Chromen tulo Windows Storeen ei pelkästään Googlesta kiinni – rajoitukset saattavat estää sen

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15395
Reaktiopisteet
103


Microsoft esitteli hiljattain Windows 10 S -käyttöjärjestelmäversion, joka on normaalia Windowsia rajatumpi, mutta myös turvallisempi, versio. Microsoft kertoi, että kaikki Windows 10 S:lle ladatut sovellukset tulevat vain ja ainoastaan Windows Storesta. Näin ollen esimerkiksi Googlen Chrome -selainta ei voi tietokoneeseen ladata.

Microsoft kertoi tilaisuudessaan, että muutkin yhtiöt voivat tuoda omat internet-selaimensa Windows Storeen. Google ei välttämättä kuitenkaan voisi tuoda omaa Chrome-selaintaan Windows Storeen, kertoo MSPowerUser. Google ei ole kertonut sen aikeistaan.

Google Chromella työskentelevä Eric Lawrence huomasi, että Windows Storen vaatimuksissa lukee, että internet-selainta käyttävissä sovelluksissa tulee hyödyntää tiettyjä, Windowsin tarjoamia HTML- ja JavaScript-selainmoottoreita. Google Chrome pohjautuu taasen Chromiumia.

On toki mahdollista, mikäli Google haluaisi tuoda Chromen Windows 10 S:lle, että Microsoft olisi valmis tekemään yhteistyötä Googlen kanssa ja tuoda Chromen Windows Storeen. Virallisia lausuntoja uusien selaimien tulemisesta Windows Storeen ei ole vielä tullut.

Windows 10 S:llä ainakin alkuun käyttäjien täytyy hyödyntää Microsoft Edgeä. Windows 10 S:llä ei valitettavasti voi vaihtaa oletusselainta tai -hakukonetta.


Ahem. pic.twitter.com/vqrtGfJGKp

— Eric Lawrence (@ericlaw) 4. toukokuuta 2017

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom