CIA-vuoto paljasti monia haavoittuvuuksia, tuskin syytä suureen huoleen – Apple: monet...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15359
Reaktiopisteet
103
Vuotosivusto WikiLeaks julkaisi eilen laajasti materiaalia Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun CIA:n käytössä olevista tekniikoista sekä mahdollisuuksista salakuunnella ja päästä käsiksi muun muassa Android- ja Apple-laitteiden tietoihin. Mobiililaitteiden lisäksi CIA:lla olisi keinot esimerkiksi salakuunnella Samsungin älytelevisioiden kautta.

Google ei ole nähtävästi vielä kommentoinut asiaa mitenkään tarkemmin Android-käyttöjärjestelmän osalta, mutta Apple on kertonut ”monien” CIA-asiakirjoista paljastuneiden aukkojen olevan jo paikattu tuoreimmassa iOS-versiossa. Joitakin haavoittuvuuksia ilmeisesti yhä on olemassa, koska Apple puhuu vain monien paikkaamisesta, ei kaikkien. Lisäksi se totesi toimivansa nopeasti muiden tunnistettavien haavoittuvuuksien korjaamiseksi.

CIA:n keinojen WikiLeaks-vuoto voi avata käytetyt tekniikat sekä haavoittuvuudet koko maailman hakkereiden käyttöön.

Vuotaneiden asiakirjojen mukaan CIA:lla olisi myös valmiudet jopa salattujen viestien tarkkailuun useissa eri viestipalveluissa, kuten WhatsApp, Telegram, Confide sekä Signal. Käytännössä CIA nappaisi viestit ennen kuin ne salataan.

Kaikkiaan CIA:n arsenaaliin lukeutuu haittaohjelmia, viruksia, troijalaisia, nollapäivähaavoittuvuuksia sekä etänä käytettäviä hallintaohjelmia.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom