av-alueen ketjuihin kaipaan selityksen

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja Omenanraato, 22/12/05.

 1. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  modet valittaa et vapaamuotoisia ketjuja on liikaa

  olen täysin samaa mieltä.

  mutta haluan vastauksen siihen jota olen 4-5 kertaa ehdottanut...miksi näitä "kuuntelussa nyt" ja etenkin "aamu/yö nimenhuudot" voi lukita ja tehdä sen "topic kaikelle turhalle" ketjun.

  sillon saatais ne järkevät aiheet siel pysymään etusivulla, ja kaikki tollanen turha(joita on myös paljon jotka ei sovi nykysiin ketjuihin) voitais kirjotella sit tonne yhteen ketjuun.

  nyt vaan lukitaan kaikki uudet aiheet ja sanotaan et niitä on tarpeeks...mutta ku ei niihin voi keskellä iltapäivää jotain täysin turhaa asiaa laittaa.


  ja kysytään nyt tähän samaan se jota olen myös monesti kysyny...miks kaikki matkapuhelin yms alueet on täysin retuperällä, mutta siltin kovin aktiivisesti av-alueelta lukitaan ketjua ketjun perään.

  vastaukseksi usein saanut että modeja on liian vähän ja vapaaehtois toimintaa plaa plaa plaa...mutta ei s-tana jos av-alueelta lukitaan kaikki mutta muualle ei ees katota, ei teil oo sieltäkään sit aikaa lukita.

  tää on jumalauta matkapuhelinfoorumi joten pitäkää 100%:sta kuria siel puhelin/operaattori yms alueilla jossa sitä oikeasti kaikki kaipaa, ja AV alueella niin nöpön nuukaa mitä siellä kirjoittaa...ei jumalauta tätä touhua...johtokunta tai sen ajattelumallita täysin uusiksi sanon minä
   
 2. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Yks huuhaa-topic ei ole huono idea, vaikka ensimmäiseksi liimattuna. Kun tulee liikaa pituutta, niin lukkoon ja uus auki.
   
 3. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Miksei voisi, onhan sekin jonkun aamu.

  Onko tuolla oikeasti noin suuri merkitys? Mihin aikaan noihin sitten uskaltaa kirjoittaa. Siinä on huuhaa-ketjuja parikin kappaletta, eihän huuhaa sovi mihinkään aiheeseen, siksi se on huuhaata. Jos nyt otsikko on jotain niin mitä sitten. Ei kai omenapuu-ketjussakaan pelkästään omenapuista puhuta, tuollaisessa huuhaassa ei pitäisi otsikon merkitä noin isoa asiaa.
   
 4. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  pointti onkin se et nyt on koko ekasivu täynnä noita huuhaa ketjuja..miks ei voi olla YKSI ketju liimattuna sinne ylös, jos niitä ei kerran saa lisääkään tehdä
   
 5. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Niin. Yhdyn erittäin pitkälle Mäksän kommentteihin.

  Sinällään hemmetin outoa, että samalla kun foorumin käyttäjä- ja viestimäärä on kasvanut, moderaattorien määrä on vähentynyt.

  Moderaattoreiksi kerrotaan adapter-, Jussi, Mantere, tanjuzka ja veppis...sekä lisäksi sitten on "ylipäällikkö" Esa Isopahkala. Näistä Mantereen ja tanjuzkan voi unohtaa saman tien: ei ole pahemmin viime aikoina foorumilla näkyillyt. Myöskin adapter- on aika pienessä osassa. Lähinnä täällä siis nykyään moderoi kolme henkilöä.

  Moderaattoreita voisi siis lisätä parilla kolmella. Varmasti hyviä (aktiivisia, luotettavia) löytyisi.

  Myös tuo idea yhdestä roskatopicista on mielestäni hyvä idea. Alkuun voi aiheuttaa ongelmia ja moderoinnin pitää olla tiukkaa, että turhia ketjuja ei sitten enää synny.
   
 6. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  No aika hyvinhän nuo nimenhuutoketjut ovat pysyneet ylhäällä (lieneekö helppo tapa kasvattaa laskuria kun taso on mitä on), sinne vaan jauhamaan kaikki huuhaat. Jos kaikki jauhaisivat sinne, ei tuossa olisi mitään ongelmaa, niin paljon tuota tulee, että se pysyy kyllä ylhäällä. Voisihan sen lukitakin jotta olisi sitten jopa samassa kohdassa sivua, löytyisi ehkä vielä helpommin. Kyllä se kuitenkin käytännössä ylhäällä pysyy... (tai siis tällä hetkellä ne, sama tuo mikä niistä).

  Jos pointti on lukita se niin siitä vaan, mutta mitä varten pitäisi erikseen perustaa uusi ketju taas, ei se nimeäminen omenapuuksi tai joksikin muuksi tee autuaaksi vaan se, että huuhaat oikeasti kirjoitetaan sinne eikä valitella että ketjun nimi ei sovi juuri tähän huuhaahan.
   
 7. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  siis noi huuhaa ketjut joita on todella monta niin pysyy nyt niin hyvin ylhäällä et hiukan asiaketjut siellä ei pysy...siksi olis tärkeetä saada yks huuhaa ketju ja se liimatuksi
   
 8. htavilap Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/04
  Viestit:
  1874
  Tykkäykset:
  0
  Yöllinen ja aamuinen nimenhuuto sekä päivän positiiviset ja nyt ottaa päähän lukkoon ja tilalle pelkkä yleisen keskustelun ketju. Eikös olis aika hyvä idea? Tai tätähän työkin ootta ajanu takaa.
   
 9. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Niin no siinä on ~3 ketjua, jotka eivät ole lukossa. Loput johtuvat siitä, että jonkun pitää itse saada avata se huuhaa-ketju tai muuten vaan leikkiä. Sinänsä ainakin itse pystyn sivuuttamaan 3 ketjua mutta voihan noista jonkun tuonne paikalleen kiinnittääkin jos se oikeasti on siitä kiinni. Ei se kuitenkaan auta noihin ylimääräisiin p-jauhantoihin tai niiden aloittamisiin, niitä tulee, kun ei viitsitä / haluta laittaa p:tä sitä valmiiksi täynnä olevaan ketjuun. Sitähän tuolla lukitsemisella (siis ei stickyksi laittamisella vaan kiinni laittamisella) koitetaan ehkäistä.

  Kyllä se kuitenkin on käyttäjistä kiinni, sanontakin menee jotenkin että kamelin (tai jonkun muun eläimen) voi kyllä viedä lähteelle mutta sitä ei voi pakottaa juomaan.

  Toistamisenkin uhalla: Vaikka kuinka laitat huuhaa-ketjun ylimmäksi pysyvästi, ei se poista noita muita vastaavia niin kauan kun joku aina haluaa itse avata uuden ketjun sitä samaa ja syvältä.

  Edit: Oma pointti siis se, ettei se sillä nimen vaihdolla korjaudu. Olet useampaan kertaan sanonut, että pitäisi olla ketju kuten jokin omenapuu (tai mikä se nyt olikaan) jonne laitetaan huuhaat ja toisessa lauseessa valittelet kuinka noita ylimääräisiä huuhaa-ketjuja lukitaan. Koita nyt päättää. Ja vaikka täällä olisi minkä niminen huuhaa -ketju niin joku avaisi toisen ja kolmannen jne. Ellei noita lukita, joku jatkaa sitä samaa näihinkin ketjuihin ja ne pysyvätkin ylhäällä. Ei sen ketjun nimellä ole väliä vaan sillä, kirjoitetaanko ne huuhaat sinne, vrt edellinen virke.
   
 10. -AHVEN- Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  1/4/03
  Viestit:
  2605
  Tykkäykset:
  0
  Nykyisellään ihan hyvä mutta nuo "Suosikkiurheilijasi" tai "Aamuherätysperinteet"- ketjut vois kieltää. Ei tommoset gallupit palvele ketään. Aamuinen ja yöllinen nimenhuuto- ketjut voisi yhdistää keskenään Sana vapaa- ketjuksi jossa saisi vuodattaa antaumuksella...
   
 11. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että yksi ketju täynnä sillisalaattia on ei-toivottu. Kannattaisi ehkä mielummin miettiä onko viesti todella lähettämisen arvoinen jos se pitää tunkea johonkin "roskisketjuun".

  Nykyinen tilanne, jossa muutamassa jatkuvassa ketjussa on liikkumavaraa, palvelee parhaiten.

