Avausmaksuton ja kuukausimaksuton liittymä?

Keskustelu osiossa 'Mikä liittymä minulle?', aloittaja Vertikaali, 28/6/05.

 1. Vertikaali

  Vertikaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  17
  Mikä olisi järkevin liittymä lapselle kun tarkoituksena olisi lähinnä vain voida vastaanottaa puheluita ja sitäkin hyvin harvoin? Ja vieläpä sellainen jonka saa toimintaan parissa päivässä eli ei mitään hidasta postitoimitusta kuten kai joissain prepaid-liittymissä.

  Kuukausimaksua ei pitäis olla eikä mielellään avausmaksuakaan.
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Saahan noita prepaideja R-kioskiltakin vieläpä kolmelta eri operaattorilta. Tosin pieni "avausmaksu" niissä kaikissa on.

  Saunalahdelta löytyy Puhu Hyvää kk-maksuton ja Kolumbuksellakin on kk-maksuton liittymä. Taitaa löytyä myös TeleFinlandilta. Netistä vaan hinnastoja katselemaan.

  Soneralta löytyy Mini-liittymä, jossa on karvan verran alle 2 euron kk-maksu, itse hankkisin tämän palvelujen, asiakaspalvelun ja verkon kuuluvuuden takia.
   
 3. Vertikaali

  Vertikaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  17
  Onkos nuo sitten voimassa ikuisesti? Eli jos ja kun ei kuitenkaan koskaan soita kokorahalla sillä liittymällä?

  Liian kalliiksi tulee pitkän päälle tämä koska käyttöä tuskin on juuri ollenkaan. Kiitos kuitenkin vihjeistä!
   
 4. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  käyttäähän muunmuassa saunalahti, telefinland yms halpis operaattorit soneran verkkoa joten ite suosittelisin semmoisia.
   
 5. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Kolumbus on toiminut kaverin perheessä mainiosti
  http://www.kolumbus.com/liittymat_hinnat_prepaid.html
  12kk ajan on liittymä voimassa viimeisimmästä latauksesta, nettitunnusten avulla näyttäisi lisälatauksissa olevan 10e minimi, varmaan muutenkin. Edit: Ärrän sivujen mukaan 14,90e aloituspaketti, eli kannattaisikohan silti harkita 0.66-kuukausimaksullisia liittymiä mikäli aloitussijoitus tuntuu kovalta.
   
 6. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Tuskin mikään prepaid on voimassa ikuisesti, mutta jos siitä tulee ongelma niin soitat sinä ladattua saldoa pois tarpeen mukaan. Prepaidissa sekin etu että ei tule laskuyllätyksiä jos lapsi tai kaverit innostuisi soittelemaan esim. ulkomaille. Saldorajoitukset yms. maksaa kuitenkin laskuliittymissä (no ulkomaa yms. estot tuskin maksaa, mutta saa sitä laskua silti aikaan halutessaan).
   
 7. Vertikaali

  Vertikaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  17
  Eipäs toimi kun tuo sivu kertoo "Liittymää voi käyttää ainoastaan Suomessa". Pitäisi siis pystyä ehdottomasti vastaanottamaan puheluita myös ulkomailla. Rajaakohan tämä kaikki prepaid-liittymät pois?

  0,66e/kk ei tosiaan ole liikaa jos sen saa ilman avausmaksua ja siihen saa myös sopivat estot (soitto vain valittuihin numeroihin) päälle ilman lisäkuluja. Miltäs operaattorilta tällaisen saisi?
   
 8. rsk

  rsk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  3/5/04
  Viestit:
  71
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Nokia 6
  DNA:lla olisi ihan hyvä tarjous tuollaiseen käyttöön.

  dna Onni:
  "Ajalla 23.6. - 31.7.2005 dna Kaupasta tai 0800-numerosta dna Onni -liittymän ottaville uusille asiakkaille 12 kuukauden kk-maksut 0 € (ajalla elokuu 2005-heinäkuu 2006)."
  Tuossa on kyllä avausmaksu 2,90 muttei sitten vuoteen kuukausimaksuja (normaalisti 0,66e/kk).
  https://kauppa.dnafinland.fi
   
 9. Vertikaali

  Vertikaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  17
  Saunalahti Säästäri vaikuttaa melko sopivalta, ihmetyttää vain mitä tuo "Kuukausimaksu 0 € (tarjous voimassa 30.6. asti) " tarkoittaa, eli muuttuuko maksulliseksi tuon jälkeen vai ei koskaan jos avaa ennen tuota?

