Mobiili.fi BlackBerry sivaltaa Android-valmistajia: tietoturvapäivitykset kuukausia myöhässä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Google on viime vuodesta lähtien julkaissut Androidille kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä, mutta valitettavasti monet käyttäjät saavat päivitykset suurella viiveellä. Syy tähän on eri valmistajien omat kustomoidut Android-käyttöliittymät, joihin Googlen tietoturvapäivitykset on lisätty vasta muiden päivitysten yhteydessä. Tietoturvapäivitysten ilmestymiseen meneekin tavallisesti muutamista viikoista kuukausiin ja kaikilla laitteilla päivityksiä ei välttämättä nähdä koskaan.

  Yrityspuhelimistaan tunnettu BlackBerry on viimeisessä blogikirjoituksessaan päättänyt sivaltaa muita Android-valmistajia ohjelmistojen verkkaisesta päivitystahdista, ja kertoo omien puhelimiensa saavan päivitykset aina julkaisupäivinä. Varmemman vakuudeksi BlackBerry on julkaissut omassa blogissaan vertailutaulukon, jossa eri valmistajien päivitysajat ovat esillä. Muita valmistajia ei taulukossa nimetä, mutta parhaimmillaankin valmistajat julkaisevat päivityksensä useita päiviä myöhässä.

  Vaikka taulukossa julkaistujen tietojen perusteella BlackBerry on tietoturvan ehdoton ykkönen, on tasapuolisuuden nimissä hyvä mainita, että BlackBerry on toistaiseksi julkaissut vain yhden Android-puhelimen. Näin ollen yrityksen on huomattavasti helpompi julkaista päivityksensä välittömästi, kun sovittamista eri puhelinmalleille ei tarvita.

  [​IMG]
  BlackBerryn Priv-lippulaivamalli, jossa tietoturvapäivitysten pitäisi olla kunnossa. Puhelimelle odotetaan vielä uusinta Android Marshmallow -päivitystä, joka kiinnostaa monia varmasti vähintään tietoturvapäivitysten verran.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju