Canal digitalin tekniikan muutos?

Keskustelu osiossa 'Asian vierestä', aloittaja dexta, 18/2/08.

 1. dexta Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/02
  Viestit:
  2482
  Tykkäykset:
  0
  Canal digitalin pakettia päivittäessä tuli ilmi että ovat muuttamassa linkitys tekniikkaansa sellaiseksi että vanhat satelliittivirittimet eivät enää käy. Puhelimessa jo tarjosi oman boxin tilalle uutta tavallista boxia "vain" toimituskulujen hinnalla (50e)


  Mikäs juttu tämä nyt oikein on, ja voiko se mennä ihan vain näin läpi? Eli pari vuotta sitten canalin itsensä mainostama 500e maksanut tallentava boxi olisikin "romurautaa" ja pitäisi hyvin mielin maksaa huonommasta perusboxista 50e?

  Kertokaa joku lisää jos jotain asiasta tiedätte
   
 2. kimmo Vieras

  0   0   0

  Minä en tiedä mitään muuta kuin sen, että canali otti syksyllä 2005 tuon "conax-linkityksen" käyttöön uusia sopimuksia tehdessään. Vanhojen sopimusten kanssa sitten oli jonkun verta siirtymäaikaa, mutta tarkoitus oli kuitenkin ymmärtääkseni se että ainoastaan näillä vekottimilla mitkä tuota linkitystä tukevat, pystyisi jatkossa katsomaan Canalin kanavia.
  Conax-linkityksestä löytyy netistä monta sivua tekstiä, myöskin Canaldigital jotain asiasta kertoo.
  En tiedä mikä boxi itselläsi on(combo-7700?), mutta jos se on Canalin aikoinaan hyväksymä ja kortin/laitteen paritus keskenään onnistuu, niin kyllähän sen pitäisi jatkossakin kelvata.
  PS jos ko yrityksellä jotain uusia "linkityssuunnitelmia", niin niistä minulla ei ole mitään tietoa.
   
 3. kaakkuri Vieras

  0   0   0

  Harrastelijoiden puuhastelua koko Suomessa toimivien satelliitti-tv-operaattorien strategia 90-luvulta asti, eikä vieläkään edes kaikkia suomalaisia peruskanavia näe satelliitista, vaikka maksaisi 1000 euroa kuussa. YLE voisi lisätä katvealuetalouksillekin hätäapuna jaetun tilttailevan Combo-boksin sille kuuluisalle mustalle listalleen. Onpa kumma, ettei CD näe tarpeelliseksi "linkitellä" antenniverkossa romuboksejaan, johtuiskohan siitä että PlusTV veis siellä sen jälkeen loputkin asiakkaat.

  Onneksi IPTV- ja 3G Mobiili-TV -palvelut kehittyvät Suomessa, ja satelliiteista voi vaikka lisäksi sitten katsella Al-Jazeeraa, Travel Channelia ja turkkilaisia musakanavia ilman korttia ja siihen linkitettyä romuboksia. Mitäpä sitä muuta tartteekaan!
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ja nyt sitten tämä karujen sisävesien kuikkalintu on tehnyt laskeutumisen tällekin lammelle. Saapa näkee, miten paljon kehua ulkolaiset tekijät(toki CDkin ulkolaisomistuksessa) saavat tässä ketjussa, Suomessa toimivat palvelut kuitenkin toki mättävät.

  Mitä tossa CDssä nyt on vikana, jos ei oteta lukuun hintaa. Itselläni oli aikoinaan tuo combo-boxi, sen mukana sitten tämä kallein paketti, jonka sen aikaista nimeä en muista. Noin 60 kanavaa, hintana vissiin 43€/kk. Järkyttävää, kun ajattelen omia tulojani, mutta paljon televisiota katsovalle ja jonkunlaisia tuloja omaavalle varmastikin pätevä vaihtoehto.
  Itse boxi toimi minulla hyvin, toimii tänä päivänäkin, vaikkei korttia enää olekaan. Tarjouksen kautta otettuna tuo vekotinkin tuli "ilmaiseksi", toista se on nämä kännykkäkytkyt. Niissä maksat puheluista ja laitteista.
  Laitteiden parittaminenhan tehtiin pelkästään piratismin kytkemiseksi ja jos ei epärehellisiä ihmisiä olisi, niin siihenkään ei olisi ymmärtääkseni tarvinnut ryhtyä.
  En ole pariin-kolmeen(?) vuoteen seurannut tilannetta, mutta ainakin tossa jokunen vuosi sitten kanavat sai näkymään kun netistä haki koodit. Parituksen ja conaxin jälkeen alkoikin sitten ymmärtääkseni sillä rintamalla olla hieman hiljaisempaa.
  Satelliitissa vielä sekin hyvä puoli, että mitä autiommassa paikassa olet, sitä paremmin kanavat näkyy..kerrostalon parvekkeelle/kaupunkeihin ei yleensä 3-metrisiä lautasia saa asennetuksi.
  Mobiili, sun muut kännykkäteeveet ovat syvältä..kukaan järkevä ihminen ei halua liikkuvaa kuvaa katsoa <3 tuuman kuvaruudulta.
  IPTV ehkä hitusen parempi, mutta vaatii nopean yhteyden ja mistä se tulee joka niemeen/notkoon, kun sonerakin katkoo kaapelit. Lisäksi ymmärtääkseni erittäin häiriöaltis. Satelliitti olisi päivän sana, hintoja pitäisi vaan saada alemmaksi.
  PS eikös noi kaikki kotimaiset peruskanavat satelliitista tule ulos tänä päivänä, jos olen oikein asian ymmärtänyt?
   
 5. dille Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/03
  Viestit:
  2790
  Tykkäykset:
  1
  Tyhmä kysymys: mikä ero on Canal Digitalin ja Canal Plussan välillä? Onko edes osa isompaa korporaatiota, vai mistä on kyse?
   
 6. kimmo Vieras

  0   0   0

  Toi niin tyhmä ole. Itsekin puhun sujuvasti milloin mistäkin.
  Canal+ lienee kuitenkin C More Entertainment ABn tuotemerkki.
  CanalDigital sitten taas;
  Norjalaisen Telenorin tytäryhtiö Canal Digital on Pohjoismaiden johtava tv-operaattori.
  Canal Digital on ensisijaisesti sisällön toimittaja ja välittäjä, joka kerää yhteen, paketoi ja välittää television ohjelmasisältöä.

  Jos satelliitista kyse, niin silloin CanalDigital, jos taas antenni-/kaapeliverkko, niin sitten onnistuu myös Canal+:n sivujen kautta tilaus. Käsittääkseni se menee jotenkin näin.

  Omistusuhteita en viitsi edes yrittää selvittää.
   

Jaa tämä viestiketju