Mobiili.fi Brexit näkyy myös teknologiateollisuudessa – suuret yhtiöt suunnittelevat vetäytymistä...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2095
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Iso-Britannian ero EU:sta on ollut päivän kova puheenaihe, eikä uutisilta ole vältytty edes teknologiateollisuuden puolella. Korealainen The Korea Herald -uutissivusto onkin tuoreeltaan kertonut Samsungin ja LG:n mahdollisesta vetäytymisestä Lontoosta, jonne yhtiöiden Euroopan pääkonttorit on sijoitettu.

  Syitä yhtiöiden vetäytymiseen ovat punnan heikkeneminen sekä lainsäädännölliset muutokset. Eron jälkeen unionin sisäkauppaa suojelevat lait eivät enää koske Iso-Britanniaa, eikä mahdollisista uusista säädöksistä tai kahdenvälisistä sopimuksista ole vielä tietoa. Myös työvoiman aiempaa rajoittuneempi liikkuminen ja mahdolliset tullimaksut ovat yhtiöiden huolenaiheina.

  Vielä toistaiseksi teknologiayrityksillä ei ole Iso-Britanniassa hätää, sillä eroprosessi kestää kaksi vuotta ja tänä aikana EU-lait pätevät Iso-Britanniassa. Yhtiöillä onkin reilusti aikaa harkita päätoimistojen mahdollista uutta sijaintia ja esimerkiksi toimistojen sijoittamista manner-Euroopan puolelle.

  Päätoimistojen uudelleensijoittamisen lisäksi myös markkinastrategioihin voidaan odottaa lähivuosina muutoksia. Tähän mennessä Iso-Britannia on ollut monille teknologiayrityksille Euroopan keskus, jossa erilaisia kampanjoita on testattu ennen niiden laajentamista muualle Eurooppaan. Tähän voi kuitenkin tulla jatkossa muutos, sillä EU-eron jälkeen lainsäädännölliset erot tulevat vaikeuttamaan kampanjoiden soveltamista Iso-Britanniasta muualle Eurooppaan.

  [​IMG]
  Aikaisemmin Iso-Britannia on toiminut markkinointikampanjoiden ensinäyttämönä. Esimerkiksi Samsungin puhelinten vaihto-ohjelma otettiin aiemmin tänä vuonna käyttöön Iso-Britanniassa ja Singaporessa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju