Autohälytyksen siirto GSM avulla

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja -Tate-, 27/4/09.

 1. -Tate-

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/09
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Joskus lukenut netistä noita projekteja kun on rakennettu joku vanha GSM-puhelin soittamaan omaan numeroon kun autohälyt hälyttää.

  Nyt yritin etsiä vinkkejä netistä, mutta en löytänyt mitään vaikka kuinka etsin.

  Apua saa tarjota. Omaan harrasteautoon olisi tarkoitus asentaa tuollainen jälkiasennushälyn kaveriksi. Mikä puhelin on järkevin hommata jostain kirpputorilta elimenluovuttajaksi?
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No joku 30e halppispuhelin. Ei kannata näillä hinnoilla sekoilla hälytinkytkennän kanssa. Hälyttimiä on niin paljon kuitenki semmosia mihin ei auta puuttua. Kuskin oven "ovikytkimestä" tms. piuha ja kytkin pikanäppäin toiminnolla toimimaan. Pikkusen joutuu teurastamaan ja sitten prepaid. Siinä kyl tulee joka kerrasta kun ovi avataan, kännykkään puhelu, mut haitanneeko tuo. Sitte puhelinlaturi kytkettävä puhelimeen suoraan. Yks konsti on samalla ostaa joku romu kovaääninen puhelin himaan, jossa on sitte kans prepaid. Eipähän soittele turhaan päivisin kun laittaa puhelimen aamusta kiinni.

  Mun mielestä kuitenki ois viisaimpaa virittää metsästyskoirahälytin autoon joka kantaa tollaset 15km varmaankin. Mukana tulee näyttöpäätelaite ja eiku seuraamaan mihin rosmo ajelee. Autot kun lähtee samalla hetkellä kuitenkin kun saat kenkiä edes jalkaan. Rosmot on nopeita.

  Kätevää on myös viritellä autoon sellanen sanelukone joka tallettaa kaiken keskustelun. Siinähän sitä onkin jo, samalla onnistuu vaimojen vahtiminen.
   
 3. -Tate-

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/09
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Vai että joka kerta kun oven avaa niin saisi puhelun. Heh ton oli pakko olla vitsi?

  Nyt tarvitaan ihan aikuisten oikeita neuvoja, eikä mitään päiväunia..

  Jos nyt sitten mennään itse asiaan niin ihan yksityiskohtaisia kytkentäohjeita tässä kaipaillaan. Joskus oli netissä ihan kuvin varustettu projektisivu koskien asiaa, mutta ei löydy enää millään vaikka kuinka etsii?
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Ihanko olet itse tosissasi? Meinaatko että kaikki hälyttimet on edes samanlaisia? Tää on kännykkäfoorumi, ei täällä kellään kytkärikaavioita ole kaikista autohälyistä. Autodata jos on tuttu softa, niin semmosesta saattaa löytyy jotain viitteitä ylipäätään auton alkuperäsistä kytkentäkaavioista. Nimenomaa cd3:sta. Autodataa käyttää autoja huoltavat firmat muunmuassa.

  Et kertonut myöskään, että mikä hälytin ja missä autossa jne... niitäkin on satoja yhdistelmiä.

  Kännykän saa kytkettyä vaikka takakontin avaamiseen, mutta fiksuinta olisi laittaa se kuskin oveen, koska sese autosta ensimmäisenä takuulla avataan 99 prosenttisesti. Muihin paikkoihin kytkeminen olisi joutavaa ajanhukkaa. Hälyttimen eliminoiminen kännykkäpohjasesta on kuule helppoa osaavalle miehelle. Mökkivarkaista alkaen. On laitteita joilla saadaan tyrehdytettyä kentät tyystin ja se siitä kännykkähöpinästäsi. Toisaalta jos sen kytkee nimenomaa hälyttimeen, se antaa jopa halystä riippuen 10 sekunnin suoja-ajan verrattuna oveen kytketystä. Tai vaikka sisävaloihin saadaan tollanen kytkettyä... sisävalo voidaan jättää pois vaikka päältä päivisin, eipä tule hälytyksiä kännykkään. Miksi ylipäätään pitäs saada hälyttimeen, mikä ihmeen idea? Paljon vaikeampaa, heti pitää olla tarkemmat kytkärit, varsinkin johonkin Fiattiin vaikkapa, jonka johtosota jotain aivan kamalaa. Toisaalta jos ymmärtää itse edes jotain, ei tartte kytkäreitä.

  Parhaiten suojatut autot lähtee helpoimmin auton omilla avamilla työpaikkojen kasseista, kotimurroista, harrastuksien (uimahalli,liikuntahallit) jne. Siinäkään ei kännykkäsuojaukset paljon auta. Riippuu mikä auto on...

  Kytke mielummin liiketunnistin ja kännykkä. Saat jo hälytyksen ennenkuin on auton kimpussa kukaan.

  Joskus tein vanhaan Sierrani boksiin diodille oman systeemin joka oli pois otettavissa pikaliittimellä auton sisäpuolelta... Helppoa ja nopeaa, semmosta autoa et saa ilman sitä käyntiin edes. Tarttee olla heti insinöörin koulutus taikka autosähköistä tietävä, että ylipäätään saa liikkelle koslan. Miksi pirussa ihmiset haluaa tehdä kaiken niin vaikeaksi? Tollasissa kännykkäpohjasissa on niin monta epäonnistumisen mahdollisuutta ja pullokaulaa, jotta siinä olisi jotain järkeä.

