Aurinkopaneeli laturit

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja J.J-75, 27/5/13.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tutkin parasta aikaa hintalaatusuhteessa edullisemmaksi tulevaa paneeliratkasua. Kännykälle riittäisi pienempikin, mutta rullattavaa mallia en löytänyt fiksulla hinnalla toistaiseksi. Sellasella pystyisi lataamaan vaikka auton akkua tarvittaessa, mutta tarvetta olisi muutenkin saada kesäreissuille sopivia paneeleita hyvällä hinnalla. Rullattava kiinnostaisi eniten.. vielä en tiedä mihin päätyisi. Tarvetta olisi ladata läppäriä, paria puhelinta ja voi olla jotain muutakin käyttöä. Silloin aurinkovoimaloita pitäisi olla useita tai sitten yhdellä isolla voisi hoitaa monen energiantarve. Akkuja on ja paljon muutakin, sopiva paneeli vain puuttuisi. Hintaa vois olla sen 50-80€. Tai sitten hommattava useampi laite mitä ajatusta kammoksun.

  http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Autotarvikkeet/Autosahko/12-Volttia/Aurinkokennopaneeli-31631/

  Tuommonen riittäisi jo vaikka monenkin laitteen yhtäaikaiseen lataamiseen, joutuisi tekemään hiukan investointia vielä mm. akkuun. Sopivia geeliakkuja löytyy Motonetistä ja halpoja.

  http://www.aurinkotukku.fi/60w-ohutkalvopaneeli.html

  Tuommonen riittäisi jo vaikkapa pienen jääkaapin pyöritykseen, joitain 3A mallejakin olen tuossa koossa nähnyt. Hinta on aika edullinen tee-se-itse miehille. Toimii paremmin hämärämmässäkin.


  Seuraavaksi juuri kännyköille sopivia... järkevimmät on tietysti sellasia, joissa on akku mukana.

  http://www.nettikama.fi/usb-aurinkopaneelilaturi-1000mah-facebook.html
  http://www.halvathinnat.fi/magento/.../aurinkolaturi-mobiililaitteille-2600mah.html
  http://www.miniinthebox.com/fi/kann...4-3g-3gs-matkapuhelimelle-hopea-_p163548.html


  Jälkimmäisellä sivustolla on useita eri vaihtoehtoja. Hinnat ei ole pahoja. Jotkut yrittää myydä 60€ 15€ tuotteita joten tarkkana kun on, säästää varmasti.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko se tarkoitus asentaa autoon, vai johonkin vaunuun ?

  Jos auto matkassa, niin auton laturista virta ja kaksois akut, ne joudut joka tapauksessa hommaan.

  Sulla oli aika paljon kuormaa, tuo vaikuttaa vähän nuhaselle. Jotain tuntumaa saa jos myy ilmoittama maximikin jää alle joidenkin kännykkälatureiden. No se ei silti estä tekemästä laturisysteemiä ja johinkin muihin kohteisiin voisi sopia osaseksi.


  60w tuossa jo enemmän potkua. Ehkä jopa pienivirtaisen jääkapin käyttöön jos hyvä säitä, hyvä sijoitus ja riittävästi akkua.

  Tuon kokoisesta voisi olla iloa siihen sun alkuperäiseen tarpeeseen, hyvin laadukkaan ohjaus elektorniikan ja sopivat akkut.

  Se pitää sit miettiä, miten ne laitteet lataat, lasketko jännitteen 12v ja käytät kaupallisia l12v atureita, vai lähdetkö ne tekemään itse.  Noi kai sopii paremmin sähköttömälle mökille vara käyttöön.

  Eli reissulla jossa sähköä saa autosta tai ihan "seinästä" niin noi akkulliset mitä sitten latailee autossa/IVO liitännästä.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Haen järkevää ratkasua mukana pidettäviin virtalähteisiin. Rullattavat kiinnosti, koska ne on käytännöllisiä.

  Mjoo, totta, mietin samaa.


  Aivan, ainakin jos ajattelee kokonaisvaltasesti. Mukana kun tulee nykyään kaikenlaista. Noita jos ois 2-3kpl, niin se ei palvele enään tarkotustaan... tarkotan, että parempi hommata kerralla isompi.  Toi iso kenno kiinnosti, koska sellasen telinetaskun voin toisen auton takaluukun juuri ja juuri mahduttaa pehmustein ja selkein estein ettei muserru vaikkapa vahingossa. Puhelimille riittäisi pienempiäkin, pitää varmaan ostaa yksi pienempi tuollanen enemmän matkamallia ja sitten yksi iso. Tänävuonna tulee lähdettyä taas reissuille, niin ei välttämättä aina ole ulkoilmassa mahdollista latailla ja just silloin akku loppu.
  http://tee-se-itse.hongkong.fi/fi/h...rinkopaneeli&gclid=CKLH4biCt7cCFfN4cAodkRcAjg

  Tossa olisi kunnon kokosia jo ;) matkamallia, varmaan sen 15kg niinkuin toi mun suosima aikasempi isoista. No esitte näköjään, 3 kertaa kevyempi. Jostain luin Soltecture - Linion L painavan 15kg. Voi olla et käsitän väärin, mutta se on merkittävä ero tuossa kokoluokassa jos saa 5,6 kilosena.

  Tuommosella isommalla pyörisi jo kummasti koneet ja laitteet asuntovaunussakin. Tarkotus olisi mennä isommalla veneellä saarelle, yöpyä siellä ja jatkaa matkaa saaristossa risteillen. Saapa nähdä mimmosta tulee. Veneessä ei ole sähköjä rakennettu ja voi olla, että tämän jälkeen sinne rakennetaan kunnolliset panelein. Mua ei kiinnosta pätkääkään olla paikassa jossa ei ole tekemistä ja tästäsyystä haluan isommat systeemit. Jos satsaa sen satasen, niin varmasti pelaa kaikki kivasti. Monikide paneeli on hinta/laatu paras noissakin.


