c65, firmwaresta ja päivityksestä

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja jaebaex, 26/12/04.

 1. jaebaex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/04
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  Miten näkee, onko puhelimessa uusin firmaware ja mistä siemensin sivuilta näkee, onko heillä uudempaa tarjota??

  puh:
  *#06# -> lisää ->
  sw 16
  A206

  siemens.fi:
  matkapuh. -> c65 -> hae firmware päivitys ->

  Please select correct product
  -> c65
  please select correct variant
  -> Tähänkö laitetaan toi A206 vai? ja sitten vaan download..

  dca540 -> tiedonsiirto ei onnistu, koska ei tueta usb:tä. Ainakin noin siemensin sivuilla väitetään. Pitäiskö muka ostaa com-porttinen sitä varten, että saan vaan firmiksen päivitettyä? No, hei haloo!! Tehdäänkö päivitys ilmaiseksi jossain siemensin edustajien puljussa - ala nyt toista kaapelia ton takia ostaa.
   
 2. wit_

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Saat varmaan tarkistettua uusimman firmwaren tuosta topicista johon on listattu uusimmat firmwaret...

  Ja variantiin liaitetaan se Variant, sitten ladataan ;)

  Kyllä DCA-540 kaapelilla ei onnistu päivitys, DCA-510 kaapelilla onnistuu.
  Se kyllä päivitetään huollossa ilmaiseksi takuuaikanakin, että ei hätää :)
   
 3. jaebaex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/04
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  Mä tarkotin lähinnä tätä:

  C65_250200.xbz_update

  Onko tuo nyt uudempi kuin mitä puhelimessa on? miten tota merkintää oikein tulkita? Äkkiseltää tulis mieleen 25. päivä helmikuuta 2000 :D :D :D

  Mikä näissä kaapeleissa on niin erilaista, ettei päivitys onnistu usb:n kautta?? En käsitä.. Luulisi olevan jo nykypäivää, ettei noita com-portteja käytetä kuin johonkin helkkarin sirukorttien lukemiseen, heh..

  Mitään mahdollisuutta edustajien luona ilmaiseksi (Hki)? Puhelin näyttää jumivan ja ilmeisesti uusin firmis korjaa jumi-ongelmia.
   
 4. wit_

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Tuo mystinen nimi taitaa tarkoittaa että kyseessä on c65:n firmware 25 variantille 200 =)

  Ja niin, kaikissa 65-sarjan puhelimissa on sama softa mutta eri konfiguraatioilla niin loogisesti ajatellen kaikissa on myös sama uusimman firmwaren versio, joka nykyään on 25.
  Eli se on jonkusta verran uudempi kuin tuo 16 joka sinulla on.

  Itsekin päivitin versiosta 16 versioon 25 ja puhelin on ollut vakaampi sen jälkeen ja ilmeisesti kameran pitäisi ottaa nykyään parempia kuvia :p

  EDIT:

  Niissä on se suuri ero, että DCA-510 joka on myös usb-kaapeli luo virtuaalisen COM-portin koneelle ja se päivitys osaa päivittää vain COMin kautta...
  Nämä päivityssoftat ja ihan laitteet ym. vastaavat taitaa yleensäkin olla COM-pohjaisia siksi että comille se on helpompi tehdä ja taitaa olla vähän luotettavampi ja koodareille tutumpi ratkaisu kuin leluttaa usb-porttien kanssa.
   
 5. jaebaex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/04
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  Variantinhan piti olla A206.. Hmm.. C65 ja A206 syötin tonne Siemensin firmware kenttiin ja tuon update tiedoston antoi ladattavaksi. Miksi se tarjoaa väärää firmista?? Ei noista ota selvää...

  Kameran kuvat on ihan paskoja.. Toivoa sopii, että paranisi edes jonkin verran uuden firmiksen myötä. Ainakin toivon, että toi jumitus loppuisi. (Jos vaan joku tietää, missä päin Stadia voi ton päivityksen tehdä lennossa? Tai Wit_ Lahdessa (siinä keskustassa), kun tuun Lahteen varmaan ens viikolla.)

  Mun mielestä käyttäessä tota 540:stä, ilmoittaa puhelin commiksi 3 (eli virtuaalisen portin).

  Enemmän tai vähemmän kaikki laitteet on nykyään usb- laitteita. Joten luulis, että automaattisesti kaikki toimii usb:n kautta ok. Eihän kukaan enää hanki/tartte com-portteja mihinkään ;) usb rulettaa ja portit loppuu kesken (nim. jatkuvasti saa vaihtaa piuhoja koneen takaa).
   
 6. wit_

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa hetken testailtuani huomasin että se loppunumero ilmoittaa vain sen variant sarjan, jos otat variantin 1XX niin loppu on 100 ja jonkun 2XX sarjasta niin loppu on 200, ilmeisesti..
  eli luultavasti firmis on täysin oikea.

  Kamera ei kyllä kuvanlaadullaan häikäise, mutta enpä kyllä kummia kännykässä olevalta VGA-kameralta odotakaan.. eihän noissa optiikat ja tarkkuudet riitä "oikeaan" kuvaukseen. Jotain pientä voi napsia, mutta tuntui tuo kamerakin vähän terävöityvän päivityksen jälkeen.
  Jumitus, kaikenkarvainen bugittelu ja jähmettyminen datakaapelia käytettäessä ainakin itseltäni katosi kun päivitin softan.

  Eli tuolta ilmeisesti saat päivityksen lennossa, siemensin sivuilta en nähnyt päivityspistettä helsingissä, mutta huolto kyllä löytyy:

  Tuosta en tiedä, mutta ainakin siemens itse väittää että sillä kaapelilla ei pysty päivittämään koska se on usb-usb kaapeli... (?)

  Tottahan se on, mutta jotkut järjestelmät on ilmeisen helpompi rakentaa "vanhemmalle raudalle ja softalle" päätellen siitä että suurin osa kaikenlaisista control-bokseista, päivitysohjelmista ja -laitteista ynnä muista "teollisuussovelmista" toimii vanhemmalla softalla ja raudalla COM-porttien varassa ja sarjaliitännöillä.

  Ja nuanssina mainittakoon, että mm. pankkien tietojärjestelmät taitavat vielä nykypäivänäkin pyöriä IBM:n OS/2 -pohjalla ;)
   
 7. jaebaex

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/04
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  Mulla CIF eli kuvanlaatu ei todellakaan häikäise ;) sx1:n vga:ssa on paljon parempi kuvanlaatu - siis niinku kännykämeraksi.

  Täytyy päivittää heti kun pääsen johonkin pisteeseen päivittämään ;) Just kun käynnistin puhelimen niin jumitti siihen :D

  Jess, eli ihan siinä keskustan kävelykadulla. Tuun junalla Lahteen, joten... ei oo pitkä kävelymatka sitten.

  Joo, niin sivuilla väitetään eikä toimi käytännössäkään. Oli pakko kokeilla kaikesta huolimatta huolimatta :D
   
 8. wit_

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Kuulemani mukaan se päivitysoperaatio kestää noin tunnin verran liikkeessä, varma en ole mutta näin joku kirjoitteli aiheesta.
  Fintel Shop on siinä heti toria vastapäätä, eli siihen kävelee nopeasti Assalta ja löytyy varmasti.
   
 9. Marakus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/04
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
 10. wit_

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Ja jos olisit lukenut ketjun viestejä ennen vastausta olisit huomannut että hänellä on DCA-540 kaapeli jolla ei pysty päivittämään....
   

Jaa tämä viestiketju