1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mobiili.fi BMW:n uusi 5-sarjalainen ensimmäinen automalli langattomalla Applen CarPlayllä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]

  BMW:n eilen torstaina esittelemä uusi 5-sarja on ensimmäinen automalli, joka tuo tarjolle Apple CarPlayn langattomasti. Apple esitteli CarPlayn osana iOS:ää jo keväällä 2014, ja vuosi sitten iOS 9:n julkaisun yhteydessä tuli Applen laitteisiin mahdollisuus käyttää CarPlaytä myös langattomasti, ilman Lightning-johtoa. Kuitenkin vasta nyt uuden BMW:n julkaisun myötä myös autovalmistajat alkavat tarttua tilaisuuteen.

  CarPlay tuo auton kojelautanäytölle erityisen iOS-tyylisen sovellusnäkymän, jonka kautta voi käyttää monia iPhonen toimintoja, kuten soittaa puheluja, lukea viestejä tai käyttää puhelimen karttoja ja navigointia. CarPlay tukee rajoitetusti myös kolmannen osapuolen sovelluksia, eli esimerkiksi musiikin kuuntelu Spotifysta onnistuu. Alkuun CarPlay vaati iPhonen liittämisen auton järjestelmiin USB-Lightning-johdolla, mutta nykyään yhteys onnistuu myös langattomasti, kunhan auton soittimessa on tuki sille.

  [​IMG]
  Tältä näyttää CarPlay Pioneerin soittimen näytöllä.


  Volkswagen oli aikeissa esitellä langatonta CarPlaytä alkuvuodesta CES-messuilla, mutta syystä tai toisesta Apple kielsi esittelyn viime hetkellä. Sen sijaan monille autovalmistajille multimediajärjestelmiä toimittava Visteon esitteli langatonta CarPlaytä omalla demolaitteistollaan.

  BMW:n uusi 5-sarjalainen tarjoaa langattoman CarPlayn lisäksi muitakin älylaitteiden käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Lisävarustelistalta on valittavissa latausalusta induktiivista langatonta latausta tukeville laitteille ja autoon on mahdollista saada LTE-mobiilidatayhteyttä tukeva sisäänrakennettu WLAN-reititin. Oletettavasti myös CarPlay-mahdollisuus kuuluu lisävarustelistalle. BMW:n uuden 5-sarjan toimitukset alkavat helmikuussa 2017.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju