Avautumista puheaikatarjouksista (Hyvästi Radiolinja)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja emmel, 18/8/03.

 1. emmel Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  7/8/03
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Jolla, N9, 808, N8, HTC Desire HD
  Nyt on pakko tilittää: Katselin noita Saunalahden hintoja, ja aloin miettiä operaattorin vaihtoa. Laitoin aikeistani mailia vaimokkeelle ja kaverilleni. Puolen tunnin (0.5h) päästä soi puhelin: "Radiolinjalta Pipsa hei, alettiin tässä katsella noita vanhoja asiakkaita, että mitäs kivaa voitais tarjota..."

  Alkoi jo epäilyttää, että koko teleliikenneala on salakuuntelun läpitunkemaa, kun vuosiin ei kuulu paljoakaan RL:n suunnalta, ja puoli tuntia operaattorinvaihtoaikeistani ilmoitettuani alkaa puhelin soimaan. Liian suuri sattuma. Toinen vaihtoehto on että vaimoke on Radiolinjan kätyri ;)

  Asiaan; kerroin Pipsalle vaihtoaikeeni, ja luin suoraan (sattumalta) auki olleesta Hesen hinnastosta soittohintoja. Pipsa kertoi että tuollaisiin hintoihin on paha vastata. Vastasin että olette vissiin tarjonneet liikaa sitä hel....n ilmaista puheaikaa jos ei ole varaa kilpailla minuuttitaksoilla. (pääsinpäs sanomaan) Kun ei sitten palveluissakaan löytynyt mitään parantamisen varaa, Pipsa laittoi minulle loppuvuodeksi tuplaten etua asiakasetuohjelmaan. (?!!?!wtf) Jäi hiukan hämäräksi se todellinen hyöty.

  Samana päivänä kävin Markantalossa. Jouduin jonottamaan lähemmäs puolisen tuntia koska myymälä oli täynnä Choice-liittymän avaajia jonka tarjouksena oli ilmainen DVD-soitin. Alkoi jo hiukan harmittaa miettiessäni mitä minä vanha RL:n asiakas saan -> tuplaten etua loppuvuodeksi..... :(

  Harmitti lisää luettuani täältä RL:n tarjonneen joulun alla puheaikaa 600eurolla, _uusille_ asiakkaille.

  Sitten tuli postissa tuo RL:n upea VIP-kortti. Nyt alkoi jo harmittaa sillä V-alkuisella sanalla. Tuntuu siltä että RL laskee koko ajan sumuverhoa todellisten käyttökulujensa päälle. Kun ei hinnalla pystytä kilpailemaan, pyritään sitouttamaan asiakkaat luomalla illuusio että RL on ihmisen paras kaveri ja muistaa asiakkaitaan. Samaan aikaan yritetään kahmia uusia asiakkaita noilla idioottimaisilla puheaikakampanjoilla ja muilla hel....n kalasteluilla. Minähän nuo ääliömäiset kikkailut lopulta maksan.

  No eivätpä muut operaattorit ole paljon älykkäämpiä. Tuli jo mieleen että voisin vaikka ottaa hiukan kalliimman liittymän operaattorilta, joka ei käytä noita v... äälimäisiä kampanjoita. Hinta olisi edullinen vielä senkin jälkeen kun ne puheajat on puhuttu pois.

  Rasittaa katsoa myös mainoksia "Nyt voit puhua kesän halvalla Australiaan...." Helvetti, enhän minä juurikaan soittele edes vanhan Hämeen Läänin ulkopuolelle. Kuka tarjoaisi minulle sellaisen liittymän. Jos tunnen tarvetta soittaa Australiaan, voin SITTEN ottaa sen liittymän jolla sinne voi soittaa halvalla. Paljonkohan Suomessa on ihmisiä joiden todella pitää soitella Australiaan jatkuvasti? Tosi edullista mainontaa tuollainen. Luodaan mielikuva edullisesta liittymästä, jolla voi soittaa sikahalvalla ihan Australiaan asti. Samaan aikaan koko maasta löytyy 28 ihmistä jotka sinne soittelevat niin paljon, että heitä todella kiinnostaa tuollainen tarjous.

  Tarjotkaa minulle liittymä jolla ei voi soittaa Suomen rajojen ulkopuolelle, ja jonka hinta on kohdallaan. Puhun 99,999% kotimaan puheluita ja NIIDEN hinnat kiinnostavat minua.

  Joka tapauksessa hyvästi Radiolinja.

  Puuh, helpotti ;)
   
 2. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1485
  Tykkäykset:
  1
  Olet siinä samoilla linjoilla kanssani että pistää vihaksi tuollainen kampanjointi. Kuitenkin heitit erittäin hankalan kysymyksen. Kaikki operaattorithan tarjoaa mahdollisuutta soittaa muihin maihin. Mainitsit että haluat soittaa vain Suomeen, mutta et maininnut tarkeemin että minne. Kiinteähintaisista liittymistä mielenkiitoisimmat lienee Tasahinta, Hese, BlobeTel ja Cubio. Puheaikaa karsastaneena jätin listalta pois dna Vakion ja pian taaksesi jäävän Tandem Aina -liittymän. Koska tarkempaa soittoprofiiliasia kun en tiedä, nin muita vaihtoehtoja on sitten dna Perusliittymä, Saunalahden liittymät. Mikäli voisit tarkemmin kuvailla soittokoostumustasi niin täällä oleva porukka kyllä saivartelee sopivimman vaihtoehdon. Kuitenkin tuon pohjalta Hese ei ole mikään surkeimmanpään vaihtoehto.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9650
  Tykkäykset:
  421
  Jos pitäisi pelkän mielikuvan perusteella valita operaattori, joka ei tarjoa puheaikaa, niin esille nousisivat Saunalahti ja Cubio. Kumpikin on tuonut mukavia liittymävaihtoehtoja, mainostaneet vähintäänkin kohtuullisesti ja liittymien toiminta luotettaa (kiitos verkko-operaattoreiden).
   
 4. emmel Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  7/8/03
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Jolla, N9, 808, N8, HTC Desire HD
  Jep eipä taida olla operaattoria joka tarjoaisi mahdollisuutta soittaa vain kotimaan puheluita. Nuo vanhat City-liittymät taisivat olla lähimpänä tuollaista (? vai?) Mutta pitäisikin kysyä että miksi ei ole. Suurin asiakaskunta koostuu varmaankin ihmisistä jotka soittavat pariin numeroon muutaman kilometrin päähän. En sitten osaa veikata kuinka suuren osan tulokakusta nämä tuovat operaattoreille.

  Ne pari hassua puheluakin jotka teen Tallinnan- tai Ruotsinlaivalta kerran pari vuodessa saisivat oikeastaan jäädä tekemättä ;) Niiden informaatio- tai tarpeellisuusarvo on melko vähäinen :D

  Puhelinlaskuni ovat senverran pienet, että rahan puolesta minulle olisi suurinpiirtein sama mikä ja kenen liittymä minulla on. Kyse onkin enemmänkin periaatteesta. Tuollainen kalastelu ja mielikuvamarkkinointi ärsyttää. Soitan 80% puheluistani 5 eri matkapuhelimeen, jotka ovat RL:n ja Soneran verkoissa. Töissä (päivätyö) on työpuhelin ja kotona lankapuhelin, joista soitan jos mahdollista.

  Cubio putoaa pois jos huhut omistuspohjasta pitävät paikkansa. DNA:n toiminnasta on saanut täältä lukea paljon -> toimivuus arveluttaa. Soneran asiakkaat yhdistyvät mielessäni punaniskaisiin vaimonhakkaajiin ;)
  Saunalahti ja Hese vaikuttavat mielenkiintoiselta. Sitten kun Hese kyllästyy leikkimään operaattoria, nuo Hesen liittymät varmaan putoavat Saunalahdelle :) Olin aikoinaan Saunalahden (scifin) nettiasiakas, ja silloin tuota asiakaspalvelua/toimivuutta haukuttiin paljon. Jospa se olisi parantunut.

  Mielenkiintoista; teen näköjään operaattorivalintaani mielikuvien ja periaatteiden perusteella. Edulliset hinnat kyllä helpottavat paljonkin päätöksentekoa.
   
 5. Killerwhale

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/03
  Viestit:
  801
  Tykkäykset:
  0
  Muiden käyttäjien ja haukkujen perusteella ei operaattoria kannata jättää valitsematta. Kokeilemalla se itselle sopiva löytyy. Suurin osa käyttäjistä on kuitenkin tyytyväinen operaattoriinsa. Uusi operaattori kuten dna tosin joutuu tutkiskelun alle helpommin kuin isommat kaksi, vaikka heilläkin ihan yhtälailla ongelmia on. Itselläni ja monilla monilla muilla ei ole minkäänlaisia ongelmia dna:ssa ollut ja kuuluvuuden suhteen esim. Tampereen alueella voin sanoa, että dna:lla on melkeinpä kokonaisuutena parempi kuuluvuus kuin RL:llä tai Soneralla.
   
