Avaruusaluksesta tuli Apple Park – avautuu viimein huhtikuussa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
10466
Reaktiopisteet
37

Applen uusi pääkonttori, Apple Park, on lähes valmis.


Applen uusi pääkonttori, joka tähän asti on tunnettu koruttomalla Campus 2 -nimellä, on nyt ristitty Apple Parkiksi. Muotonsa vuoksi rakennus sai jo alun alkaen myös lempinimekseen avaruusalus, spaceship.


Visiokuva Apple Parkista.


Yli 12 000 Applen työntekijää aloittavat muuton uuteen rakennukseen huhtikuussa. Yhteensä muuton odotetaan kestävän yli puoli vuotta samalla, kun rakennustöitä rakennuksissa ja puistoalueilla vielä jatketaan läpi kesän. Apple Parkin päärakennuksen pinta-ala on yli 260 000 neliömetriä ja sen sivuja kiertävät maailman suurimmat kaarevat lasit.

Apple Parkissa on panostettu juuri vehreyteen. Pysäköintitilat on viety maan alle, jolloin päälle on sekä rakennuksen sisäpihalle että ulkopuolelle jäänyt tilaa 9 000 puulle.

Suunnitelmat uudesta rakennuksesta olivat jo pitkällä jo Applen perustajan Steve Jobsin vielä eläessä. Apple muistaa Jobsia nimeämällä rakennuksen yhteydessä sijaitsevan teatterin Steve Jobs Theateriksi. Vuonna 2011 syöpään menehtynyt Jobs olisi täyttänyt 62 vuotta tämän viikon perjantaina 24. helmikuuta. 1 000 hengen auditoriosta koostuva teatteri aukeaa myöhemmin tänä vuonna ja Applen odotetaan jatkossa järjestävän siellä omia julkistustilaisuuksiaan.


Apple Parkin Steve Jobs Theaterin sisäänkäynti.


Applen muutto uuteen pääkonttoriin on viivästynyt alkuperäisestä aikataulustaan eikä vain kertaalleen. Osasyy tähän ovat olleet Applen pikkutarkat vaatimukset.

”Steve panosti niin paljon energiaansa elävien, luovien ympäristöjen luomiseen ja tukemiseen. Olemme lähestyneet uuden kampuksen designia, suunnittelua ja tekemistä samalla innolla ja design-lähtökohdilla, jotka sävyttävät tuotteitamme”, kommentoi Applen design-johtaja Jony Ive.

Päärakennuksen ja Steve Jobs Theaterin lisäksi Apple Parkiin lukeutuu myös yleisölle avoin Apple Store -myymälä sekä kahvila, yli 9 000 neliömetrin kuntokeskus Applen työntekijöille sekä turvattuja tutkimus- ja kehitystiloja. Apple on toteuttanut suunnittelun yhdessä arkkitehtitoimisto Foster + Partnersin kanssa.

”Steven visio Applelle ulottui paljon pidemmälle kuin hänen aikaansa meidän kanssamme. Hän tarkoitti Apple Parkin kodiksi innovaatiolle tuleville sukupolville”, sanoo Applen toimitusjohtaja Tim Cook, joka toteaa rakennuksen olevan yksi energiatehokkaimpia maailmassa ja koko kampuksen toimivan uusiutuvalla energialla. Katolla rakennuksissa on 17 megawatin edestä aurinkopaneeleja.

Applen tiedotteessa uutta kampusta kommentoi myös Laurene Powell Jobs, Steve Jobsin leski. ”Steve oli innostunut ja inspiroitunut Kalifornian maisemista, niiden valosta ja ulottuvuudesta. Ne olivat hänen lempipaikkansa ajattelulle. Apple Park taltioi tämän hengen hämmästyttävän hyvin”, kommentoi Powell Jobs.

Apple aikoo jatkaa toimintaansa Cupertinossa myös nykyisissä pääkonttoritiloissaan yhtiön henkilöstömäärän jatkuvasti kasvaessa. Toiminta muissa tiloissa kuin kahdessa kampuskeskittymässä vähentynee.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom