Communicatorista P900:aan?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja Poro^, 24/4/04.

 1. Poro^

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/4/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Heps

  Olen jo jonkin aikaa pohtinut 9210 vaihtamista P900:aan mutta tuo käyttöliittymä on mietityttänyt. Kyllä sen kosketusnäytön kanssa varmaan oppii elämään, mutta kun kellään tutulla ei tuollaista P900:aa ole, niin en ole siihen vielä kunnolla päässyt tutustumaan.

  Olisinkin kysellyt onko foorumin käyttäjissä sellaisia jotka ovat vaihtaneet kommun P900:aan, ja mitä jäitte kommussa kaipaamaan ja mikä P900:ssa on paremmin.

  Yksi vaihtoehto olisi odotella nokia 9500 markkinoille tuloa, mutta kun vanha sotaratsu vetelee viimeisiään eikä taida loppuvuotta nähdä.

  Eli mitä mieltä, tottuuko pitkäaikainen kommun käyttäjä sonyerkin kosketusnäytölle? vai pitäisikö harkita jotain muuta vaihtoehtoa?
   
 2. maci

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  587
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni oli kauan aikaa sitten 9210 ja myöhemmin P800 yhdessä 9210i:n kanssa.
  Näppäimistö on kyllä suuri etu, kosketusnäytön kanssa on joutunut monta kertaa tilanteeseen, jossa sitä ei vaan pysty näpyttelemään(esim. kävellessä, tärisevässä bussissa tms.). 9210 on suoriutunut moisista paikoista moitteettomasti. Toki 9210 on aika hemmetinmoinen halko, Px00 on onneksi edes jonkin verran pienempi. Myös multimediajutut pelaavat ihan eri tavalla noissa, 9210:n kaiutin esim. on jotakin surkeaa, kun taas Sonyerceissä on erittäin hyvä.
  Ajanhallinta on aavistuksen verran commarin eduksi, Sonyerccien värikoodaus tosin on loistava.
  Kontaktit ehdottomasti commarissa paremmat.
  Softatarjontaa taitaa tällä hetkellä olla paremmin Sonyerceille.
   
 3. Poro^

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/4/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Nuo kontaktit on yksi asia miksi en ole kommaria hylännyt, minulla on yhdellä nimellä helposti 5 puh.numeroa, faksi, sähköpostit, osoitteet...

  Miten p900:ssa on toteutettu tuo yhteystiedot? kai siinäkin saa yhdelle nimelle monta numeroa+sähköpostiosoitteet+katuosoitteet jne?
   
 4. mik-ko

  mik-ko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  2870
  Tykkäykset:
  4
  Iskä vaihtoi joskus commarista P800:seen ja suurin syy oli commun iso koko.
   
 5. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Kyllä saa.
   
 6. Poro^

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/4/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia, noin asian arvelinkin olevan. Kai se täytyy olla rohkea ja ennakkoluuloton ja kokeilla tuota ysisatasta. Kyllähän se 9500 commu näyttää aika herkulta mutta taitaa tulla markkinoille vasta jouluksi. Wlan olis kyllä kiva lisuke puhelimessa.
   
 7. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Loppuvuonna tulee kaikkea muutakin "kivaa" markkinoille, joten oletko harkinnut esim. käytetyn P800:n ostamista siksi aikaa. Ja jos tuntuu hyvältä, niin vaikka sitten investoit P900 tai johonkin tulevista laitteista.

  ps. Ja ei, omani ei ole myynnissä ;) (Ennen kuin joku nokkela ehtii kysymään :)
   
 8. Poro^

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/4/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Täähän on tämä ikuinen oravanpyörä, jonkun ostat niin parin kuukauden päästä on jokin "herkumpi" malli tarjolla. Toisaalta tuo vaihto on ajankohtainen. Ymmärsinkö muuten oikein että P900 näyttää word ja excel taulukot mutta ei pysty muokkaamaan niitä? Jossain näin maksullisen softan tuohon puhelimeen millä tuo onnistuu, mutta saisi olla kyllä vakiona niinkuin kommussakin.

  Tosin pakkauksessa tuleva rompemäärä oli P900 kohdalla kiitettävä, Nokiaan joutuu nuo kaikki ilmeisesti tulevaisuudessakin osatamaan erikseen (telakointiasema, vyölaukku...)
   
 9. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Onhan se tietenkin näinkin, mutta tarkalla harkinnalla voi tuota pyörän pyörimistä hieman hidastaa. (P800 käytössä 16kk:tta ;)
  Tuolla onnistuu.
  Itsekin arvostan paljon hankinnassa sitä, että kaikki tarpeellinen on mukana paketissa.

  Itse tulen erittäin todennäköisesti vaihtamaan loppuvuonna. Odotan mielenkiinnolla vielä yhden tulevan mallin julkaisua, mutta tällä hetkellä tuo 9500 on aika todennäköinen hankinta.
   
 10. Poro^

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/4/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Muistatko arivi mihin hintaan tuon 9500:n oletettiin asettuvan? muistelisin että olen jossain ennakkotiedoissa törmännyt hintaan n.800eur?

  Tuo olisi kyllä aika edullinen, verrattuna siihen mitä 9210 maksoi neljä vuotta sitten ja siihen mitä tuo P900 maksaa. Tosin nuo arviothan voivat heittää paljonkin
   
 11. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Käsittääkseni hintaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Nokia on ilmoittanut tulevansa pudottamaan hintojaan markkinaosuutta puolustaessaan. Koskeeko se sitten näitä hintaluokan yläpään laitteita, jää nähtäväksi. Mutta ei tuollainen ~800e mitenkään pahalta kuulosta.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  9210(i) -> p800/p900 siirtyneistä jotkut ovat jääneet kaipaamaan erityisesti käyttöprofiileita, tähän löytyy jotan softa-apua. Faksin puuttumisen kaikki ovat yleensä tiedostaneet, pienempi näyttö on joskus yllättänyt. Näppäimistön suhteen muutos on aika käyttökohteesta ja kaverista kiinni.

  Joitain pienempiä lähinnä henkilökohtaisia juttuja voi ilmetä, lähinnä käytettävyyteen liittyviä.

  Tapauksesta riippuen eroavuudet ovat olleel liikaa tai vähäisempiä kuin edut.
   
 13. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1586
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Mulla on ollut kaikki Commut. Näissä on kaksi merkittävää eroa. SE:ssä ei ole näppistä, eikä se kaatuile. Molemmilla on yhtä suuri merkitys. Jos kirjoittaa paljon, Commu on ainoa vaihtoehto... jos ei ei heitä voltteja just ennen talletusta. Noin 50% pienempi koko tuskin on mikään haitta. Kameralla, niinkun millään puhelimen kameralla ei tee yhtään mitään. Saa siitä just selvää mitä on kuvattu, mutta siinä kaikki. Peleillä jne tuskin on näissä ympyröissä juuriaan mitään väliä. Tähän mennessä Commari ei ole ollut mitään mobiili työkalu, vaan b-luokan ratkaisu joihinkin pakollisiin nettijuttuihin (ei gprs:ää).

  Itse muutin koko ajatteluani ja luovuin näppiksestä. Sitten kaikki muu onkin ollut pelkkää voittoa. Ei ihme, että SE syö dinosauruksen tavoin Nokian merkkinaosuuksia (kuten kaikki muutkin). Tekstiviestit syntyvät kohtuu helposti (paitsi liikkuessa, esim. autossa) ja emailitkin voivat olla kohtuu pitkiä ilman suuria ongelmia. Surffailu on "hiiren" takia paljon paljon helpompaa ja näyttö on SE:ssä todella jees. Puhelintoiminnoissa SE on vähintäänkin samalla tasoilla, ellei parempikin... se kun on enemmän puhelimen kokoinenkin. 500 numeron luettelosta soittaa kenelle vaan parissa sekunnissa. En edes tiedä, onko Noksulla nykyään jo toimiva voice-bluetooth, mutta pikkuisin on tuo "markkinajohtajan" jälkeenjääneisyys naurattunut näissä business-puhelimissa... tai siis eihän niillä edes ole sellaista. Commari on lähes vitsi SE:hen verrattuna.

  Just tänään vetelin webistä uuden firmiksen. Mites Nokian päivitykset? :)
  Nykyaikaisuudessa näissä on valovuosien ero. Tosin tuo uusi 9500 sisältää keskitetyn ylläpidon ja VIHDOIN gprs:n joten sillä voi olla merkittäviä etuja puolellaan jos se istuu suuriin kokonaisuuksiin ja sellaista sattuu tarvitsemaan. Katenterien jne synkkaus lennosta on todella tarpeellista business-puolella... tosin SE:llähän se on toiminut jo vuosia...

  Henkilökohtaisesti lupasin aikoinaan etten koskaan osta enää silloisen Ericssonin tuotetta, mutta näin ne mielipiteet muuttuvat. En en luopuisi millään. Muistiinpanot (pikasellaiset), tapaamiset, normaali kalenteri (Outlook), email, yhteystiedot (Outlook), web jne... Commari ei ole näitä vielä tähän mennessä pystynyt luotettavasti hoitamaan. Luotettavuus on #1 bisneksessä. Elämäni pyörii arkisin kovasti sen ympärillä, ja Noksulla se olisi mahdotonta. Mitä tarjoaa 9500 sitä voi vain arvuutella tässä vaiheessa.
   
 14. SilentPoet

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Corby Pro & Elisa
  No eihän sinun tarvinnutkaan, eikös SE ole eri asia kuin Ericsson ;)
  Sama juttu muuten minullakin, vielä aikana jolloin putiikki tunnettiin nimellä Ericsson ei kyllä tehnyt yhtään mieli kyseisiä tuotteita, mutta kun Sony lähti leikkiin mukaan niin kummasti alkoi laitteet kehittyä.
   
 15. Flying Finn

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/02
  Viestit:
  468
  Tykkäykset:
  0
 16. -Jonttu-

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/02
  Viestit:
  182
  Tykkäykset:
  0
  Joo mullekin muistui elävästi mieleen noi Ericssonin yhen rivin näyttöiset puhelimet :). Siinä vaiheessa kattelin vain Nokian malleja. Nykyään kuitenkin olen siirtynyt pois Nokian käyttäjistä erinäisistä syistä (varustelutaso, joidenkin ominaisuuksien "estäminen"...).

  [OT]Mitäs muita malleja arivi oot katellu, jotka ilmestyis tänä vuonna kuin 9500?[/OT]
   
 17. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1586
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  Saitteja on varmasti lähes yhtä paljon kuin mielipiteitä. Myyntinumerot eivät niche-tuotteissa kerro yhtään mitään laitteen laadusta, monipuolisuudesta tai siitä kuinka paljon sitä halutaan. Tuskinpa MB SLR:n osalta olisi näissä paljon valittamista. Aikanaan Beta-videojärjestelmä oli paljon parempi kuin VHS, mutta kuinka kävikään. Esimerkkejä olisi vaikka kuinka; Windows-Linux jne.

  Jos taas katsomme uskottavuutta markkinoilla, niin viimeisten vuosien aikana (ikävä kyllä) Nokia on menettänyt arvostaan monin verroin enemmän kuin koko Ericssonin ostaminen olisi maksanut... ja kun kurssit nyt kulkevat eri suuntiin (ikävä kyllä) olisi varmaan kannattanut aikanaan ostaa se jaloissa pyörivä kilpailija veks.

  Eniten kuitenkin ihmetyttää Nokian täydellinen tunarointi nykyisillä markkinoilla. Ollila hienosti aikoinaan sanoi, että hänen tehtävänsä on tuottaa omistajilleen rahaa. Mutta kuinka sitten kävikään? On selvää, että kaikki kurssit tulivat alas, jopa enemmän kuin Nokia, mutta ne ovat jo vuosia sitten aloittaneet kipuamisen ylöspäin. Mutta Ollila rämpii edelleen siellä pohjamudissa. Mitä se kertoo? Että hyvin menee vai? Se kertoo, että asiantuntijat, analyytikot, ammattilaiset jne eivät enää usko Nokian tulevaisuuteen... enkä ihmettele yhtään. Historian lehdillä voi matkustaa muutamia vuosia, mutta sitten se on moido.
   
 18. Frank

  Frank Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/10/02
  Viestit:
  1586
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Samppa S7 Duos
  ...mutta tuo tarinointihan ei siis mitenkään liittynyt siihen, mistä oikeasti oli kyse. Commarista jäin kaipaamaan näppistä, en mitään muuta. Koska pitkien mailien kirjoittaminen PDA:lla ei ole mikään välttämättömyys eikä varsinkaan nautinko koskaan ei kyse ollut kuin ajattelutavan ja liiallisten toiveiden karsinnasta. Nykyisellään en missään tapauksessa vaihtaisi takaisin. 9500 pitää käydä katsomassa, mutta luulenpa sen olevan edelleen muutamia vuosia myöhässä...
   
 19. SilentPoet

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/02
  Viestit:
  267
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Corby Pro & Elisa
  Toisaalta taas Ericsson oli samassa tilanteessa 80-90-lukujen taitteessa kun oli päätettävä pitääkö ostaa pieni ja vähänpätöinen Nokia pois markkinoita sotkemasta, niin ne tilanteet vaan muuttuu ja oikeastaanhan tuossa vain tasapainotettiin tilannetta.
   
 20. Poro^

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/4/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Frank puhui paljon mutta asiaa. Eihän tuolla kummullakaan mitään himopitkiä meilejä tule kirjoitetttua, pääasia että saa vastattua tärkeimpiin. Ainoa asia mikä itseä on arvelluttanut on se kuinka 4 vuoden kommun käytön jälkeen raaskii luopua näppiksestä. Toisaalta, asenne kysymyshän tuo on, ja toi kommun koko alkaa rasittaa kyllä välillä.

  No, alustavasti tulin siihen päätökseen että pitäähän tuota kokeilla, ilmoittelen sitten kuinka kivuttomasti / kivuliaasti totuttelu uuteen käyttölogiikkaan ja kosketusnäyttöön sujui. Ei siitä ilman ärräpäitä selviä, mutta kokeillaan
   

Jaa tämä viestiketju