Mobiili.fi Benefonin perustaja menehtyi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2111
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Diplomi-insinööri Jorma Nieminen on kuollut. Vuonna 1942 Salossa syntynyt Nieminen menehtyi lauantaina vaikean sairauden vuoksi. Hän oli kuollessaan 73-vuotias. Tapahtumasta kertoi ensimmäisenä SSS.

  Nieminen on tunnettu matkapuhelinalan uranuurtajana. Hän aloitti 60-luvulla työskentelyn Saloran leivissä ja nousi vuonna 1971 Saloran radiopuhelinyksikön tuotekehityspäälliköksi. Vuonna 1979 Nokia ja Salora perustivat yhteistyössä Mobiran, joka kehitti NMT-tekniikkaa. Nieminen toimi Mobiran toimitusjohtajana yhtiön syntymästä vuoteen 1987 saakka.

  Mobirasta lähdettyään Nieminen perusti NMT-puhelimista tunnetun Benefonin vuonna 1988. Jälleen toimitusjohtajaksi asettunut Nieminen luotsasi Benefonia 15 vuoden ajan. Hän jättäytyi yhtiöstä vuonna 2004, mutta toimi edelleen sen neuvonantajana vuoteen 2009 asti. Vuonna 2007 Benefonin nimeksi vaihdettiin GeoSentric.

  Benefon tunnettiin aikanaan hyvin edistyksellisistä matkapuhelimista. Samoin Salorassa tehtiin jo 60-luvulla radiopuhelimia esimerkiksi Puolustusvoimille ja palokunnille. Myöhemmin matkapuhelimiin siirtynyt tuotekehitys loi omalta osaltaan pohjaa kotimaiselle mobiiliosaamiselle ja Nokian menestykselle. Jorma Nieminen teki pitkän uran näissä yhtiöissä ja hän saikin tekniikan kunniatohtorin arvon Aalto-yliopistossa vuonna 2012.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju