Bluetooth Handsfree

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Set-T'ainte, 1/2/06.

 1. Set-T'ainte

  Set-T'ainte

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/05
  Viestit:
  116
  Tykkäykset:
  1
  Olisi uusi HF haussa.
  Vanha SE HBH-300 saa väistyä, kun ei suostu yhteistyöhön kannettavan kanssa. Oli kyllä muuten pirun hyvä HF, pysy päässä ja akku kesti ~riittävästi. Ääni oli myös loistava.
  Bluetrekin G2 tai G2+:aa ei kannata suositella, ääni kuulostaa huonolta, eikä tahdo pysyä päässä, mikäli pää liikkuu hiukkaakaan rivakammin....

  Vaatimuksia uudelle HF:lle
  - pitkä akkukesto
  - pysyttävä päässä
  - tuettava kannettavaa (tän vissiin tekee jo kaikki uudet HF:t)

  Erittäis suurta plussa
  - "ei välitä" tuulesta tai melusta
  - pystyy olemaan yhtä aikaa yhteydessä sekä puhelimeen, että kannettavaan[/url]
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Jabra BT500 tulee noista ensimmäisenä mieleen
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Useimpien päähän se sopii ja pysyy jos maltaa sangan taivutella, myös varsin hyvä taustamelun vaimennus.
  Jos tarkoitat PCtä, niin taitaa olla pitkälti kiinni PCpalikasta, toki uudet yleensä toimii paremmin.

  Kahta yhtäaikaista yhteyttä ei taida tuke mikään.
   
 4. Set-T'ainte

  Set-T'ainte

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/05
  Viestit:
  116
  Tykkäykset:
  1
  Mulla on edellen Ibarin T43, jossa sisäinen BT... Onkos se nyt sitten Headset profiili mille pitäis se tuki löytyä tms...
  No sitten se on takaisku... :(
   
 5. Igor Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/05
  Viestit:
  285
  Tykkäykset:
  0
  Tossa Bluetrekissä ainakin on joku multipairing-ominaisuus. Eli voi ilmeisesti olla ainakin paritettuna useampiin laitteisiin kerrallaan. Tämä ei onnistu ainakaan Jabra 250v:llä (muuten tuo on kyllä mainio laite).
   
 6. Set-T'ainte

  Set-T'ainte

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/05
  Viestit:
  116
  Tykkäykset:
  1
  No kyllä joka helvetin handsfreen nyt saa useempaan laitteeseen paritettua...
   
 7. nefe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/02
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Joo mutta joka handsfree ei voi olla yhtäaikaa paritettuna kahteen laitteeseen, esim. PC ja kännykkä. Nythän on niin, että esim. jabra 250:n jos parittaa kännykkään, niin ei toimi pc:n kanssa ennenkuin paritat sen uudelleen pc:lle, ja kännykkä-paritettelu lakkaa siihen, kunnes paritat sen taas kännykän kanssa jne...

  Eli tuo "multiparittelu" helpottanee käsittääkseni niitä (meitä) jotka halutaan paritella bluetoothkuuloketta sekä kännykän että tietokoneen kanssa. Tai sitten vaikkapa parittaa saman kuulokkeen omaan ja vaimon kännykkään, jolloin napin painalluksella saa handsfreen kummassa tahansa puhelimessa käyttöön ilman uutta parittamista?

  Onko jollakin kokemusta tuosta multipairing-ominaisuudesta, helpottaako oikeasti bluetooth-kuulokkeen käyttöä esim. kahden eri puhelimen kanssa? Itse oon just meinannu ostaa toisen bluetoothkuulokkeen, kun ärsyttää tuo jatkuvat uudelleen pariuttaminen tietokoneen ja kännykän kanssa.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Käytännössä liki kaikki tunnetut voi parittaa useaan laitteeseen. Ehkä tuo sinun jabrasi kuuluu sitten pieneen vähemmistöön. Toiminta tavoissa on eroja, eli siinä mitä laitetta HF hakee ensisijaisesti. mutta parittaa uudestaan ei tarvitse, vaikka BT ei toista osapuolta automaattisesti hakisi.
   
 9. nefe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/02
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Jabra 250, Win XP Pro, Epox bluetooth dongle

  Joo, sori, tarkastin Jabran sivuilta, ja kyllä tuo mun Jabra 250 voi olla yhtäaikaa pariutettuna 7 eri laitteeseen, mutta siis vain yhteen kerrallaan yhteydessä.

  Tarkemmin ajateltuna, kun kokeilin jabraa aikoinaan kahdessa eri puhelimessa, niin yhteys taisi muodostua aivan hyvin, kun oli kerran pariuttanut molempiin puhelimiin.

  Ehkä tuossa Jabran toiminnassa tietokoneen kanssa on jotain ongelmia, onkohan kellään muulla ollut vastaavaa Jabra 250 kanssa?

  Tietokoneen kanssa jabra toimi aivan mainiosti esim. Skypessä ja Messengerissä. Mutta kun muodosti jälleen yhteyden puhelimeen, niin yhteys saattoi muodostua, mutta katketa saman tien tai vähän myöhemmin. Vasta kun pariutti Jabran uudelleen Nokian kanssa, alkoi Jabra toimia taas normaalisti.

  Sitten taas kun oli käyttänyt Nokian kanssa Jabraa, niin yhteys tietokoneen kanssa ei enää toiminut. Tietokone muka sai yhteyden jabraan, mutta laite ei toiminut oikein, skypessä tai messengerissä vastapuolella kuului pelkkää korviasärkevää särinää. Uudelleen pariuttaminen auttoi.

  Eli joko tuo Jabra sekoilee tietokoneyhteydestä, Epoxin bluetooth-dongle tai -ajurit aiheuttaa jotain häikkää tms... Joka tapauksessa aika rasittavaa säätämistä, kun homman pitäisi toimia nappia painamalla.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Jabra 250, Win XP Pro, Epox bluetooth dongle

  Oletko "restoinut" jabran välillä, ja sen jälkeen parittanut.
  Manuaaleista voi myös selvittää missä järjestyksessä laite paritettuja koneita etsii, joissain viimeinen on "suosikki", joissain ensimmäinen paritettu jne.
   
 11. nefe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/02
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Ei, tuota resetointia en varmaankaan ole koskaan kokeillut... Täytynee poistaa paritukset ja resetoida jabra ja puhelin, ja kokeilla sitten pariuttaa uudelleen pc:lle ja puhelimeen.
   
 12. nefe

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/02
  Viestit:
  39
  Tykkäykset:
  0
  Re: Jabra 250, Win XP Pro, Epox bluetooth dongle

  Joo luulenpa että minulla on "vika" tuossa tietokoneen bluetooth-donglessa. Jabran resetointikaan ei auta, headset tipahtelee skypessä ja messengerissä itsestään pois linjoilta, vaikka bluetooth-valo headsetille palaakin edelleen vihreänä. Kun tarkemmin katselin tietoa epoxin sivuilta, niin tuossa Epox BT-DG02A -donglessa ei ole mainittu headset-tukea, eli siinä ilmeisesti saattaisi olla syy Jabran epämääräiseen toimintaan tietokoneen kanssa. Se vaan on ihmeellistä, että joskus vuosi sitten yhteys toimi aivan hyvin, kun käytti headsettiä pelkästään tietokoneessa. En muista, oliko silloin esim. XP Servicepack 2 vielä asennettuna.
   

Jaa tämä viestiketju