Bluetooth palvelut

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja saehkaeri12, 18/4/09.

 1. saehkaeri12

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/09
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Ostimpa tuossa Nokia 6120 classicin ja bluetooth tikun. Löin bluetoothin kiinni koneeseen ja vista vähän aikaa raksutteli ja sitten kellon viereen ilmestyi sininen bluetooth kuvake. Avasin sen ja paritin laitteet toisiinsa.

  Vista alkoi etsiä ajureita laitteisiin ja löysi 5 kappaletta "Bluetooth peripheral device" laitteita, mutta niille ei löytynyt ajureita. Vain modeemiajuri löytyi.

  No, eipä mitään. Asensin PC Suiten. Se löytikin puhelimen heti. Myös internet-yhteys onnistui.

  Sitten katsoin puhelimen ominaisuuksia Windowsin bluetooth-kuvakkeesta. Hoksasin että kun ottaa kaikki muut rastit paitsi DUN pois niin windows ei enää etsi niitä peripheral deviceitä. En löytänyt niille ajureita eikä tullut PC suitenkaan mukana. Kaikki toimii silti vaikka rastitettuna pelkkä DUN.

  Mitä nämä kaikki palvelut on? Tarvitaanko niitä edes? Miksi ei löydy ajureita? Tiedostoja pystyy siirtämään ja PC suite toimii ja netti toimii vaikka rastitettuna pelkkä DUN.
   
 2. Ernesti

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/1/06
  Viestit:
  156
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 5S
  Taitaa olla dial up network tuo DUN. Itselläni vistassa näkyy touch hdn kohdalla myöskin vain tuo ja kaikki toimii kuten pitääkin, en sitten tiedä mitä muita profiileja omalla koneellasi näkyy.
   
 3. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Minullakin on Nokia 6121Classic ja Bluetooth-usb-tikku ja tikun mukana tuli IVT Corporation BlueSoleil ohjelma. Siinä on kuvakkeet:
  -Henkilökohtainen kotiverkko
  -Puhelinverkko, eli nettiyhteys.
  -Sarjaporttipalvelu, esim. GPS satelliitivastaanotin navigointiin.
  -Tietojen synkronointipalvelu koneen ja puhelimen välillä.
  -Object-Push-palvelu?
  -Tulostinpalvelu.
  -Hiiri.
  -Faxi.
  -Imaging-kuvapalvelu.
  -Bluetooth audiopalvelu.
  -Bluetooth headset-palvelu.

  Kai Bluetooth tikun mukana tuli joku ohjelma?
   
 4. saehkaeri12

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/4/09
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  En asentanut mitään ohjelmaa eikä muistaakseni mukana tullutkaan. Se on sellainen pieni musta jota ei koskaan tarvitse irroittaa läppäristä.

  Otin sen pois paketista aja löin USB porttiin kiinni ja Vista muutaman sekunnin asenteli jotain ja sitten kertoi että "Laitteen ohjainohjelmisto asennettu onnistuneesti." ja kellon viereen tuli sininen bluetooth kuvake.

  Menin ohjauspaneeliin ja klikkasin Bluetooth laitteet ja paritin puhelimen tietsikan kanssa. Silloin löytyi kuusi laitetta, joista ainoastaan yksi asentui. Se on "Tavallinen modeemi Bluetooth-linkin kautta". Loput jäivät kysymysmerkeiksi "Bluetooth peripheral device".

  Menin sitten Bluetooth laitteet kohtaan ja puhelimen ominaisuuksiin ja siellä oli 6 erilaista palvelua.

  Puhelinverkkoyhteys (DUN) kohdalla luki COM4. Lopuissa ei lukenut mitään. Poistin rastit kaikista muista ja testasin toimintaa. PC Suite toimii mainiosti ja tiedostoja pystyy siirtelemään jne... en havainnut mitään ongelmaa. Myös Bluetooth peripheral devicet lähtivät laitehallinnasta pois.

  Ai niin... Laitehallintaan tuli Bluetooth-radiot kohtaan "Silicon Wave Bluetooth Adapter". Tarvitseeko tuollainen mitään erillistä ohjelmaa.

  Käsisitin tuon Palvelujutun siten, että eri palvelut toimiessaan asentaa koneeseen COM portin ja sille jonkun laitteen ja ajurin. En tarvitse kuin DUN palvelun.

  Näköjään kaikki toimii ja kun puhelin on riittävän lähellä tietsikkaa, esimerkiksi nettiin meneminen onnistuu vain yhdistämällä luomaani yhteydeen. Bluetooth puhelimeen yhdistyy automaattisesti. Toimii mielestäni hyvin.

  Toinen juttu: Miksi Nokia 6120 Classic -puhelimeen IMAP sähköpostia käytettäessä pystyy tilaamaan kansiot, mutta vakka kuinka tarkistaa postia niin tapahtuu seuraavaa: Tulee se luukku jossa niitä Elisa WAP ja Elisa Internet jne... Valitsen tuosta Elisa Internet.

  Sitten lukee: Muodostetaan yhteyttä postilaatikkoon xxx. Sitten tulee Päivitetään postilaatikkoa. Vaikka kuinka päivittää, päivitys muka onnistuu mutta viestejä ei tule. Lähettely onnistuu kyllä.
   

Jaa tämä viestiketju