CommWarrior tuo piinaava p*ska sekä gprs:n kiemurat

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Kurja Kutale, 3/1/07.

 1. Kurja Kutale

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  auttakaa nyt hädässä olevaa. Menin typeryyksissäni hyväksymään commwarriorin ja nyt se yrittää lähetellä viestejä joissa se levittää itseään.

  Yritän mennä f-securen mobiilisivuille lataamaan virusturvaohjelmaa, mutta aina kun olen yhdistämässä webiin tulee juuri kun yhteys on saatu viesti web: yhteyden aikakatkaisu

  Auttakaa toki! miksi moinen viesti? onko nyt mitään toivoa puhdistaa puhelin?
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  F-Secure on paskanhankala varmaan asentaa sullekin ja jos Bluetooth ei toimi, pitää toimia toisin... Mikä sulla noin mielenkiinnosta on operaattorina?

  Symantecilla poistin kerran. Palauta muutes se tehdasasetuksiin koko paska... se auttaa, paljon helpompaa. Jos ei sulla mitään hävittävää ole. Sillon häviää kaikki tiedot vaan...
   
 3. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  ei taida tehdasasetuksille palautus poistaa commwarrioria... hakuun vaan remove commwarrior. Kyllä se siitä lähtee. Viruksen torjunta ei poista sitä, rajaa vain sen pois käytöstä. Ja ei ole varma että pysyykö näin.
   
 4. Kurja Kutale

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  saunalahti mulla on ja kyllä bluetooth tomisi, mutta wap/web ei. Asetin bluetoothin pois käytöstä ettei se levitä itseään
   
 5. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
 6. Jankka

  Jankka

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/7/06
  Viestit:
  734
  Tykkäykset:
  0
  Ellei webbi toimi niin saisikohan torjunta-ohjelman siirrettyä suoraan (esim. kaapelin kautta) puhelimeen ja sitten avaat ja asennat ohjelman puhelimella.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  hmm... jaa ilmankos se sitten veti suoraksi työkaverilla pinnaa... Luulin ensin että otti pois, eipä näköjään tehnykään sitä. Paska piilotti sen siis. Ei vaan näy mitään missään, kumma homma. Pandemia täälä näköjään tulee kohta ;) Noo, eipä tuo ongelma ole, huomiseen menee, tuli vaan hyvää viestiä, käskin kännykästä ottaa kortin varuiksi pois ;))
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jaa... Elisa kun on kyseessä ja heidän verkko, ei tartte ihmetellä, paska mikä paska, katkoo... Sielä on viruskampi käännetty alas. Tuttu juttu normaalista netin käytöstä ADSL puolella. Vaikka työkaverilla on linux ja kunnon firman palomuurit niin siitä huolimatta kokeillaan, josko asiakas tilaisi paskan F-securen.
   
 9. Kurja Kutale

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/07
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  dodii nyt toimii web mutta kun asennan anti virus ohjelmaa tulee viesti platform not supported. Listassa luki, että N-gage on tuetuissa ja sovelluksen tilakin on asennettu, mutta itse ohjelmaa en löydä puhelimestani muualta kuin sovellusten hallinnasta, mistä näkee vain tiedot ja varmenteen
   
 10. Legoman

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/1/06
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Kerran yritin ladata sitä f-securea, mutta tuli joku errori rikä ladanut sitä paskaa, joku aikakatkaisu/ei käytössä jne...
   
 11. samumanu Vieras

  0   0   0

  Aikoinaan meidän ihana ministeri Huovinen sanoi eräässä lehtihaastattelussa että ei ole asiakkaiden vastuulla jos puhelimet lähettelee commwarriorin/muiden virusten takia mms-viestejä vaan operaattoreiden on vastattava kustannuksista, jotenki noin se meni ja iteki kirjotin hänelle sähköpostin asiasta johon sain vastuksen jossa hän suurinpiirtein noin totesikin. Toki viruksen poisto puhelimesta on asiakkaan omalla vastuulla.

  Tuli tosta vaan mieleen osaisko operaattorit jotenki sillo sulkee noi data-yhteydet ettei vahinkoo pääsee enempää tapahtuu? En tiiä onko tomonen ees mahollista tehä mut putkahtipa mieleen...
   
 12. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  jaa-a... millähän tapaa operaattorin pitäisi ottaa vastuu asiakkaan omasta virheestä? Commwarrior ei puhelimeen itsestään tule, asennus täytyy hyväksyä. Ei tietokone maailmassakaan korvailla mitään jos käyttäjä sotkee koneensa viiruksilla.

  Huollot ottavat 40€ viruksen poistosta täällä meidän perällä, asiakas voi tehdä sen itse ilmaiseksi. Kaiken lisäksi huollossa monesti ajetaan puhelimelle virustorjunta ja laskutetaan asiakasta siitä.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Kovaa vauhtia kyllä mennä siihen suuntaan, että käyttäjän toimia ei enää juurikaan tarvita. Sitä sitten osaa sanoa, että kenen kuuluu olla maksumiehenä. Ehkä ei operaattorien, mutta liian paljon pistetään nykyisin kuluttajankin harteille. Meistä monet kun ovat kuitenkin ihan tavallisia ihmisiä, eivätkä mitenkään erikoistuneet nykytekniikan ja virusten hienouksiin.
  Asiasta lisää Tietokone-lehden sivuilla
   
 14. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Kuka sitten oisi sopiva maksaja? Vai sittenkin se käyttäjä itse, jos virus tullut - kuten yleensä - crackatyn pelin tai bluetoothin kautta?
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Kuten tossa yllä koetin esittää, niin itselläni ei oikein ole sopivasta maksumiehestä käsitystä. Koitin myös sanoa, että useat tavallisetkin ihmiset käyttävät puhelimia, kaikki eivät ole mitään teknonörttejä, tahi imuroi warea puhelimiinsa. Osalle tuo virus voinee tulla ihan mms-viestin avulla, kuten linkistäni voinee todeta. Myöskin virustekniikka monipuolistuu varmasti tässä ajan kanssa.
  Tekniikka tulee liian hienoksi ja vaikeaksi tavalliselle ihmiselle ja varmasti ainakin monelle vanhukselle. Toisaalta taas ihmisten vanhaksi ja tutuksi kokema tekniikka ajetaan alas, esim. analogi-tv, lankapuhelimet jne.
  Itse kyllä sitä mieltä, että joku neuvontapalvelu pitäisi tällaisille ongelmille perustaa. Olkoon se sitten kunnallinen, operaattorien järjestämä tahi kenen hyvänsä. Omalla äidilläni matkapuhelin ollut vissiin pari vuotta, eikä ensimmäistäkään tekstiviestiä ole vielä lähettänyt tarkoituksella(muutaman kerran vahingossa, kun on samaa nappulaa painanut tarpeeksi monta kertaa).
   
 16. Mth1

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/1/07
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Jotkut Commwarrior variantit estää F-Securen sivuille pääsyn.
  Lataa se remover PC:llä ja siirrä bluetoothilla/usb kaapelilla puhelimeen.
   
 17. samumanu Vieras

  0   0   0

  Huoviselle selitin pitkällä aineella kuinka ne virukset sinne koneeseen tulee eli ihmisen pitää ne ite hyväksyä/asennella ja ettei tietsikkaviruksiakaan kukaan ilmaiseksi lähde poistamaan. Kuitenkin hän oli sitä mieltä ettei immeisen tarvitse tietää/osata tuommoisia eikä niistä aiheutuvista kuluista saa operaattori veloittaa vaan sen pitää pystyä estämään jotenkin noi viestien lähtö.

  Eli hän totesi että saa olla tyhmä ja välinpitämätön eikä siitä tarvihe maksaa vaan joku muu ottaa vastuun. Taitaa tyttö kannattaa Amerikan mallia mistä en itse ole mielissään..
   
 18. pietini Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  7/1/05
  Viestit:
  473
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Honor 8, Sonera/Saunalahti
  Eikös tämä "* + 3 + Vihreä luuri" käynnistyksen yhteydessä auta, sehän tyhjentää koko puhelimen siihen tilaan kun se oli paketista otettaessa.
   
 19. kimmo Vieras

  0   0   0

  En oikein ymmärrä omistatko jonkun operaattorin, vai miten voi ihminen olla noin itsekäs ja toisista piittaamaton. Jos nyt itse sattuu jostain asiasta jotain ymmärtämään, niin ei kait se sitä tarkoita että kaikkien pitäisi se asia käsittää.
  Koita nyt vttu ajatella aivoillasi ja mieti kun 70v mummo ihmettelee ruudulla näkyvää tekstiä "yes/no", tahi "haluatko lukea tämän viestin", tjms. Jos siinä kohtaa jotain nappulaa painaa, niin onko se tyhmyyttä, tahi välinpitämättömyyttä? Tänä päivänä spywaret sun muut tulevat koneellesi ilman että sinun tarvii tehdä juuri muuta kuin avata nettiselain, tuskin tässä pitkään menee kun asia todellisuutta matkapuhelimissakin. Tahi tulevat avatessasi mms-viestin jne. Menee vielä pari sukupolvea ainakin, ennen kuin voidaan ajatella että kaikki ovat tässä asiassa yhtä fiksuja kanssasi. Siihen asti, koita vaan hyväksyä se tosiasia että kaikki eivät ole kaltaisiasi tietäjiä mp-asioissa, mutta vastaavasti heillä taas saattaa olla käsitystä monesta asiasta mistä itse olet pihalla kuin lumiukko. Itselleni tulee ainakin mieleen pari asiaa, yksi niistä se, että ihmisillä on erilaisia mielenkiinnon kohteita tässä elämässä ja kaikilla se ei ole matkapuhelimet, tahi tietotekniikka/virukset.
   
 20. samumanu Vieras

  0   0   0

  Olen vaan enemmänkin sitä mieltä että ihmisten pitäisi itse vastata omista teoistaan mihin sinä et näköjään ole valmis eli siinäpä miehen mallia!

  Kun tuota asiaa aikoinaan puin niin silloin oli vain comm warriorista kysymys joka kysyy 5-6 kertaa oletko varma että tahot asentaa jne jne. Sanoo ettei ole luotettu jne jne. Ei se virus peruspuhelimiin iskenyt ja jos mummo homma vehkeen josta ei ymmärrä mitään ja sillä aikaan pahojaan ni onko se operaattorinkaan vika? Miksi pitää hommata symbian puhelimia silloin? Jos jokuu myyjä "huijannut" niin silloin vastuu hänelle.

  Puhelimet ovat todellakin keskimäärin helpompia käyttää kuin tietokoneet ja kyllä tietokoneenkin käyttäjät vastaa omista tekemisistään. Toki minäkin tykkäisin sinun mallisesta maasta jossa esim tyhmyyten vedoten pääsen monasti pälkähästä ja viulut maksaa esim tossa tapauksessa me kaikki puhelimien käyttäjät.

  Mielipiteitä saa olla eikä siitä tarvi hermostua, kertoo hiukka luonteesta enkä itse tommoisia kanki takapäässä immeisiä ymmärrä.
   

Jaa tämä viestiketju