BST-33 akku tyhjenee nopeasti (K800i)

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja ari_kroolaa, 8/2/08.

 1. ari_kroolaa

  ari_kroolaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Jouduin kolme päivää sitten ottamaan laturin mukaan töihin ja lataamaan akun aamupäivällä. Sama toistui seuraavana päivänä. Sen jälkeen akku on pysynyt oikein hyvin varattuna yli vuorokauden vaikka olenkin puhunut puhelimellani ainakin tunnin.
  Täällä kaupungissa riittää yleensä ladata n. vajaa 2 krt/viikko, mutta kesämökillä on huono kenttä joten siellä on yleensä aina tarve ladata akku viikonloppuna .

  Ehdin jo tilaamaan uuden akun. Onneksi löytyi alkuperäinen SE:n akku 19 eurolla. Näyttääkin hyvin aidolta (normaali hinta jopa 49 euroa).
  Voisiko aitouden tunnistaa sarjanumerosta?

  Vanha akku on jo hieman yli 1 v 6 kk vanha kuten puhelinkin, mutta olen pyrkinyt lataamaan sitä kuulemani suosituksen mukaan silloin kun se on enää 20% täynnä eli pitänyt akusta hyvää huolta.

  Olen kuullut huhuja että laturin johdossa voisi olla jotain ongelmia, että siksi ei olisi latautunut kunnolla.
  Onko muilla ollut jotain tällaista vikaa? On varoitettu mm. siitä että laturin johtoa ei saisi rullata laturin ympärille säilytyksen ajaksi.
   
 2. bigali

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/08
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on kolmas akku menossa että kyllä ne aika surkeita on.
   
 3. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1523
  Tykkäykset:
  53
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite, P9 Lite M, Honor8 Lite
  Itselläni on päinvastaisia kokemuksia. Akku täyttää nyt vuoden ja kaipaa latausta 5-6 päivän välein. Puhetta on vähän, mutta nettiä ja valokuvausta enemmän. Tuplaten pitempi kesto noin näppituntumalla arvioiden kuin M75 Siemensissä.
  Aivan alussa akku ei kyllä kestänyt kunnolla vuorokautta, mutta parin viikon latailun jälkeen muuttui tällaiseksi hyväksi.
   
 4. ari_kroolaa

  ari_kroolaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Löysin lisätietoa

  likainen laturijohdon liitäntä puhelimen perseessä voisi olla ongelma.
  Täytyy putsata niinkuin neuvottiin - hammastikulla on hyvä ronkkia likaa pois.
  Likainen liitin -> liian alhainen latausjännite, jolloin akku ei lataudu.
  Jos puhun vähemmän, niin minullakin akku kestää helposti 5 päivää ilman latausta. Muistelisin että Litium akun ei pitäisi käyttäytyä näin, vaan se vanhetessaan antaa virtaa aina vaan lyhyemmän aikaa. Nikkeli metallihybridiakussa vanhassa Ericssonissani meni yksi akun kenno paskaksi, jolloin ne 2 muuta eivät pystyneet kauaa pitämään jännitettä korkeana. Tästä seurasi, että pienen käytön jälkeen akku näytti pian melkein tyhjää.

  Wikipediasta näin, että Litium akku kestää hyvin pidettynä 2-3 vuoden käytön. Muovikuoriset kestävät huonommin kuin metallikuoriset, tiiviimmät akut. BST-33 taitaa olla muovikuorinen.

  Muistelen vielä Sonyn puhelinta, oliko se CMDX-1000 tai jotain sinnepäin?
  Kaverilla oli tuollainen ja akku taisi kestää hyvin koko sen ajan jonka puhelin oli käytössä, kai lähemmäs 5 vuotta. Hän myi puhelimensa pilkkahintaan toimivana pois. Varaosa-akku maksoi tuohon aikaan n. 750 mk! Tästä ajasta täytyy olla melkein 10 vuotta. Ennen tehtiin laadukkaampia akkuja, mutta nykyään ei kai kukaan ole halukas maksamaan esim. 150 - 200 euroa akusta. Lisäksi akut yritetään tehdä hyvin kevyiksi. Mielestäni tuo Sonyn puhelin oli aikanaan jo pienikokoinen, ei mikään sellainen iso kolho kuin Ericssonin GH-198, joka minulla oli (ostin sen kai v. 1995).

  Nuorilla akku voi kestää vähemmän aikaa, jos pelaa paljon tai kuluttaa paljon virtaa muuten. Itsekin otan ehkä kerran viikossa parikymmentä digikuvaa, mutta ei se paljoa vielä akkua kuluta.

  Ai niin, onkohan kellään tullut alkuperäisellä akulla kahta vuotta täyteen? Ainakin K800i puhelin on ollut myynnissä jo sen 2 vuotta.
   
 5. Arnold Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  117
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Nokia 3
  Minulla on SE T300:ssa yhä alkuperäinen puhelimen mukana tullut BST-22 akku, ostettu kesällä 2003. (Tosin välillä puhelin ollut muutamia kuukausia kerrallaan poissa käytöstä, eli käyttöä ei lähellekään neljää-viittä vuotta, mutta ikää on.) Kestää minun käytölläni pari-kolme päivää, sellainen se on ollut jo pidempään, ei uutenakaan kestänyt mahdottoman kauan - vaikka speksien "laboratorioajat" olivat jotain 14 päivän (vai oliko peräti 17) luokkaa, niin jo puhelimen tullessa testeissä mainittiin realistinen standbyaika 3 - 5 päivää. 700 mAh Li-Polymer ja muovikuorinen se on, jos ulointa kuorta tuolla tarkoitetaan.