  Koska liittymällä on tosiaan vain tarkoitus vastaanottaa puheluita on hyvä jos siitä saa hyvitystä laskuun. Tuohon kun soittelisi 45 minuuttia kuukaudessa niin tulisi tuo 0,89€ kuukausimaksukin kuitatuksi.
   
 10. aimo Vieras

  0   0   0

  Eiköhän se sen jälkeen maksulliseksi muutu.

  Mikäli vain vastaanotetaan puheluita niin edullisimmat vaihtoehdot ovat: Saunalahden GSM ja Kolumbuksen KK. Muussa tapauksessa (halvat puhelut, pieni kk-maksu ja ilmainen avaus) Saunalahden Ykkönen tai Säästäri, Kolumbuksen K1 tai Tele Finlandin Pulina. Kolumbus tarjoaa 70 € puheaikaa 14.8. asti, hyvitys 3 €/kk mikä vastaa siis K1 liittymällä 43 ilmaista minuuttia kuukaudessa lähes 2 vuoden ajan ja KK (kuukausimaksuton) liittymällä 21 min/kk.
   
 11. kymis

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/11/03
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Tai sitten ottaa jonkun 0,66€/kk maksavan, jonka sitten vaihtaa maksuttomaan liittymään.
   
 12. Basu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/6/03
  Viestit:
  579
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  A5 (2016)
  Kuukausimaksuttomat vaihtoehdot ovat isojen operaattoreiden halpisoperaattoreilla Tele Finland Piipperi ja Kolumbus KK. Myös Saunalahden GSM on kuukausimaksuton.
  Aika jännä sinänsä, Keravalla kivijalkaliikkeessä mainostettiin Kolumbukseen 100e:lla puheaikaa. Taisi vaan olla vanha mainos jos ne eivät ole vaivautuneet ottamaan sitä pois... :)
   
 13. karjaj

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/03
  Viestit:
  370
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy Gio

  Jos paikkakunnallasi on Saunalahden jälleenmyyjä, kannattaa avata Säästäri ja sen jälkeen vaihtaa oma.saunalahti hallintasivustolta liittymätyyppi tämän kuun puolella Saunalahti Puhu Hyvää liittymään. Se on edullisin kk-maksuton liittymä. Tai vaihtoehtoisesti pitää se Säästäri ja järjestää siihen tulevia puheluita tarpeeksi, jotta kk-maksu hyvittyy. Kuukausimaksu on 0,89e ja se on ollut tarjouksessa 0e, joka päättyy tällä tietoa kesäkuun loppuun.
  Säästärissä on myös se mukava puoli, että hyvitys koskee kaikkia samalla asiakasnumerolla olevia Saunalahden palveluita ja vähentää laskun loppusummaa. Lisäksi käyttämätön hyvitys siirtyy seuraavalle kuukaudelle, jos sitä ei saa saman kuun aikana käytettyä.
   
 14. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Ei suinkaan. Lähinnä taitaa olla niin että tilanteeseesi sopii kaikkein parhaiten Tele2:n Prepaid. Sillä voit vastaanottaa ja soittaa puheluita myös ulkomailla. Soittaminen tosin vaatii hieman kommervenkkejä, joten Tele2:n ohjeet kannattaa lukea! Tekstiviestien lähetys ulkomailta ei ole mahdollista.

  Mikäli kuitenkin päädyt normaaaliin laskutettavaan liittymään, varaudu isoihin laskuihin. Saldorajoituksesta ei ole tilanteeseesi apua sillä saldorajoitus estää puhelimen käyttämisen ulkomailla.

  Jos haluat rajata että liittymällä voi soittaa vain muutamaan ennalta valittuun numeroon, onnistuu se käyttämällä SIM-kortin "rajoitettu valinta"-toimintoa. Muista vaihtaa PIN2-koodi sellaiseen jota puhelimen käyttäjä ei ihan heti arvaa. Useimpien operaattoreiden SIM-kortit tukevat nykyään rajoitettua valintaa. Myös puhelimen täytyy tukea toimintoa, joten ihan mikä tahansa vanha kaapin pohjalta löytynyt romu ei käy.

  Rajoitettu valinta ei estä tekstiviestien lähettämistä, joten tuohon jää porsaanreikä - ellet estä tekstiviestien lähettämistä kokonaan.

  Muista myös että SIM-kortin rajoitettu valinta rajaa ainoastaan lähtevät puhelut. Puhelimeen voidaan edelleen soittaa mistä hyvänsä numerosta. Jos puhelin on ulkomailla tietää tämä kalliiden vastaanottomaksujen maksamista.

