Bluetooth kuulokkeet, radio

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Zippaaja, 2/4/09.

 1. Zippaaja

  Zippaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/08
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Legend
  Tuli ostettua nuo Nokian BH-103 bluetooth kuulokkeet itselle, kun moottoripyörällä ajaessa menee mukavammin päähän ja töissäkin hiljentää taustahälinää mukavasti. Noh bluetooth versiossa en ottanut huomioon, että radiotahan en nyt sitten saa kuulumaan.

  Joten onko mahdollista saada bluetooth kuulokkeilla soimaan radio. Esimerkiksi niin, että kytkisin vakiokuulokkeet piuhoineen kiinni ja laittaisin paketin taskuun. Ja se osaisi käyttää antennia normeista ja siirtää äänen ulosannin bluetoothille, vai onko vain hylättävä ajatus kokonaan.
   
 2. Benksi

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/9/08
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
 3. Zippaaja

  Zippaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/08
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Legend
  Noh siis kyseessähän nyt on, että olen ostanut jo kuulokkeet. Jotka eivät osaa käyttää itseään antenina, joten onko mahdollista saada ne toimimaan jotenkin.
   
 4. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Nokia ylimielisesti palautteesta huolimatta on jättänyt toteuttamatta moisen ominaisuuden.
   
 5. kurg

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/3/07
  Viestit:
  27
  Tykkäykset:
  0
  No tuskin kyse on ylimielisyydestä. Radio toimii täysin analogisesti, joten se vaatisi jonkinmoisia oleellisia muutoksia radion toimintaan, jos sen haluaisi saada toimimaan myös digitaalisilla äänentoistolaitteilla. Varmaankin toki mahdollista (olettaen, että tavalliset kuulokkeet olisivat myös kytkettynä, jotta ne toimisivat antennina), mutta kikkailuksi menee (ääni pitää digitoida ja sitten puskea kuulokkeisiin). Äänenlaatu ei olisi kovin kaksinen, koska maksimilaadulla äänitys (digitointi) taitaa olla 8khz/16bit/mono. Puheohjelmia kuunneltaessa tällä ei kuitenkaan olisi suurta merkitystä, mutta musiikkia harva haluaa tällä laadulla kuulla. Myös akun kestävyyteen tällä luultavasti on negatiivista vaikutusta.

  Itseasiassa jos radion äänittäminen (digitointi) on laitteiston puolesta mahdollista, niin tuon voisi toteuttaa erillisellä ohjelmalla.

  Edit:
  Jos jatketaan ajatusta, että Bluetooth-kuulokkeet toimisivat antennina, niin päästään seuraavaan ajatusketjuun:
  -Kuulokkeiden ja puhelimen välillä (bluetooth) kulkee vain digitaalinen liikenne.
  -Jos radioantenni on bluetooth-kuulokkeissa, on niissä sijaittava myös viritin ja digitointiyksikkö.
  -Tällöin ääni kiertäisi ihan turhaan digitaalisesti puhelimen kautta, koska ääni voisi tulla kuulokkeiden virittimestä analogisena suoraan kuulokkeille.
  Ja kappas, tähän on joku muukin päätynyt -> http://www.nokia.fi/bh-903/
   
 6. Mouru

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/08
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni kyllä radio toimii bluetooth kuulokkeiden kanssa. Siinä missä valitaan "muut kuulokkeet" tms. painan vain peruuta (kun liitän johtoa kiinni) ja sitten yhdistän bluetooth kuulokkeen... Radio soi normaalisti bluetooth kuulokkeiden kanssa. Näin nokia 5800 mallissa...
   
 7. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Hienoa! Sittenhän tuo "bugi" olisi korjattu. Ei se muuta tarvitsisi kuin tuollaisen vaikka dokumentoimattoman ominaisuuden "vanhoihin" luureihinkin. N95:ssa jos tekee noin, se alkaa soittaa puhelimen oman sisäänrakennetun kaiuttimen kautta, mutta ei BT-kuulokkeiden vaikka ne olis yhdistetty, eikä voi vaihtaa johdollisiinkaan enää muuten kuin ottamalla johdolliset hetkeksi pois ja laittaa takaisin "Muut kuulokkeet"-asetuksella sillä kertaa.

  Totta tuo kyllä mitä sanottiin analogisesta ja digitaalisesta puolesta. Siinä on voitu joissain malleissa käyttää oikotietä analogisesta FM-radiosta analogisiin kuulokkeisiin suoraan, jolloin ääntä ei voisikaan käsitellä digitaalisesti tai lähettää Bluetoothin kautta pelkästään firmware-muutoksella. Luulis kuitenkin että jo jonkin aikaa FM-viritinpiireistä tulis suoraan digitaalinen ulostulo ja sitä kautta integroitu sitten muuhun systeemiin. (Mitenköhän on N95'issa.)
   

Jaa tämä viestiketju