C55, Gratec ja Javan enablointi (tässä toimiva ohje, XP pro)

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja deltauser, 7/6/03.

 1. deltauser

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/03
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Ostin eilen pojalle C55:een Grateqin datakaapelin (USB) Mustasta Pörssistä. Oli hieman vaikea löytää (hinta tingittynä 35 €). Ohjeet olivat tällä palstalla niin selkeät, että päätin ottaa riskin. Homma kaatui kuitenkin heti siihen, että XP Pro herjasi kaapelin ajureista, joita yritin asentaa levyltä (kaapeli kiinni->uusi laite löydetty->etsin itse levyltä->laitetta ei voitu asentaa, en muista herjan yksityiskohtia). No sitten Grateqin kotisivuille (www.gratec.com) ja sieltä uusi ajuri (USB-DC_v1[XP].5.0.0). Nyt onnistui USB. Siis kaapelointi. Skylordin JavaEnabler sisään ja ohjeiden mukaan päivittämään. Tässä Unrealin erinomaisen selkeä ohje:

  "Homma toimii näin:

  -asennetaan USB-kaapelin ajurit (esim. Siemens tai Grateq)
  -puhelin sammuksiin ja vaikka vielä irroitetaan akkukin hetkeksi
  -Java Enabler ohjelma päälle
  -johto kiinni puhelimeen (oletettavasti toinen pää tietokoneeseen)
  -valitaan oikea COM-portti
  -painetaan START-näppäintä Java Enabler ohjelmassa
  -ja heti sen jälkeen painetaan puhelimen virtanäppäintä lyhyesti (~0,5s).

  Toimii ainakin Siemensin ja Grateqin USB-kaapelilla; Win 2000 Pro:ssa ja Win XP:ssä

  Jos näistä idioottivarmoista ohjeista huolimatta onnistuu homman ryssimään on jossain vikaa ;)"

  Törmäsin samaan ongelmaan kuin Webwiz tällä palstalla, ohjelma skannaa ja skannaa, vaan mitään ei tapahdu. Lopulta keksin sen: JavaEnabler tunnistaa 4 COM porttia. Minulla vain COM 1 oli hyväksyttävissä (muut portit herjasivat niitä yrittäessä käyttää). Tuo Grateqin USB ajuri (USB-DC_v1[XP].5.0.0) oli päättänyt asentua porttiin COM 6! Tutkin omat porttini (Käynnistä->hiiren oikea Oma tietokone->Ominaisuudet->Laitteisto->Laitehallinta) ja huomasin että COM porteista 1-4 ainoastaan COM 2 oli vapaa. Muutin manuaalisesti Laitehallinnassa portiksi COM 2 ja JavaEnablerissa samoin, niin johan alkoi pelittää.
  Tämä immelmannien tekeminen ei vielä riittänyt. Siemensin dataexchangesoftware_2.6.2 tunnisti vain portin COM 1. Onneksi Siemensin kotisivuilta löytyi uusi versio v267 joka tunnistaa portit COM 1 ja 2. Että tälläista. Aikaa meni viisi tuntia, mutta taas tuli todistettua että yli nelikymppinenkin seniorikansalainen voi oppia uutta ;)
  Toivottavasti meille viimeisillekin epätoivoisille on tästä apua.
   

Jaa tämä viestiketju