 6. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1485
  Tykkäykset:
  1
  No kaikilla on omia tapoja valita liittymänsä. Itsekin painotan valintaan periaatetta ja hinnittelua. Mintkään puhejat ja romut eivät saa helposti vaihtamaan liittymää. Tuohon liittymän valintaan tarkennuksena se että jos laskut ovat pieniä ja puheluita vähän niin Saunalahden Tasahinta lienee paras nykyisellä puheluiden koostumuksella. Mikäli saat kavereita vaihtamaan Saunalahti/Hese ympäristöön niin silloin Hesen liittymä. Myös paljon tekstaaminen siirtää painopistettä Hesen suuntaan. Mikäli kaipailet edullista kk -hintaa ja suomalaisuutta niin GlobeTel voisi olla vaihtoehto.

  Saunalahden aspasta se että nyt siellä ei oikein tunnut pelaavan mikään kun liittymätilauksia tulee sellaiseen tahtiin että linjat ovat tukossa. Arpapeliähän aina se on että millainen palvelija sielä vastaa. Uskoisin kyllä että sielä palvelutaso on noussut Scifi aikojen.
   
 7. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Kyllä usein kannattaa kuunnella myös mitä muut käyttäjät ovat mieltä, ei toki koko päätöstä tehdä sillä perusteella.

  Eiköhän dna ole ollut markkinoilla jo sen aikaa, että "uusi operaattori" ei ole enää oikeastaan käypä selitys. Mielumminkin tämänhetken sopivampi tekosyy voisi olla numeron siirrettävyys / yhdistyminen telian kanssa. Muutenkin tuo "uusi operaattori" on ontuva selitys koska pitäisihän paketin olla kasassa jo ennenkuin tullaan markkinoille ja aletaan tarjoamaan niitä palveluita. Onhan asiakkailla oikeus vaatia toimivaa palvelua huolimatta kuinka "vanha" operaattori on kysymyksessä.
   
 8. Killerwhale

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/03
  Viestit:
  801
  Tykkäykset:
  0
  Toki näinkin on, mutta se mitä täällä puhutaan ei välttämättä ole koko käyttäjäkunnan kokemus asioista.

  Tällä hetkellä kaikilla operaattoreilla lienee kiirettä/jonkinlaista ongelmaa juurikin tuon numeronsiirron kanssa, puhuin "uudesta" operaattorista yleisellä tasolla. Sonera ollut markkinoilla jo yli 10 vuotta, Radiolinjasta en tarkkaan muista, dna kuitenkin vasta 2,5 vuotta. On se joillekin vielä uusi asia. Pakettihan oli kasassa, sen jälkeiset pakolliset muutokset järjestelmissä/esim. Telian yhteensulauttaminen aiheuttavat väkisin pientä hiomista. Vastaavia muutoksia ns. vanhoilla operaattoreilla ei enää ole johtuen markkinoillaolon kestosta. Kaikilla operaattoreilla menee aikansa ennen kuin homma toimii 99%. Tämä on suoraan verrannollinen markkinoillaoloon.

  Silloisella Telellä, nyk. Soneralla oli vastaavia ongelmia/hiomista alkuvuosinaan, sitä ei voi kieltää.
   
 9. jogilius

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  694
  Tykkäykset:
  0
  Hmm... Radiolinjaa oon käyttäny nää 5 vuotta tässä, enkä oo kertaakaan edes harkinnut liittymävaihtoa juuri numeron vaihtumisen vuoksi. Mutta nyt sitä voisi kyllä pikkuhiljaa pistää harkintaan, jos saa vaan halvemmat puhelut. Pitäis kai alkaa perehtyä noihin hinnotteluihin pikkasen.
   
 10. emmel Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  7/8/03
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Jolla, N9, 808, N8, HTC Desire HD
  Onhan se totta että tyytymättömät asiakkaat pitävät suurinta meteliä. Sitähän minäkin tässä nyt teen. Eli joka operaattorista löytyy valittajia.

  RL:lle täytyy antaa pojot siitä, että heidän laskujensa viitenumerot ovat lyhyitä (oikeasti :) Rasittaa maksaa laskuja jossa on 83-numeroinen viitenumero. Täytyykö siellä viitenumerossa ihan oikeasti kuljettaa sitä tietoa niin paljon? Tunnen henkilökohtaisesti yrittäjän, joka vaihtoi tukkuriaan sen vuoksi että tällä oli todella pitkä viitenumero ja toisella lyhyt. Kaveri maksoi käsin näitä laskuja, ja niitä oli paljon. Tosin tämän tukkurin toiminta oli muutenkin heikkoa.

  Pointti oli kuitenkin se, että tyytyväisyys tulee pienistä asioista.

