Business-puhelin: E71 vai E66 vai Joku Muu?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Mayleaf, 14/9/08.

 1. Mayleaf

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/9/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Etsin laitetta jossa on kunnon KALENTERI (ja sen synkkaaminen tietokoneen kanssa. Nokian OVI???) ja nettiselain. Sähköposti ja syötteet suoraan ruudulle, sekä excel/word muokattavuus. Mediaominaisuuksilla ei niin väliä (Kuvaan järkkärillä ja av-puoli on hoidossa, joten ehkä jopa parempi jos vähemmän sälää.). Skype tms. nettipuhelin tulisi olla mahdollinen itsessään ja puhelinta tulisi pystyä käyttämään modeemina läppärin kanssa. Niin ja GPS.

  Nokian N810 oli mielessä niin kauan kun selvisi, ettei se olekaan puhelin.

  Olen katsellut E71 ja E66- malleja kiinnostuneena. Täyttävätkö nämä laitteet kaikki yllä mainitut kriteerit? Entä onko näissä muodon, näppiksen, akkukeston ja näytön koon lisäksi muuta eroa?

  Mitä muita laitteita voisitte suositella? Ei tarvitse olla Nokia. Saa olla kosketusnäytöllinenkin.
   
 2. Mayleaf

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/9/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksista. Olihan toi aika tietämättömän kirjoittamaa tekstiä, mutta olisi joku nyt jotain voinut sanoa... :) Nyt viisastuneena kuitenkin tiedän, että haluamani ominaisuudet löytyvät kutakuinkin E71:stä ja joitain juttuja saa käytännössä mihin tahansa puhelimeen.

  Noille nyt vaihtoehdoiksi muodostuvat WM-laitteet, mutta ovat kuulemma hitaita ja se tuli itsekin huomattua. Aika nopeaan sujahti HTC (en muista mikä) takaisin hyllyyn.

  Jos ei kukaan muuta ehdota, tulee (nimenomaan) E71 löytymään pian minunkin taskustani. Aika paljon tuota on kehuttu.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei, tai no E66ssa on asentotunnistin, E71ssa ei ole.

  Kunnon kalenteri on hyvin vaihteleva käsite ja samoin vaihtelee kuinka välttämätön jokin kalenterin ominaisuus on, eli sen suhteen kysyjän pitää tutustua asiaa myyjän kanssa, muistaen että 3rd kalenterisovelluksiakin on.

  Perus WIN putlook synrointointi on vähän joka luurissa, jos ohjelma, käyttöjärjestelmä vaihtuu (E66/E71 mac tukea löytyy) niin tilanne toki mutkistuu, SyncML löytyy luureista jos sen tuen käyttämäänsä ohjelmaan saa niin pitäisi sujua, on myös monia 3. osapuolen sovelluksia.

  On nettipalvelu, selain pohjainen, synkkaa luurin kanssa SyncMLllä helposti.

  Joka luurissa. ominaisuudet toki vaihtelee, tuoreissa S60 koneissa on suomea puhuva lukija tarjolla, esim ajaessa (Pyörä, auto, lenkillä jne) ehkä käyttökelpoinen.
  RSS syotteet ovat nykyään tuettenu vähän joka luurissa, se mitä tarkoitat niiden saamisella ruudulle voi tehdä rajoituksia ja mahdollisesti tarkoittaa 3. osapuolen sovelusta tai jopa toista alustaa. (Syöteiden ääneenlukijoitakin on)

  Kummassakin kamera jotka tarkentavat, eli toimii hyvässä valossa a4:en muistiinpanovälineenä (Asim aktiivisten muistiinpanojen liitteeksti, tai puhelun aika MMS/email viestillä toiselle jne.). hyvä ominaisuus vaikka olisi millainen arsenaali järkkäreitä ja HD kameroita. Toki joissain malleissa on parempi kamera.

  Oikea VoIP SIP tuki on natiivista, Skyepe joutuu hakemaan neljänen ospuolen softista.
  Gps on avustettuna varsintoimiva, kuten muissakin vastaavissa, en tiedä mikä GPS käyttötarkoitus, mutta kuvatkin saa merkattua, mutta ei natiivisti.
  GPS käyttöön toki E71:n isompi akku tuo lisää pelivaraa, jos komppassia arvostaa niin menee sitten Nokialaisissa 6210 navigaattoriin.

  Satunnaisessa käytössä modeemina luurit toimivat, BT, kaapeli, (IR?), joikuspotilla WLAN laite "tukiasemanakin". FAXmodeemi ei taida olla tuettuna, kuten ei nykyään muutenkaan.

  Mokkula käyttöön suosittelen erillistä mokkulaa.

  Jos vilaiset laitteiden ketjuja niin pidettyjä laitteita ovat olleet, N sarjasta löytyy parempaa kameraa ja mediaominaisuutta (TV-out jne), se ei sinua kiinnostanut, niin ehkä kannattaa noilla lähteä. E90 on myös yksivaihtoehto, jos sellainen mekaaninen rakenne kiinnostaa.

  HTC koneita voi vilaista jos alustana WinMobile olisi valinta.
   
 4. tahratonteraes

  tahratonteraes

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/08
  Viestit:
  665
  Tykkäykset:
  0
  Olen ollut erittäin tyytyväinen E71:seen. Vaihdoin tuon E90:sen siihen heti kun se ilmestyi kauppoihin enkä ole katunut. Lähetän/vastaanotan pääasiassa sms/mms/sähköpostia aika paljon ja siihen E71 on todella omiaan. Erittäin nopea ja helppokäyttöinen. Suosittelen.
   

Jaa tämä viestiketju