Benefonin jahtikännykästä puhutaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Xenonit, 23/8/02.

 1. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10105
  Tykkäykset:
  165
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  - Benefonin ja Pointerin kehittämästä koirien paikantamaiseen tarkoitetusta kännykästä puhutaan myös maamme rajojen ulkopuolella.

  Benefonin (BENSV) ja Pointerin jahtikännykästä on tullut kansainvälinen uutinen. Tietoa siitä on levittänyt ruotsalaisen Mobilin mukaan ainakin amerikkalainen suuri uutistoimisto AP. Uutinen on päässyt verkkopalvelu Mobilin ykkösuutiseksi.

  Suomessa siitä kerrottiin alkuviikosta. Benefonin ja Pointerin kehittämässä ratkaisussa sovelletaan satelliittien kautta tapahtuvaa gps-paikkatietoa ja gprs-kännykkäverkkoa sekä erilaisia karttapohjia. Kännykkä selässä koira pystytään paikantamaan kaukaa tarkasti.

  Koiran kännykkä ja siihen sisältyvä paikkatietojärjestelmä on kehitetty metsästyskoirien seurantaan. Laitekokonaisuuden esittely aloitettiin heinäkuussa eri puolille Suomea suuntautuvalla kiertueella.


  Tahtoo "naistenmetsästys"-kännykän..=)
   
 2. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1130
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  6110
  Osta läjä ESC;jä, yksi itselle ja loput jaat naisille. Sitten vaan automaattinen friend-find paikkatietopäivitys käyttöön niin se on siinä. (Suosittelen rällän tandem aina-tekstariliittymää)

  Mukava katsella oman kännyn kartalta missä ne naiset oikein pörrää.
   
 3. Xenonit Tunnettu jäsen

  Palaute - 94.4%
  17   1   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  10105
  Tykkäykset:
  165
  Puhelinmalli:
  1520 &Totaalisen Saunalahti.
  Lähtisikö joku sponsaamaan ESC:jen ostoissa?
   
 4. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  Entäs sitten, kun ne toisetkin osapuolet oppivat sitä käyttämään. Ei oo enää kellään mukavaa sen jälkeen...

  Edit: No, oishan se sitten ihan asiallinen;)
   
 5. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1130
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  6110
  Oman paikkatiedon päivitykseen annetaan lupa (tiety(i)lle gesminumero(i)llekapulan valikosta. Eli ei omaa paikkaa niin vaan "julkaista".

  Tuo toiminne on muuten ihan kätevä esim. kaveriporukalle, näkee tarkasti missä porukat on. Vaikka olisi toisella puolen maapalloa.. (tietenkin 900/1800 verkon peittoalueella)
   
 6. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Alkuperäiseen juttuun muuten viitaten: koiran selkään ei pistetä muuten sitten mitään Benefonia, vaan pointterin valmistamaa pakettia. Metsästäjä sitten on vaikka kotona lämpimässä katsomassa missä koira painelee... Lukekaa itse

  http://www.pointersolutions.com/

  Yhteys toimii GPRS yhteydellä ja siihen kuuluu kuuntelumahdollisuus koiran ympäristöstä. Nyt pienellä modaamisella saisi autoon näppärän seurantalaitteen tai sitten ihan mihin vaan vehkeeseen minkä liikkeitä pitäisi seurailla.
   
 7. sjl

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  24
  Tykkäykset:
  0
  Itseasiassa laitetaan. Se koiran selkään llaitettava kapistus on osapuilleen Benefon Track ilman näyttöä. Juttelin asiasta yhden Benefonin markkinointivastaavan kanssa.
   
 8. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Tässä juttua 21.8 Verkko-Karjalaisesta http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Date=020821&Depa=kotimaa&Model=index.html


  Koiralle kehitetty jahtikännykkä

  Metsästyskoirien "tassukassa" korkeaa teknologiaa  STT-Juha Raippalinna / Helsinki