  Eli tuon mukaan akku olisi vieläkin varsin hyvässä iskussa, mutta selvähän se: käyttö vaikuttaa älyttömän paljon, joten vertailuja on paha tehdä. Saapa pelipuhelimella täyden akun parissa tunnissakin käytetyksi, vaikka sama kestäisi muuten päiväkausia.
   
 6. ari_kroolaa

  ari_kroolaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Vanha akku toimii hyvin,

  turha ostos se uusi akku. Putsaus auttoi ja laturi lataa hyvin. Täytyy kai ladata ekan kerran uusi akkuni ja laittaa jemmaan jääkaappiin. Siellä se vanhenee hitaammin.
  Tietysti voisihan tuon myydäkin, se on 1 viikon vanha eikä vielä edes ladattu kertaakaan. Valm.koodi 07W41, eli viikko 41, vuosi 2007 (lokakuu).
   
 7. ari_kroolaa

  ari_kroolaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Ei toimi akut kunnolla (BST-33)

  näköjään akun kesto on n. 1½ vuotta. Uusinkin akkuni on alkanut tyhjentyä päivässä. Ikää sillä on alle 2 kk. Kännykän laturin reikää putsailin joskus, mutta mitään kemikaalia en ole käyttänyt. Uusi akku pitäisi olla ihan aito Sony Ericssonin eikä edes vanha, kts. yllä alkuperäinen viestini.
  Pitäisi nyt yrittää hakea netistä neuvoja voiko akun aitouden saada selville sarjanumerosta ja muista koodeista. Eiköhän Nokian akuilla tällainen ole mahdollista, mutta onko Sony-Ericssonilla?

  Täytyy sanoa, että nyt olen ymmällä, missä on vikaa?
  Joskus K800i:ssä on ollut jotain outoa softasekoilua (harvoin), softan päivitin siihen itse pc:llä joskus ehkä 1 v sitten.
  Ei kai softavika voi haitata akun latautumista täyteen? Puhelin kyllä näyttää 100% varausta latauksen jälkeen. Kahta vuorokautta ei pysty puhelinta enää käyttämään, kun aiemmin meni 5 vrk kohtuullisen puheluajan kanssa.
   
 8. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Olen huomannut että K800i on todella herkkä kentänvoimakkuudelle. Heikossa kentässä akku tyhjenee hetkessä(varsinkin jos 3G tila päällä) mutta hyvässä menee viikonkin kevyesti.
  Täälä akku tulee kohta 2v joten tuskin on akkujen huonoudestakaan kiinni, säilyttää virtansa ihan yhtä hyvin kuin alkujaan. Olen kyllä aina päästänyt lähes tyhjäksi ja sitten vasta täyteen asti, enkä lataillut mitään pätkiä.
   
 9. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  978
  Tykkäykset:
  89
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
  Omassa yli vuoden vanhassa M600i:ssä akku on vielä hyvässä kunnossa. Yleensäkin vain positiivisia kokemuksia Sony Ericssonin puhelimien akun kestosta.
   
 10. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Sama "vika", kohta kaksi vuotta vanha akku ja ihan hyvin akku pelittää.
   
 11. ari_kroolaa

  ari_kroolaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/7/06
  Viestit:
  73
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 820
  Laturivikaa nyt tod.näköisesti

  putsasin kännykkäpuolen laturiliitintä nyt oikein Bilteman elektroniikkapuhdistussprayllä. Kuitenkin epäilen vahvasti laturivikaa. Minulla on talossa 4 SE-kännyä, joissa kaikissa SE800i:hon sopiva laturi.
  Voisikohan olla heikot jouset laturin pistokkeessa?
  Tietysti joku elektroniikkavika voisi myös olla laturissa.
  Näistä asioista ei tiedä kai muu kuin SE:n tehdas ja se ei paljasta näitä heikkouksia. Voisihan tietysti yrittää udella asiaa huollosta, Helsingissä on Maifon. SE:n help-deskin kaverin tiedoista ei apua ollut.

  Latasin akun toisella laturilla ja nyt on akku taas kuin uusi - uusihan tämä akku käytännössä onkin, sillä se on nyt n. 2 kk vanha. Täytyy vielä se vanhempi akkukin kaivaa jostain jemmasta esiin.
  Laturin takuu on muistaakseni vain 1 vuosi, kun puhelimella on 2 v takuu. Vituttaa vain nämä nykyajan huonolaatuiset kamat.
  Eihän tämä vakiolaturi SE:llä mikään ilmainen ole, vaikka tuotantokustannukset varmaan ovat korkeintaan euron.

  Kyllä huono kenttäkin vaikuttaa paljon akun varauksen kestoon, mutta nyt ei ole huonoja olosuhteita ollut, eli en ole pariin viikkoon käynyt kesämökkireissuilla.
   

Jaa tämä viestiketju