  Mutta seuraavaksi haen yksikide paneelia, jos sellanen löytyisi pienemmässä koossa. Kännyköille ym. pitää saada tehokas mutta pieni. Varsinkin jos ollaan merellä tms. niin mitä isompi on, sitä kait kovemmin tuuli vois käydä tuollaseen hmm..

  http://viewitem.eim.ebay.fi/80-Watt...alline-Photovoltaic-12V-80W/221222206232/item

  Nyt alkaa oleen hinta enemmän kuin kohdillaan 1,25€/W.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos siis viikkojen reissu, niin tehkää veneeseen sähköt. jos ne luurit ja läppärit tarkoitus saada ladattua, niin esim. jokin isohko vapaa-ajan akku, sitä ylläpitään joku "mökkipaneli" säätimineen ja verkkovirtalaturi. Jälkimmäisellä saisitte ladattua akun/akut sähköllisillä vierasvenesatamissa, yhdellä kerralla sen mitä viikon hyvän sään panelilatauksella.

  Olet tuossa linkannut paneleihin, hyvinkin erilaisiin, eri jännitteisiin, niin tarvit kaveriksi hyvän ohjain purkin, jos pelkkää läppärin ja luurin latausta, niin varmaan 12v järjestelmän.

  Akut ja niiden perään hilut tarvit kaikissa vaihtoehdoissa, niin paneli ehkä tuossa toissijainen juttu ja sen idea lähinnä reissun jälkeen ylläpitää akkuja siellä veneessä.


  Kun olette veneellä, niin ei ehkä kannata lureja varten ostella aurinkolatureita joilla ei oikein saa edes valmiustila latausta tehtyä.

  Jos menettä välillä kävelyllä venee luolta, niin matkaan niitä powerpack latureita, ne lataa kotona jo valmiiksi. jolloin mukana virtaa enemmän kuin jollain pienellä luuri panelilla saa viikossa. lataa sitten veneessä, tai satamassa.

  Alle satasella saat yhden halvan käyttöön kelvollisen akun.

  Lisäksi tarvit ohjaimen, sellaisen joka hoitaa optimilatauksen ja sen valvonnan, no hyllykamoista satasella sen voi unohtaa. ja ilman sitä paneli myös turha.

  Eli osta halpa jännitevahti jonka perään ne läppärin ja luurien laturit, oletus että sulla ne löytyy valmiina. Läppärin 12v laturin toimivuus kannattaa varmistaa, osa vaatii aika paljon virtaa ja tukevan jännitteen.

  Tukeva 230v akkulaturi ja roikka jostain lainaan.

  Jos jätät läppärin veneeseen, niin pienille patikointi retkille ja muuten hätävaraksi sitten "powerpack" laturi.

  Satsen budjetillä on kyllä aika tiukilla vaikka osa kamoista jo olisikin.

  Veneestä ja panelin sijoituksesta kiinni. Liikkuvaan ei voi suunnata kiintestä tiettyyn suuntaan, varsinkin jos vain yksi käytössä.
  Panelia miettiessä varmista myös sopivuus (kestävyys) käyttöolosuhteisiin. meriveden lisäksi mahdollinen kävelyn kestävyys.
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
 6. Rooivalk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  762
  Tykkäykset:
  19
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Joo, tolla kennolla ei tapahdu mitään ;) Yleensä ihmiset tollasta pitää sielä kaappinsa perukoilla tai auton takahutlarissa mihin ei edes aurinko paista. Nojoo... joku tuonkaltainen mulla on jo, siinäki oli kompressori ja valo, muttei aurinkopanelia. Kyl sitä tartti 2 kertaa, aika nopeesti tulee vaihdettuu akku kuitenki jos osottautuu yhtään käynnistymisongelmaa. Harvoin ne tuollakaan paranee. Mielellään laittas auton katolle sellasen isomman paneelin. Joku taipuisa ja itsetehty, sitte kiikuttas sen laitettavaksi niin että siinä on jotain järkeä ja yhdistäs auton molempiin akkuihin. Äh.. siitä tulis maalauksineen kaikkineen kauhean kallis. Suksiboksi telineiden hyödyntämisen olen nähny kerran. Aika hupasan näkönen, altis ilkivallalle ja varastamiselle. Mulla on osaksi oma akku poppivehkeillekin. Hiukan se rasittaa nykyistä auton omaa laturia, jos jatkuvasti luukuttaisi. Takaikkunan vois kai paneelilla vuorata hmm... Tarviipas miettiä, nyt sielä on kalvo, saaphan sen poiskin. Jos sais sen takaikkunaa vasten... ei ei.. siitä tulee ruma kuitenki. Etu olisi ainakin, että sitte voisi latailla autossa kaikenmaailman vehkeitä, mutta niitä ei voisi ottaa vaikka mökille sisään mukaan tai vaikka veneeseen tms. Matkamallia kaipasin. Tietysti yks vaihtoehto ois hommata autoon oma minkä viskais välillä etuikkunalle kojelaudan päälle.. Se vois olla huomattavasti parempi idea. Pikaliitin vaan ulottuville ja auton katon keskelle sellanen säilytystasku mihin sais sellasen ohkasen taipusan levyn nätisti. Kyllä sellasellakin joutus latailemaan vuorokauden läpensä ennenkuin ois akku täynnä, mutta ois se nyt ykstapa ainakin vähentää laturille tulevaa jatkuvaa rasistusta. Useinmiten autokin on tuntikausia paikallaan.
   

Jaa tämä viestiketju