Bluetooth-kuulokkeen pariston kestävyydestä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja sepik1, 18/9/06.

 1. sepik1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/06
  Viestit:
  352
  Tykkäykset:
  8
  Ainakin ostamassani Nokian BT-kuulokkeessa on sisäinen kiinteä paristo, jota siis ei voi vaihtaa. Kuinkahan pitkäikäinen lienee? Olisi vaan kohtuutonta, jos esim parin vuoden välein joutuisi kuulokkeen uusimaan pariston tyhjenemisen vuoksi.

  Onkohan muiden valmistajien kuulokkeissa mahdollisuus vaihtaa paristo ja miten teillä on paristo kestänyt kuulokkeessa?
   
 2. samumanu Vieras

  0   0   0

  Nokian hdw-3 pystyy ainakin pariston vaihtamaan, jos sitä on vielä myynnissä.
   
 3. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Ei varmaankaan paristo vaan akku ;) Ja akkua voi ladata monia kertoja...

  Muutamissa vanhemmissa BT-HF malleissa on itse vaihdettava akku ja taisi joku toimia tosiaan paristoillakin. Omista yhä käytössä olevista vanhin on Bluespoonin Classic-malli joka toimii yhä edelleen yhtä hyvin kuin uutena vuonna 2002 (saattoi vuosi olla jopa 2001...) sen ostaessani. Tuolla HF:llä on siis ikää yli neljä vuotta ja akku on yhä kunnossa. Muita merkkejä ja malleja on ollut toista kymmentä, mutta joko ne on tullut myytyä tai istuttua/astuttua päälle tai sitten ovat unohtuneet laatikon pohjalle, mutta akku on ollut kaikissa yksi vahvimmista komponenteista. Nykyisellä tekniikan etenemisellä uskon että BT-HF kestää sen minkä sen parina oleva puhelinkin. Uusimpien Nokioiden kanssa kun eivät enää vanhemmat BT-HF:t suostu toimimaan. HF:n vaihdon syynä suurelle massalle lienee joko vanhan hukkaaminen tai se ettei uusi puhelin enää toimi vanhan kanssa.
   
 4. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Miksi ei? Kyllähän nuo BT-versiot ovat alaspäin yhteensopivia...
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Ainakin teoriassa. Käytännössä on ilmennyt mielenkiintoisia "ominaisuuksia" kun on yrittänyt käyttää vanhempaa BT-HF:tä uudemman puhelimen kanssa. Ilmeisesti vaikka rajapinta on periaatteessa standardi niin puhelinvalmistajat tekevät sovelluksissa muutoksia, jotka vaikuttavat toimintaan. Tietenkin osa vanhemmista BT-HF:tä toimii uudempien puhelinten kanssa. Usein ne jotka on tehty mahdollisimman "yleismaailmallisesti" tai rajapinnan perusteita hyödyntäen ilman lisäominaisuuksia tai kikkailua.
   
 6. JonesI Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/4/03
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Itsellä ollut nyt HS21-W vuoden käytössä. Päivittäisellä käytöllä ja kohtuullisilla puhelumäärillä pysyy toista viikkoa latingissa. Varmuuden vuoksi lataan sen aina sunnuntaisin :)

  Eli siis virranpitokyky ei tämän vuoden aikana ole heikentynyt vaikka on jäänyt pakkasilla autoon yöksi ym. Siinä mielessä laatukanpe.
   
 7. Blueroan

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/8/04
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  0
  Hieman aihetta sivuten...

  Olen tuon huomannut hlökohtaisesti yrittäessäni käyttää vanhempaa Nokia HS-4W:tä ja NOkia 6131:tä, jossa vanhin ohjelmisto. Välillä toimii mutta useimmiten ei toimi. Puhelin hälyttää, mutta bt-kuulokeesta ei kuulu mitään. Yhteennaittaessa piippaakin eri lailla kuin vanhan 6681:n kanssa. Täytyy viedä päivitykseen tuo 6131, jos auttaisi vaivaan...
   
 8. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16588
  Tykkäykset:
  4821
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Päivitys auttaa....
   

Jaa tämä viestiketju