  Toinen pojo RL:lle lähtee siitä että he eivät, minun mielikuvani mukaan, ole heti vinkumassa maksamatonta laskua ja perimässä 5euron huomautuspalkkioita niistä. Tunnustan, olen hiukan hajamielinen laskunmaksaja. Minusta ne eräpäivät ovat enemmänkin sellaisia ohjeellisia suosituksia :) Yrityksen kassavirran kannalta tuo on tietysti äärimmäisen epämiellyttävää. Minun vaatimattomilla puh.laskuillani nuo voisi kyllä laittaa maksupalveluunkin. Ei kai sitä nyt ihan joka laskua tarvitse itse hallinnoida.

  Kuitenkin nuo RL:n uusien asiakkaiden kalastelut ylittivät nyt minun kipurajani.

  Saunalahti vaikuttaa nyt mielenkiintoisimmalta. Tai sillä on minun silmissäni vähiten negatiivista mainetta.
   
 11. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Hyvästä ja oikeutetusta avautumisesta pisti silmään tämä:
  En ole tietoinen matkapuhelinliittymästä, jolla olisi erityisen halpa soitella ulkomaille. Tietääkseni kaikki kotimaasta kännykällä soitettavat ulkomaanpuhelut maksavat matkapuhelumaksun + ulkomaanpuhelumaksun. Matkapuhelumaksu on sama kuin soitettaessa kotimaahan, ulkomaanpuhelumaksu määräytyy valittavan ulkomaanpuheluoperaattorin mukaan. Ulkomaanpuheluoperaattorit kilpailevat ja mainostavat toki myös, mutta ei heidän hinnastojaan pidä sotkea matkapuhelinoperaattorien hintoihin.
  Kyllä city-liittymilläkin on voinut ulkomaille soittaa. En ymmärrä logiikkaasi: miksi lähtevien ulkomaanpuhelujen estäminen tekisi muut hinnat halvemmiksi?
   
 12. Conda Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/02
  Viestit:
  5327
  Tykkäykset:
  0
  Aika hyvät tarjoukset saisi tulla ennenkuin luopuisin RL:stä ja yli 500 euron puheajoista...
   
 13. jogilius

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  694
  Tykkäykset:
  0
  Mistäs moiset puheajat oot repässy? Mitäs tahtia toi hupenee? Näätkö jostain paljon sitä on jäljellä?
   
 14. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Viime syksynähän noita jaeltiin. Ensin Telia antoi 500e, johon Radiolinja vastasi 600 eurolla. 10e/kk taitaa olla maksimihyvitys.
   
 15. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1454
  Tykkäykset:
  45
  Toi on varsin mitätön etu. Jos lasku one esim. 40 euroa saat lisäetua euron kuukaudessa eli yhteensä n. 5 euroa. On selvää, ettei operaattorit tosta vain anna samoja puheaikaetuja vanhoille asiakkaille. Sensijaan ne saat Radiolinjalta, jos otat rinnalle toisen liittymän.

  Vain jos luopuivat vanhasta liittymästään.

  Ne nimenomaan ovat älykäitä ja homma toimii.

  Voit aina pyytää ulkomaanpuheluiden eston. Ei sen takia tosin hinnat halpene. Miksi ihmeessä halpenisivat?
   
 16. jogilius

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  694
  Tykkäykset:
  0
  Hmh. Tollane olis kyllä oikein kiva. 10€ pois laskusta kuukaudessa 4 vuoden ajan. jepjep. Kyllä se olis oikein mukavaa. :|
   
 17. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1454
  Tykkäykset:
  45
  Puheaikaa menee 10 euroa kuussa käytti tai ei, joten sen seuraamisessa ei liene vaikeuksia. Se loppuu Radiolinjalla joulukuussa 2007. Systeemi on siis eri kuin Radiolinjalla yleensä, jolloin puheaikaa menee sen mukaan mitä käyttää.
   
 18. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Aluksi täytyi luopua edellisestä liittymästä saadakseen puheajan, mutta eikös tuo "tapporaha" sittemmin kielletty ja joutuivat antamaan puheajan kaikille uuden liittymän avaajille? Saatan muistaa väärinkin...
   
 19. jogilius

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  694
  Tykkäykset:
  0
  Sama se, kyllä se 10 jörkkiä nyt kuukaudessa aina ylittyy.
   
 20. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Toinen plussa on, että tuo viitenumero on laskusta toiseen tismalleen sama.

  Ja kun plussia haetaan, niin mainitaan tämäkin: Maksoin joskus viime vuonna saman laskun kahteen kertaan. Seuraavissa laskuissa näkyi edellisen kuukauden saldo negatiivisena ja mainittiin, että "jäljelläoleva saldo käytetään seuraaviin laskuihin" eli tavallaan RL:lle voi ladata etukäteen puheaikaa, vaikkei sitä taideta mainostaakaan.
   

Jaa tämä viestiketju