BT vs. Perinteiset kuulokkeet

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja evok, 23/7/08.

 1. evok

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/6/04
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  0
  Olen suunnittelemassa hyvin palvelleen Motorolani eläköittämistä ja ottamaan tilalle Ericssonin Walkmanin (W880i, W890i tai W910i).
  Musiikin suurkuluttajana minulle tärkeää on laatu. Samalla toinen persoonani, hifisti, haluisi vesi kielellä hankkia Bluetooth nappit.

  Nyt kysymykseni kuuluukin:

  Onko epäilyilläni perää, että olisin silloin tekniikan tasalla, mutta äänenlaadun kustannuksella?
  Ja jos/kun eroa löytyy, onko se kuinka huomattava? esim. meneekö yhtä alas, kun mitään Nokian yliäänikuulokkeita en tod. enään halua :)
  Onko eroa akun kulutuksen kanssa?
   
 2. propelli

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/04
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  BT vs normaalit kuulokkeet

  Hei,

  Oma kokemukseni bt kuulokkeista on ollut se että äänenlaatu on hyvä eikä mielestäni häviä normaalikuulokkeille, mutta seuraavalla varauksella:

  - kaikkien puhelinten musiikkisoittimen taajuuskorjain (equalizer) ei toimi bluetooth kuulokkeiden kanssa (Esim. w880i ja N95 puhelimissa). Toisaalta taas esim SE G900 mallissa taajuuskorjain toimii normaaliin tapaan myös BT headsetillä.

  Olen käyttänyt itse mm. SE HBH-DS200 mallia, joka on muuten kätevä, mutta headsetistä ei voi vaihtaa kappaleita eteen tai taakse.
  Toinen käyttämäni malli on ollut Nokian HS-12W, joka on siitä kätevä että siinä on integroitu radio (yleensähän puhelimen omaa radiota ei voi käyttää ilman normijohtoa, joka toimii antennina).

  Noista em. BT malleista parempi äänenvoimakkuus ja äänenlaatu on mielestäni HS-12W:ssä (tämä ei tarkoita sitä että HBH-DS200 olisi huono).

  propelli
   
 3. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Ei kenties häviä ei, jos vertailukohtana ovat ipodin tai muiden mp3-soittimen mukana tulevat pihisevät "normaalikuulokkeet". Mutta jos verrataan astetta luonnollisempaan sointiin (kohtuuhintaluokassa), vaikkapa Koss PortaPro kuulokkeisiin, niin ovat nämä BT-viritykset äänenlaadullisesti vielä kaukana. Sen voin vaikka vannoa.

  Kokemusta ei minulta löydy bluetooth-kuulokkeista, mutta en usko että mitkään Nokian tai Jabran mallit tuottavat musiikkikäytössä kovinkaan miellyttävää ääntä korvalle. Ja etenkin tässä tapauksessa kun aloitusviestin lähettäjä sanoi itseään hifistiksi sekä laadullisesti vaativaksi, en usko etteivät Sony Ericsoninkaan BT-luurit häntä minnekään seitsemänteen taivaaseen vie vaikkakin ovat todennäköisesti lukua paremmat kuin Nokian vastaavat (Nokian sekä SE:n kuulokkeita olen käyttänyt)

  E: Kerropa evok minkälaisilla kuulokkeilla olet musiikkia tottunut kuuntelemaan, niin koitan heittää sulle arvion kannattaako sinun edes hommata tuommoisia BT-kuulokkeita.
   
 4. propelli

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/04
  Viestit:
  28
  Tykkäykset:
  0
  Niin - arvasinkin jo kirjoittaessani omaa mielipidettäni, että varmasti näihin äänenlaatu asioihin löytyy paljon erilaisia näkemyksiä.
  Itse olen ihan tavallinen musiikin kuuntelija, en hifisti tai muutenkaan mikään "ääniammattilainen". Tämä ei kuitenkaan missään tapauksessa tarkoita sitä että en olisi erittäin tarkka häiritsevistä äänistä, joita ei mielestäni pitäisi kuulokkeista kuulua.

  Sen voin kuuntelukokemuksistani vielä kertoa, että en ole koskaan kuunnellut musiikkia Koss PortaPro kuulokkeilla. Em. syystä en ala tässä arvailemaan, tai esittämään uskomuksiani siitä millainen äänenlaatu niissä on varrattuna aiemmin mainitsemiini BT kuulokemalleihin.

  propelli
   
 5. ocean

  ocean

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE p1i, x1i, HTC Desire Z, Elisa
  Täällä on käytössä w880 ja Nokian BH-501. Äänensävyn säätö ei vaikuta ääneen kuulokkeissa ja muutenkin ääni ei ole kovin kaksinen. PortaPro:hon verrattuna ääni on tunkkainen ja säröytyy helposti. Itse käytän kuulokkeita pääasiassa pyöräillessä, jolloin piuhat eivät ole tiellä ja äänenlaadun ei ole niin kovin väliä meluisassa kaupunkiympäristössä.

  Muuten luurit ovat erinomaiset, eivät puuduta juurikaan korvia, akkukesto on hyvä ja handsfree-ääni kelvollinen sekä ulos- että sisäänpäin. Luurista löytyy virtanappi (joka toimii puhelun vastaus/katkaisunappina) sekä äänenvoimakkuusnapit.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Koss (?) PortaPro kuulokkeet ovat ihan turvallinen ja pidetty valinta, joidenkin mielestä vähän poppi henkiset, kyseesä ei kuitenkaan mitkään ihmevehkeet eikä siis äänenlaadullisesti sellaiset että muilta kuulokkeilta mitään ihmeitä vaaditaisiin niiden ylittämiseen.

  Eli BT kuulokkeissa löytyy tuolle varsin hyvin pärjääviä, toteutuksesta johtuen joillain laite ja materiaali yhdistelmillä voi BT äänen siirto heikentää äänenlaatua huomattavasti (ei ainakaan paranna :) esim jos toistetaan ennestää äärirajoille huonostipakattua ääntä, mutta sopivalla yhdistelmällä päästää varsin mukavaan laatuun.
   
 7. ocean

  ocean

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE p1i, x1i, HTC Desire Z, Elisa
  Ihan käyttökokemuksen perusteella voin sanoa, että luureilla on eroa kuin yöllä ja päivällä :DPortaPro korostaa ainoastaan bassoa, muuten äänenlaatu on kirkas ja tarkka, jollaista on tuossa kokoluokassa hankala saada aikaan.

  Bluetooth äänensiirto ei välttämättä rutista äänenlaatua juurikaan. Esimerkiksi bluetooth-stereovastaanotin toistaa isommistakin stereoista äänen lähes yhtä laadukkaasti, kuin se mp3-muodossa on. Kuulokevalinnassa vaikuttaa enemmänkin varsinaisen kuulokkeen laatu kuin bluetooth-äänensiirto.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En lähde väittään vastaan, katsoin minkänäköiset nuo Nokian luurit olivat, niin taisin vähän sekoilla ja eivät olleet ne joista kuullut positiivista.
   
 9. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Opithan nyt sitten senkin ettei kuulokkeita luokitella/verrata ulkonäön perusteella eikä ulkonäön perusteella määritetä äänenlaatua.

  Minäkin joskus vielä olin sitä mieltä että Sonyn perusnapeista kuuluu ihan hyvin. Vasta kun kuulee astetta parempaa sointia, kuten tässä tapauksessa PortaPro-kuulokkeita, ei paluuta vanhaan ole.

  PortaProt ova hintaluokassaan erittäin hyvät, mutta eivät tietenkään pärjää näille monen sadan euron oikeille hifiluureille joista en sitten pahemmin tiedäkään. PortaPro-kuulokkeidenkaan ääni ei ole täydellinen. Päällisimmät "vajeet" huomaa lievästä ylä/keskibassojen korostuksesta ja tästä johtuen hivenen tummasta soinnista. Sointin on kuitenkin paljon kirkkaampaa, puhtaamaa, luonnollisempaa sekä täyteläisempää (riittääkö adjektiivit?) kuin vaikkapa jossain 29e philipsin sporttisissa niskasankakuulokkeissa (Mene Prismaan niin löydät), puhumattakaan perusnappikuulokkeista TAI saati sitten jostain Nokian viritelmistä.

  Kuitenkaa pelkkä KOSS ei välttämättä tarkoita hyvää-ääntä. Otetaan esimerkiksi nämä suositut KOSS plug kuulokkeet, jotka korvassa pysyessään toimivat hyvin korvatulppina, mutta eivät sitten pahemmin muuhun sovellukaan. Bassot ovat aivan ylimitoitetut, sointi tunkkaista (näin voisi sanoa) sekä omaavat erittäin kamalan/ikävän/epämillyttävän korostuksen noin 3kilohertzin taajuudella.

  Tekstini ei ole mistään foorumeilta reivttyä vaan olen sen myös itse todistanut. Kuuntelua ja vertailua useiden kuulokkeiden kesken.

  Myöskin soittimella, jolla sitä musiikkia niihin kuulokkeisiin pukkaa, on merkitys. Etenkin soittimen taajuusvaste. Otetaan taasen esimerkki. Omistin taannoin Sonyn ämpärin joka PortaPro-luurien kanssa soi todella tasapainoisesti (näin korvakuulolta, mitään mittauksia en suorittanut). Soitin hajosi ja tilalle tuli Sonyn video-Walkman, jonka taajuusvaste TM-testin mukaan on muuten tasainen paitsi että bassojen kohdalla pieni yhden tai kahden desibelin korostus. No tähän aloin kiinnittää huomiota jo muutaman tunnin kuuntelun jälkeen kun entuudestaan hivenen bassoja korostavat PortaProt kuulostivat nyt tämän soittimen kanssa hivenen pönttömäisiltä. Ero oli pieni mutta olemassa.
  Vuosi sitten ostin kännykän jolla toivoin pystyväni hoitamaan musiikkisoittimen virkaa, Nokia 5700:llan. Sen puutteista ja syistä miksi sen myin pois, täällä taannoin jo avauduinkin. Jälleen kerran TM-testi paljasti totuudet taajuusvasteesta. 5700 omasi muuten suht siistin viivan, mutta ala-äänet vaimentuivat hurjasti. Tätä ei pystynyt korjaamaan edes soittimen omalla taajuuskorjaimella sillä se toimi aivain päin helvettiä.

  Joku saattaa nyt sanoa, että TM-testit ovat mitä ovat. Ehkä ovatkin, mutta luotan kyllä heidän tekemiin taajusvastemittauksiin. Ne on sentäs laitteilla mitatut eikä oman kuunteluarvion mukaan kädellä piirretyt.

  Kirjotan myöhemmin lisää jos tulee lisättävää, nyt ei huvita.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Öö, ilmaisin vähän epäselvästi, en vertaillut ulkonäöllä, vaan sekoilin muuten niiden kanssa, kun hain kuvan tuon tyypin perusteella oli aivan eri vehkeet kuin ne mitä mielessäni ajattelin.

  Turvallinen valinta ilmanmuuta, jossain laatikossa allekirjoittaneella joskus xx vuotta sitten ostetut.
  Hyvää noissa vielä että hyvin monen mielestä ovat vielä mielyttävät päässä. Kuulokkeiden osalta tuntuu henkilökohtaiset ajtukset vaihtelevan jopa enemmän kuin muussa äänentoistossa, joidenkin mielestä korva/pää erojen takio voi jotin tuotteet saada ristiriitaisia arvioita. ja mikäs siinä jos jotkin kuulokkeet ahdistaa päätä, niin ne ahdistaa eikä sellaisilla voi saada kuuntelunautintoa.


  Missään nimessä en noita kritisoinnut.

  Kehuista huolimatta käytän muita kuulokkeita. niin ja noissa on johto, eli BT lapuiksi joutuu katseleen jotain muuta, tai sitten hankkia mikillinen BT palikka johdon päähän.
   
 11. ocean

  ocean

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  369
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE p1i, x1i, HTC Desire Z, Elisa
  Jep, täysin samaa mieltä, PortaPro:than ovat _kannettavat_ kuulokkeet eikä mitkään hifisohvat, jotka painivat sitten taas eri sarjassa sekä koon että virrankulutuksen puolesta.
   
 12. evok

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/6/04
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos kaikille vastauksista. Vaikka ketjun aloitin en kerannyt aloitusviestiä lukuunottamatta itse osallistumaan :)

  Nyt vaihtui vakio napit kosseihin. En aivan sanoisi että ero on kuin yöllä ja päivällä, mutta ehdottomasti investoinnin arvoinen. Suorastaan pakollinen jos musastansa haluaa yhtään nauttia. Basso toistuu paremmin ja ennenkaikkea ääni kirkkaampi koko alalla. Mitään megabassokuulokkeita en tarkoituksellakaan ostanut, kun oma musamaku menee enemmän tuonne klassisemman rokin ja punkin puolelle.. Runawayta ja Blizkrieg bobpia ei oo tarkotettu kuunneltavaksi niin että pää tärisee :)

  Miksi en BT:ja ostanut?
  Ihan suoraan hinta-laatusuhteen takia. Langattomuus kuulostaa kyllä kivalta, mutta en nyt tässätapauksessa ole ihan teltta pystyssä niiden perään. Vaikka pääsisinkin BT luureilla samaan tasoon kuin näillä nykysillä, saisin iskeä tekniikan takia tuplasti pätäkkää tiskiin. Samaa mieltä oli myös täällä saksalaisen elektroniikkaketjun Saturnin pari myyjää joita jututin.

  Sitten vaan isolla bitratella olevia ämpäreitä luuriin niin saa kaiken irti, jollain 128kbps se nyt on ihan sama mitkä kuulokkeet on kiinni :)
   

Jaa tämä viestiketju