  Ymmärrän myös paljon AV-aluetta lukevia ja foorumin yhteisöhengen voimakkaana kokemisen. Tämä on kuitenkin pääasiassa matkapuhelinfoorumi ja AV-alue on perustettu liikkumavaran saamiseksi keskusteluun. Kyseisen alueen tarkoitus ei ole olla jonkinlainen yleinen keskustelupalsta. Niitä löytyy netistä tarpeeksi muutenkin.
   
 12. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  niin löytyy...._jokaikiseltä_ foorumilta..oli se sit tietokone, puhelin, autofoorumi.

  kaikkialla muualla saa vapaasti keskustella av-alueella ja aihe alueet on kurissa...täällä ei oo missään muualla sitä kuria ku av-alueella joten hiukan tulis myös miettiä sitä
   
 13. Draiver Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  1623
  Tykkäykset:
  0
  Selkeyttäisihän tämä AV-aluetta mukavasti. Kannatan.

  Jos ylläpito pelkää, että tuo ketju pursuaisi suureksi ja rasittaisi foorumia, niin rajoittaa vaikka 50 tai 100:an sivuun ja uusi tilalle, kuten nytkin on osa1/osa2 jne ketjut.
   
 14. McTom™

  McTom™ Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/10/04
  Viestit:
  1648
  Tykkäykset:
  0
  Mäksä puhuu asiaa.
  Kannatan.

  Sitä en ymmärrä miksi ketjuja suljetaan ilman selitystä.
  Esim. Herra A on uusi keskustelija netissä eikä ole vielä tietoinen toimintatavoista.
  Hän avaa ketjun joka on jo olemassa. Ei tarkoituksella välttämättä ole laiska, kun ei käyttänyt hakua, vaan uutena ei osaa käyttää hakua tai tiedä olemassa olosta.
  Ketju vedetään lukkoon ilman selitystä.
  Haluan kysyä, miten herra A uskaltaa enään avata ketjua/ketjuja kun hänet tyrmätään heti ensimmäisellä yrittämällä? Tai miten hän oppii käyttämään hakua jos hänelle ei siitä kerrota?
  Siispä olisi mielestäni hyvä, että modet tai herra Ylipäälikkö laittaisi lukittaessa syyn miksi lukitaan ketju ja miten olisi A:n pitänyt toimia.
  Osissa tapauksissa toimitaan näin, muttei aina.

  Myös olen siinä samaa mieltä, että moderaattoreita pitäisi lisätä.
  Niinkuin mainittu, niin esim. Mantere ei ole yli puoleenvuoteen kirjoittanut foorumille.
  Mitä sellaisella modella tekee?

  Mielestäni olisi hyvä, että nykyisen teksin mikä pitää hyväksyä ennen foorumille liittymistä liitettäisiin Foorumin säännöt, mikä löytyy Ylläpidon-alueelta.
  Tämä todennäköisesti vähentäisi turhia ketjun avaamisia.
  Nyt kyseiset säännöt hukkuvat tälle alueelle.

  Myöskin foorumin johto voisi tehdä linjauksen foorumille, mitä sallitaan ja mitä ei, mistä saa keskustella. Tällä hetkellä on osittain linja kadoksissa.
   
 15. kimmo Vieras

  0   0   0

  Ehdottomasti koko AV-alue lukkoon, asialliset kysymykset etke/umtsi-peittoalueista kelpaa, oikeille alueille laitettuna, myös kyselyt uusien Nokialaisten ominaisuuksista sallitaan, toki edellyttää rekisteröitymisessä pankkitunnistusta ja modejen hyvåksyntää. Tämän jälkeen pääsemme pikku hiljaa tilanteeseen 2viestiä/viikko, jolloin nykyiset modet pääsevät jo arpomaan töitä itselleen.
  Nyt joku kysyy, että mitä tämä tarkoittaa..vastaus on että en tiedä, tämmöstä tuli näppikseltä.
  Pointti oli kuitenkin, että kaikenlainen turha sosiaalinen kommunikointi pois, asialinjalla pelkästään.
   
 16. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8058
  Tykkäykset:
  2010
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Asiasta on tullut niin paljon palautetta, että kokeillaan nyt sitten:

  Vapaa sana
   

Jaa tämä viestiketju