BT:llä langaton nettiyhteys kannettavaan

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Jupex, 13/3/04.

 1. Jupex Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  2965
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Joku nokia
  Kotona on pöytäkoneessa adsl yhteys. Voiskos sen yhteyden jakaa siten että ostais toisen BT donglen himaan, vai tarttenko suoraan Wlan kortin ja tukiaseman. Ei muuten mutta se dongle maksais vain alta 30 kybää, kun taas halvin wlan paketti huomattavasti enemmän.

  Mikä noissa yleensä on kantama?
   
 2. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Teoriassa pitäisi onnistua, koska onnistuu myös puhelinten ja tietokoneeseen liitettyjen bluetooth-palikoiden välillä. Useimmat ajurit asentavat valmiiksi jonkun LAN-profiilin. En ole itse kuitenkaan käytännössä kokeillut. Kantomatkaksi laitevalmistajat lupaavat kaikkea väliltä 10--100 metriä, mutta totuus on yleensä lähempänä 10 metriä. Allekin kantama voi jäädä väliseinistä tai muista esteistä riippuen.

  WLAN tulee toki kalliimmaksi, mutta on lähiverkkokäytössä nopeampi ja luotettavampi. Esimerkiksi minulla WLAN-tukiasema kantoi kaksikerroksisessa rivitaloasunnossa joka nurkkaan ja nykyisin kerrostalossa kantaa kaksi kerrosta ylempänä asuvan naapurin kämppäänkin. poxin bluetooth-palikan kantomatka jää minulla makuuhuoneesta ensimmäisen nurkan taakse. WLAN:ssa on toki sekin etu, että jos hankit kotiin esmes RJ-45-liitäntäisen pelikonsolin tms. laitteen, saat sillekin helposti jaettua yhteyden ulkoisen WLAN-sovitinpalikan avulla. Jos kotonasi on nopea nettiyhteys, et voi bluetoothilla hyödyntää kuin vaihtelevan murto-osan siitä.

  Jos kuitenkin meinaat kokeilla kotiverkon toteuttamista bluetoothilla, hanki ainakin sellainen palikka, jossa on iso antenni ja tarvittaessa liitäntä ulkoiselle lisäantennille.

  t. tero
   
 3. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  myin eräälle tuttavalleni BLUETAKE merkkisen bt-accespointin,siihen saa 7 laitetta ja kantomatkaa on 100metriä.tietoturvat siihen saa samanlailla kuin wlaneihin. hänellä se on kytkettynä rj-45 kaapelilla nokia m1122 adsl päätteen yhteen lähtöön.kehuu ainakin hyväksi
   
 4. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Oletteko todenneet kantomatkaksi aidosti 100 metriä jossain oloissa vai oliko tuo myyntipaketin kehuja? Monet valmistajat puhuvat mielellään 30--100 metrin kantomatkasta kertomatta missä oloissa se on mahdollinen.

  t. tero
   

Jaa tämä viestiketju