Autosarjoista

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja onraj, 9/5/09.

 1. onraj

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/04
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Saunalahti & Elisa E7 & N8
  Eli ostin Nokian CK-100 autosarjan ja asentelin sen autoon. Omassa autossa tuo radio saa virran nähtävästi suoraan akulta eli pitää esim. manuaalisesti sulkea radio. Nyt CK-100 asennettuani siihen hallinta ympyrään jää punainen valo vaikka sammutan auton, radion ja kännykän. Pitäisikö valon kokonaan sammua vai onko tuo punainen indikaattori normaalia?

  Ei kai voi olla niin, että joudun vetämään virran jostain muualta?
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Riippuu mihin kytket mitäkin... ja kuinka vanha auto on kyseessä. Onko se jokin vahvistimen valo, muistaakseni tossa on joku 10W stereovahvistin. Vanhemmissa autoissa on suorakytketty paljonkin akkuun eri asioita, esim. tupakansytytin, automankka. Mutta nykyään ne menee "virtalukon" kautta. Nyt sitten jos kytket alunperin auton sähköihin autosta riippuen mankkoja tms. Niin tänäpäivänä kaikki syttyypäälle kuin joulukuusi, vasta kun virrat lyöt päälle. Ilmeisesti olet suorakytkenyt johonkin piuhaan jotain mikä on yhteydessä akkuun suoraan. Väliin kannattaa tuossatapauksessa laittaa joko erillinen kytkin tai sitten vedät piuhat vaan uusiksi virtalukon kautta.

  En ole kuin kerran asentanu vanhemman auto car kit sarjan, oli ainakin simppaeli. Tosta ei ole kyllä hajuakaan miten se asentuu, ennenkuin nenän eteen sen saa. Jos siinä on joku vahvistinyksikkö, mikä tarttee enemmän virtoja, niin kyl ne kannattaa sulkea. Pakkaspäivinä saattaa huomata piakkoin ettei auto lähde käyntiin. Varsinki uudet autot on sellasiksi rakennettu. Vaatii korkeampia jännitteitä, kun taas kaasarivehkeillä voi ajella vaikka puol Suomea ilman akkua suurinpiirtein, kun vaan käyntiin saa.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Käyttöohjeen mukaan merkkivalo sammuu kun autosarjasammuu.
  Samaisen ohjeenmukaan sarja ei sammu samoin tein kun puheimen yhteyden sammutat, vaan parinminuutin jälkeen, sen kai saa sammutettua sillä navitoteutuksellakin.
  (ilmeisesti olit nuo jutut jo lukenut)
  Tuo "virtakytkin" nasta ehkä kannataisi vetää sen virta-aivamen ohjauksen taakse, ei varmaan haittaisi menoa jos saman jutut tekisit autoradiollekkin, jos ei erityistä syytä noissa pitää jatkuvaa ohjausvirtaa.
   
 4. onraj

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/10/04
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Saunalahti & Elisa E7 & N8
  Doddi, nyt toimii.

  Eli Auto on Audi A4 -99 ja noin vanhoissa Audeissa ei ole IGN piuhaa vedetty ollenkaan mankan taakse. Toisin sanoen mankkaan tulee pelkkä jatkuva virta ja CK-100 ei sammutta itseään kun ei tule herätevirtaa. Vedettiin kuskinpuolen jalkotilasta sulakerasiasta herätejohto isoliittimeen niin alko pelittään. Oli muuten Audin orkkis asennuksessa haarotettu vaan rosvoliittimellä virtajohto IGN paikkaan. Harvemmin näkee rosvoliitin virityksiä ihan tehtaan puolesta :D
   

Jaa tämä viestiketju