  Tietysti jos omaisuuttaan haluaa suojella, mikäs siinä. Partakoneen terilläkin saap paljon aikaan.
   
 5. -Tate-

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/09
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Takerrut nyt taas aivan vääriin asioihin eli kaipaan kytkentäkaavioita puhelimeen. Kuvittelin mielessäni että täällä saattaa joku "pelle-peloton" olla, joka on tälläisen omaan autoonsa tehnyt.

  Ja noissa hälyttimissä on muuten ihan suora lähtö kun hälytys sattuu, ei tarvitse kytkeä yhteen oveen jne. Eli sattu sitten mikä tunnistin tahansa laukeamaan niin kännykkä pirisee...
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yleensä tee se itse ei harrastaja hälytekset toteutetaan niin että käytetään puhelimenpikavalintaa, eli sitä että painaa esim yhtä nappia pitkää soittaa luuri ohjelmoituun numeroon.
  Tämä tekee automiehet solenoidilla, ja kolvimiehet releellä/tai puolijohde releellä ko näppäimen kosketuspintoihin juottamalla.

  Se kannattaa vielä varmistaa että pulssi on aina riittä, ja toimii tilanteessa kuin tilanteessa.

  Harrastaja tekee microcontrollerilla älykkäämmän toteutuksen.

  Laturi toteutus pitää olla sellainen että lataa akkua tarvittaessa (jokut lataa vain kerran), ja Li-ion akku (niitä "räjähtäviä". ja luri pysyy kiinni. ja puhein "päällä"

  Jos operaattorilla solupaikannuspalvelu, voi luurin paikantaa enemmän tai vähemmän tarkasti, pitää muistaa lainsäädäntö. jotkut tekee kuuntelumahdollisuuden, silloin mennää jo sen verran harmaalla alueella että salakuuntelusta ei aina hyvä heilahda.

  Nettiä kun etsiskelee niin luulisi juttuja löytävän
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mitä ihmettä... ei puhelimeen tartte edes mitään kytkentäkaavioita yhden näppäimen vuoksi. Puhelimia on sitäpaitsi eri malleja varmaan 1000 olemassa. Ei nää mitään legopalikoita ole, että yksi kykentäkaavio käy kaikkiin. Teurasta puhelin pikavalintanapin kohdalta. Ota joku pieni nokialainen vaikka. Helpommin sellasta sijoittaa. Ei mitään simpukkapuhelimia, ihan vaan joku tyyliin Nokia 1600.
   
 8. -Tate-

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/1/09
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  sovelias: Kiitos avusta! Tuolla tavalla on juurikin meinannut toteuttaa eli pikavalinnalla. Olisi kyllä kiva jos löytäisit jostain netin syövereistä jotain projekteja.

  Herra/Rouva J.J-75, olisitko ystävällinen ja lukisit hiukan tarkemmin niin ei tarvitsisi turhasta keskustella sinun kanssasi? Jos sinulla ei ole mitään konkreettista neuvoa, niin jätä mielummin kirjoittamatta.. Ja minähän nimenomaan kyselin tuolla heti ensimmäisessä viestissä että mikä puhelin on järkevin hommata, kaikki eivät varmasti toimi samalla tavalla kuten itsekin mainitsit.

   
 9. Rapis

  Rapis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/07
  Viestit:
  2518
  Tykkäykset:
  98
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3 Gold
  Olen mäkin vastaavasta operaatiosta joskus lueskelle, mutta ensinmäisenä tuli mieleen tämä. Onhan tuo vähän hintava aparaatti, mutta kyllä sillä yhdet rokkikoneet tai vastaa luulis takasi maksavan
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Voi anteeksi Herra/Rouva Tate, en omistanut kristallipalloa. En oikeen hokannu vielä keskustelufoorumin ideaa, mutta toivotaan että selvinnee aikanaan.. Siitä ei kannata loukkaantua. Jos lukisit viesteistä olennaisia tietoja itsellesi joita en voi tietää pelkästään niitä hakevasi, kirjoitin ensimmäisessä viestissä jo pikanäppäintoiminnosta mutta tuonhan jo tiesitkin... Homma ok.

  Ei se uusista välitä, tahtoo räplätä vanhasta toimivan hälyttäjän.
   
 11. wbaum

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/08
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Ite joskus tollasen väkersin. Toimikin jopa, 2 virhehälyä, mutta eihän ne ole gsm-jatkeen syytä.

  Hälyttimestä lähti +12V karva hälyn sattuessa, joka sitten veti releen, joka puolestaan yhdisti 2110:n piirilevyllä 2 johdinta (nappi 9) muistaakseni. Virta puskettiin suoraan puhelimeen ilman akkua, koska se on melko tehoton prosessi ja nyt virrankulutus oli kymmenesosa autolaturiin verrattuna.
   
 12. jakevm70

  jakevm70

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/11/04
  Viestit:
  666
  Tykkäykset:
  2
 13. Jarza

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  465
  Tykkäykset:
  3

Jaa tämä viestiketju