  Niin, niistä saa maksaa joka kuukausi ja silti ne eivät toimi. Ja auta armias jos edes kuvittelit että saldorajoitus + palvelunumeroesto + palveluviestiesto antaisi mitään takeita siitä ettei lasku ole kymmenkertainen saldorajaan nähden, kannattaa herätä todellisuuteen!

  Operaattorit nimittäin keksivät koko ajan uusia palveluita, joihin vanhat estot eivät pure - ja joita ei välttämättä pysty mitenkään estämäänkään. Uusien palveluiden mahdollistamista porsaanrei'istä ei juurikaan tiedoteta, joten ei kun venyttämään kukkaron nyörejä sitten kun yllätyslasku saapuu.
   
 15. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Kuukausimaksuttomia ja/tai 69 liittymiä on tarjolla useammalla eri operaattorilla, kuten täälläkin on jo tullut esiin.

  Kun ilmeisesti ulkomailla oleilu ja puheluiden vastaanotto on jossain määrin oleellinen osa kannattaa ensimmäisenä ottaa selville kohdemaan/-maiden(oletettavasti jotain hajua on missä tytär tulee liikkumaan) roaming sopimukset/kuuluvuus sekä hinnoittelu näissä maissa. Kotimaankäytön (vastaanottoa lukuunottamatta) ollessa mitätöntä voi tästä muodostua merkittävä osa laskua (vastaanottohan on ulkomailla maksullista) ja toisaalta jos roaming sopimukset eivät ole kunnossa niin ei se halpa hinta lohduta kun kännykkä ei toimi.

  Yleisesti ottaen paras kuuluvuus ulkomailla on Teliasoneran (Sonere/TeleFinland) ja Elisan (Elisa/Kolumbus) leirissä.

  Saunalahdella puolestaan on käsittääkseni ollut tämän kanssa jotain ongelmia virtuaaliverkko-operaattoriksi siirryttyään, joskin parempaan päin kai silläkin saralla kokoajan liikehditään. Soneran ulkomaanhinnoittelu taas on useimmissa tapauksissa tyyris, kiitos "kaikki kalleimman hinnalla" mallisen "yksinkertaistetun" hinnaston.

  Kotimaan kuuluvuudessa erot ovat etupäässä alueellisia, joskin Finnet häviää pohjoisessa ja aivan itärajalla sekä junissa. Sisätilojen kuuluvuuttakin olen kuullut kritisoitavan, joskaan tätä en kyllä itse ole havainnut.

  Itse uskoisin että paras rakaisu voisi olla Kolumbuksen KK tai Tele Finlandin Piipperi. Vaihtoehtoisesti voi avausmaksun välttää ottamalla kuukausimaksullisen liittymän ja vaihtamalla myöhemmin liittymätyyppiä.
   
 16. nimetoen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/8/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Kaikilla operaattoreilla saldorajoitus ei rajaa käyttöä ulkomailla. Liittymissä joissa on saldorajoitus toimii rajoitus vain Suomessa. Kyseisiä liittymiä voi käyttää ulkomailla, mutta saldorajoitus ei toimi siellä.
   
 17. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Matkapuhelinfoorumin säännöistä ote:

  "Lainaa kommentoimastasi viestistä vain tarpeellinen osa, ei pitkiä viestejä kokonaisuudessaan."

  Ihan vaan huomiona. Ei ole mukava lukea viestejä, joissa lainataan monta kymmentä riviä edellisestä viestistä, jota seuraa pari-kolme riviää omaa kommenttia.
   
 18. Harald Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  4/8/03
  Viestit:
  1319
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  HTC / Elisa

  Taitaa olla tällä hetkellä Soneran Netto. 6kk kk-maksu 0€ (sen jälkeen 1,99€) ja avauskin ilmaiseksi.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä mikä on kuviosi, mutta jotenkin tuntuisi ettei pieni kk maksu saatika kytkenmaksu pitäisi olla ongelma.
  Jos nyt kuitenkaan Elisan tai Soneran normaalit liittymät eivät kelpaa, niin sitten joko TeleFinalnd tai Elisan Kolumbus. joista ei ainakaan Telen liittymää saa suoraan tiskiltä.

  Ja ilmeisesti PIN2 koodi käyttöön, jos haluaa rajoittaa tehokkaasti soittelua, mutta pitää myös ulkomailla toimia.
  TELE2:n lopetettu myynti niin kyllä taitaa rajoittaa.
   
 20. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ei kai ulkomaankäyttö estä muutenkaan esim. lähtevien puhelujen/tekstiviestien/ lähtevien tekstiviestien ulkomailla eston kytkemistä, saldorajoituksen toki. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?
   

Jaa tämä viestiketju