1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

C55, Gratec ja Javan enablointi (tässä toimiva ohje, XP pro)

Keskustelu osiossa 'BenQ ja Siemens', aloittaja deltauser, 7/6/03.

 1. deltauser

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/03
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Ostin eilen pojalle C55:een Grateqin datakaapelin (USB) Mustasta Pörssistä. Oli hieman vaikea löytää (hinta tingittynä 35 €). Ohjeet olivat tällä palstalla niin selkeät, että päätin ottaa riskin. Homma kaatui kuitenkin heti siihen, että XP Pro herjasi kaapelin ajureista, joita yritin asentaa levyltä (kaapeli kiinni->uusi laite löydetty->etsin itse levyltä->laitetta ei voitu asentaa, en muista herjan yksityiskohtia). No sitten Grateqin kotisivuille (www.gratec.com) ja sieltä uusi ajuri (USB-DC_v1[XP].5.0.0). Nyt onnistui USB. Siis kaapelointi. Skylordin JavaEnabler sisään ja ohjeiden mukaan päivittämään. Tässä Unrealin erinomaisen selkeä ohje:

  "Homma toimii näin:

  -asennetaan USB-kaapelin ajurit (esim. Siemens tai Grateq)
  -puhelin sammuksiin ja vaikka vielä irroitetaan akkukin hetkeksi
  -Java Enabler ohjelma päälle
  -johto kiinni puhelimeen (oletettavasti toinen pää tietokoneeseen)
  -valitaan oikea COM-portti
  -painetaan START-näppäintä Java Enabler ohjelmassa
  -ja heti sen jälkeen painetaan puhelimen virtanäppäintä lyhyesti (~0,5s).

  Toimii ainakin Siemensin ja Grateqin USB-kaapelilla; Win 2000 Pro:ssa ja Win XP:ssä

  Jos näistä idioottivarmoista ohjeista huolimatta onnistuu homman ryssimään on jossain vikaa ;)"

  Törmäsin samaan ongelmaan kuin Webwiz tällä palstalla, ohjelma skannaa ja skannaa, vaan mitään ei tapahdu. Lopulta keksin sen: JavaEnabler tunnistaa 4 COM porttia. Minulla vain COM 1 oli hyväksyttävissä (muut portit herjasivat niitä yrittäessä käyttää). Tuo Grateqin USB ajuri (USB-DC_v1[XP].5.0.0) oli päättänyt asentua porttiin COM 6! Tutkin omat porttini (Käynnistä->hiiren oikea Oma tietokone->Ominaisuudet->Laitteisto->Laitehallinta) ja huomasin että COM porteista 1-4 ainoastaan COM 2 oli vapaa. Muutin manuaalisesti Laitehallinnassa portiksi COM 2 ja JavaEnablerissa samoin, niin johan alkoi pelittää.
  Tämä immelmannien tekeminen ei vielä riittänyt. Siemensin dataexchangesoftware_2.6.2 tunnisti vain portin COM 1. Onneksi Siemensin kotisivuilta löytyi uusi versio v267 joka tunnistaa portit COM 1 ja 2. Että tälläista. Aikaa meni viisi tuntia, mutta taas tuli todistettua että yli nelikymppinenkin seniorikansalainen voi oppia uutta ;)
  Toivottavasti meille viimeisillekin epätoivoisille on tästä apua.
   

Jaa tämä viestiketju