BT-ohjeet (WinXP, Widcomm)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jimhoyle, 12/3/05.

 1. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Voin kuvitella, että asiaan perehtymättömälle BT:n asentaminen windowsiin ylipäätään saattaa olla todella vaikea tehtävä, joten kerron tässä oman kokemukseni. Yritin lisätä tämän tuohon sticky-BT-viestiin, mutta se oli lukittu. Ohjeet ei välttämättä ole tarpeelliset kaikille ja jos homma toimii jo ennestään, ei kannatane lähteä muuttamaan mitään.

  Ohjeet koskee lähinnä WinXP SP1:ä ja varsinkin SP2:a, jossa jälkimmäisen oma BT-tuki tuo oman lisänsä hankaluuksiin. SP2:n BT-tuki on puutteellinen, mutta voi kyllä toimia monille aivan hienosti sellaisenaan. Tämä ohje on siis niille, joilla BT ei vaan toimi. Oma tilanteeni on se, että BT-mokkulalleni ei löydy kunnollisia valmistajan ajureita ollenkaan netistä, joten en edes yrittänyt niitä asentaa.

  En ota nyt kantaa, miten PC Suite ym. saadaan toimimaan. Näissä ohjeissa huonoa on se, että varsinaista linkkiä ajuriin en voi antaa (etsimällä sen voi kuitenkin löytää). Ajuri on Jon Scaifen universaaliversio IBM WIDCOMM -ajurista.

  --->

  Nopeasti kirjoitetut ohjeet BT:n asentamiseen (WinXP SP1 tai SP2). Toiminee hyvin, mutta kannattaa kuitenkin olla kärryillä mitä on tekemässä. Use at your own risk.

  IBM WIDCOMM v1.4.3.4 Bluetooth Driver (patched, universal)

  1. USB-palikka irti
  2. Poista kaikki tämänhetkiset BT-ajurit ym. ikonit taskbarista ja device managerista, niitä ei kuitenkaan enää tarvita.
  3. Asenna IBM WIDCOMM setup.exe:llä
  (4. Voit tsekata btwusb.inf:iä ja lisätä sinne oman laitteen PID:in (jonka näkee device managerista jos laite on kiinni ja tunnistuu sinne jotenkin), mutta itselläni kyllä toimi ilman että tein mitään koko btwusb.inf:illä. Kai. Eli koita ensin niin, että et tee ko. tiedostolla mitään.)
  5. Patchaa kolme tiedostoa patcher.exe:llä (viimeinen täytyy ensin kopioda ja renameta, muuten in use).
  6. Aja BTRegFix.reg
  7. Buuttaile. Kun laitat BT-mokkulan sisään, asentele automaattihaulla (vastaa Yes, Yes) löytyvät ajurit ym.
  8. Voit poistaa halutessasi BT-ikonin desktopilta poistamalla koko tämän regedit-entryn:
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\{6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}] @="My Bluetooth Places"

  9. Voit poistaa Start Menu/Startupista BT:n, ja ladata sen vain tarvittaessa! (Kannattaa tehä näin!)
  10. Valmis.

  Sitten vaan pair deviceä laitteiden välille, niin voi esimerkiksi helposti lähettää tiedostoja. SP2:n omalla ajurilla joutuu pistämään "Receive file" ennen vastaanottamista (hankalaa).
   
 2. tommy55

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/02
  Viestit:
  79
  Tykkäykset:
  0
  Tämä soveltuu myös Verkkokaupasta ostettuun suosittuun halpis-dongleen, Prodigiin?
   
 3. jimhoyle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Soveltuu luultavasti nimenomaan halpis-dongleihin, joiden mukana ei tule järkeviä ajureita. Koita ensin ilman 4-kohtaa, jos ei toimi, niin 4-kohdan kanssa. Voin yrittää avittaa jos tulee ongelmia. Jon Scaife on joutunut poistamaan omat ohjeensa sivuiltaan, joten näiden ohjeiden on ikään kuin tarkoitus korvata ne (joskin omat ohjeeni on pitkälti omasta päästä "keksitty").
   

Jaa tämä viestiketju