  Koirallekin on kehitetty jo oma kännykkä. Näppäimiä ja näyttöä siinä ei ole, eikä koira pääse näin kuluttamaan omistajan kukkaroa huimilla puhelinlaskuilla soittaessaan koirakavereilleen. Valjaisiin kiinnitetyn kännykän tai paremminkin "tassukan" avulla omistaja kuitenkin kuulee koiransa haukun ja periaatteessa voi jopa puhua sille.
  Tarua vai totta? Täyttä totta ja korkeaa teknologiaa, jossa sovelletaan myös satelliittien kautta tapahtuvaa paikkatietoa gsm/gps:ää ja erilaisia karttapohjia, joita voi vielä zoomata. Kännykkä selässä koira pystytään paikantamaan vaikka tuhannen kilometrin päästä tarkimmillaan jopa viiden metrin tarkkuudella.
  Koiran kännykkä ja siihen sisältyvä paikkatietojärjestelmä on kehitetty Suomessa metsästyskoirien seurantaan. Asialla ovat olleet Pointer ja Benefon. Laitekokonaisuuden esittely aloitettiin heinäkuussa eri puolille maata suuntautuvalla kiertueella.
  Seuraavaksi koirakännykkää esitellään elokuun lopulla Rantsilassa, ja näillä näkymin vielä 6. syyskuuta Haukiputaalla. Valmistajalta saadun tiedon mukaan koira-gps:ään on tutustunut jo yli kolme tuhatta metsästäjää, palaute on ollut myönteistä ja ensimmäiset toimitukset ovat alkaneet.
  Koira voi olla vaikka satojen kilometrien päässä. Silti sen sijainnin löytää muutaman metrin tarkkuudella. Niin ikään voi kuunnella esimerkiksi kiihtyvää haukkua, riistan ryskettä ja vielä seurata koiran liikkumista.

  Koira-gps-seurantajärjestelmä

  Koira-gps:ssä käytetään karttanavigaattoria, joka lähettää viestin koiraan kiinnitettyyn kännykkälaitteeseen. Koiran laite palauttaa noin 20 sekunnin kuluttua viestin paikkatietona, kulkusuuntana ja nopeutena sekä ilmoittaa akun tilan. Metsästäjän navigaattoriin ilmestyy sen jälkeen koiran sijainti kartalla.
  Vaihtoehtoisesti metsästäjä voi pyytää seurantaa, jolloin koiran laite lähettää koiran paikan automaattisesti halutuin välein. Karttanavigaattori taas näyttää metsästäjän ja koiran sijainnin samalla kartalla. Metsästäjä voi valita myös nuolinäytön, josta näkee suunnan ja etäisyyden koiraan.
  Gsm/gps-paikannuksen kustannukset muodostuvat tekstiviesteistä, joilla kysytään koiran paikka, ja puhelukustannuksista eli haukun kuuntelusta. Esimerkiksi, jos jahtipäivän aikana kysytään koiran paikkaa kymmenen kertaa, maksavat tekstiviestit noin yhden euron. Haukun kuuntelulle tulee hintaa kymmenen senttiä minuutti. Lisäksi kolmen euron kuukausimaksut. Metsästäjälle kännykkä gps päällä ei maksa.
  Koiran paikkatieto saadaan yleensä 10-40 sekunnissa, ja puheluyhteys muutamassa sekunnissa. Kartalla näkyy koirasta se paikka, joka sillä oli viimeisen kyselyn aikana.

  Testattu jo vuoden ajan

  Koirakäytössä laitetta on testattu eri tavoin jo vuoden ajan. Testiryhmä on kokeillut laitetta usean koiran voimin. Lisäksi laitteiden kuuluvuutta, toimivuutta, pakkasen ja tärinän kestävyyttä sekä vedenpitävyyttä on kokeiltu erilaisissa maastoissa.
  Laitteita on testattu muun muassa 30 asteen pakkasessa, ja niiden toiminta on valmistajan kertoman mukaan ollut moitteetonta. Ne ovat toimineet hyvin myös peitteisessä maastossa ja kovassa vauhdissa. Koiran kännyllä kestää myös sateen ja uinnin, kunhan latausliittimen tulppa on kiinni. Koiran laite painaa vain 165 grammaa ja valjaat päälle.
   
 9. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1130
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  6110
  Ja Janillekin (tai sponssaajille) tullee halvemmaksi jakaa noita Trackeja naisille kuin ostaa kasa ESC;jä..

  Eikös tässä metsästyssysteemissä koiran isännällä kuitenkin ole ESC käytössä? Jo senkin takia että näkee koiran sijainnin.
   

Jaa tämä viestiketju