MobiiliBlogi BlackBerry keskittyy vuonna 2016 Androidiin – tulossa yksi, mahdollisesti kaksi uutta puhelinta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  BlackBerry Priv. Se on kanadalaisen BlackBerryn ensimmäinen, mutta ei todellakaan viimeinen Android-puhelin. Yhtiön toimitusjohtaja John Chen on ilmoittanut Consumer Electronics Show 2016 -messuilla älypuhelinvalmistajan siirtyvän Googlen kehittämään Android-mobiilialustaan. Chen ei varsinaisesti sanonut, että yhtiön oma BlackBerry 10 -alusta on kuollut, sillä toimitusjohtajan mukaan tämä vuosi panostetaan kokonaan Androidiin.

  Yhtiön siirtoa voitaneen pitää aika odotettuna. BlackBerry on aikaisemminkin harkinnut Androidiin siirtymistä. Tämä oli silloin, kun kanadalaisvalmistajan piti päättää kehittääkö oma alusta vanhentuneen BlackBerry 8:n tilalle. Niinpä syntyi vuonna 2012 BlackBerry 10. Mutta kuten olemme nähneet, on uusien alustojen hankala saada taakseen asiakkaita seä kehittäjiä. Tässä BB10:n ei onnistunut.

  Vuosi 2016 onkin Chenin mukaan täysin Androidin. Tulossa on ainakin yksi puhelin, mutta myös toinen Android-puhelin on mahdollinen kuluvan vuoden aikana. Sen tarkemmin tietoa puhelimista ei tässä vaiheessa haluttu yhtiön toimitusjohtajan puolelta jakaa.

  Kanadalaisvalmistaja on Suomessa ollut aina todella pienessä roolissa. Jopa silloin kun yhtiö oli rapakon takana suuressa menestyksessä ennen iPhonea, ei valmistajan laitteita juurikaan Suomessa nähty. Tulevaisuus näyttää muuttuuko tilanne ja pyrkiikö BlackBerry laajempaan levitykseen tulevien Android-puhelimiensa kanssa.

  Miltä kuulostaa? Olisitko kiinnostunut näkemään BlackBerryn tuotteita laajemmassa mittakaavassa myös Suomessa?

  CNet, BlackBerry going all-in on Android phones

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju