AT&T Ogo (kuva)

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Proi, 30/9/04.

 1. Proi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  AT&T näemmä on tuolla jenkkilän päässä tuonut markkinoille Ogo-nimisen pienen vehkeen joka on tuollainen noin taskukalenterin kokoa oleva "miniläppäri" ja tarkoitettu yksinomaan langattomaan IM/maili/sms-käyttöön. Missä se eroaa kilpailevista ratkaisuista on hinta, hieman yli 100USD AT&T:n mukaan.

  Ihan mielenkiintoinen vehje, voisin kuvitella että jos vielä kalenteri löytyisi niin voisi kulkea vaikkapa opiskelijan repussa kätevästi ja pääsisi mailin ääreen missä tahansa - uskoakseni tämä on ihan GPRS-toteutuksinen. Pahat kielet huhuavat muuten vehkeen omaavan BT:n..

  Mikäs tälläiselle konseptille olisi sitten oikea nimike, "viestiterminaali" kenties.

  [​IMG]
   
 2. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Re: AT&T Ogo

  Kilpailevista ratkaisuista taitaa tämä Ogo poiketa vain siinä että operaattori tukee hinnassa laitetta?!

  Onhan näitä vastaavia jo aikaisemminkin olemassa. Miksi keksiä PDA:ta uudelleen. Sonyltä tuli hyvinkin vastaava PalmOS -laite jo yli vuosi sitten (mukana WLAN, bluetooth, kamera, MP3-soitin...)
  [​IMG]

  Jos ohjelmia ei saa lisää ja kalenterinkin kanssa on niin ja näin niin kutsuisin tuota köyhän miehen PDA:ksi ;)
   
 3. Proi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Re: AT&T Ogo

  Minusta olet väärässä siinä että oletat laitetta PDAksi. Tämän ei nimittäin ole tarkoituskaan olla tietokone vaan nimenomaan kannettava tekstailulaite, samaan tapaan kuin kännykkä on kannettava puhelin (ja teknolelu vasta toisena ;)

  Tästä syystä myös laitteen lähtökohtana on ilmesesti että hinta pidetään minimissään: eipä tuo mitenkään arvovehkeeltä näytä ja toiminnotkin ovat äärettömän suppeat. Mutta jos tuon hinta on 100eur ja se toimii ilman ihmeempää säätöä kuten tekstiviesti perus-Noksussa kahdella painalluksella niin se saattaisi yleistyäkin, viimeistään kun käyttäjäkunta kuten esim. naiset jotka eivät miljoonan eri softan symbian-luureista välitä tarttuu tuohon oivallettuaan sen helpon toiminnan.

  Tässä näkynee tulevaisuuden kehitys: tuskin kukaan olettaakaan että kymmenen vuoden päästä jokaisella on 1000eur hintainen Commari taskussa, mutta 100e mailiterminaali saattaisi monelta löytyäkin - joka on kyllä melkoinen ajatus että jokainen vastaanottaisi mailinsa reaaliajassa laitteeseen joka on aina mukana!

  ..eihän se että ihminen on luonut avaruussukkulan. Mutta jos jokainen omistaisi sellaisen..
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: AT&T Ogo

  Tietokone ja PDA on eri asia, PDA oleellisia tunnusmerkkejä on kalenteri, tosin ketjunaloituksesta ei voinut päätellä onko sellaista, eikä ollut linkkiä jutun lähteille. Mutta varmaan sellainen löytyy, ja myös jonkinlainen tekstieditori. Niin varmaan perusteltua jossain määrin kutsua "köyähän miehen PDAaksi, ".

  Ei ilmeisesti kuitenkaan vastaa nyky PDA / älypuhelimia, lähinnä perus luuria, vähän erinlaisella käyttöliittymällä (kuten aikoinaan eräs SMS aikaan Somessakin myyty Motorola qwerty näppiksellä)

  Ei tonnin laiteitta, mutta en usko että täälläpäin jokin pelkkä mailiterminaali saisi kovin suurta suosioita, kun >satasen luurilla hommathoituu nytkin.
   
 5. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Re: AT&T Ogo

  Olen yhä sitä mieltä ettei nykyaikaisen kännykän ja PDA:n määritelmän
  ...väliin kannata tunkea uusia itsekeksittyjä nimityksiä, koska raja on jo nykyisellään noiden kahden ryhmän väliin niin vaikea vetää... (esimerkkeinä Sony Clie UX50, HP iPAQ h6340, Nokia 9500, SonyEricsson P910, PalmOne Treo600...)
   
 6. arivi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/7/02
  Viestit:
  7875
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Mate 7 / Mate 8
  Korjaisitko otsikon, tai jätä kuva linkin taakse. Tuollainen lähes 100Kt:n kuva alkaa olla jo mielestäni turha tuoda foorumille.
   
 7. Proi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Re: AT&T Ogo

  Anteeksi, mutta olet edelleen hieman metsässä.

  Ensinnäkin, Ogo ei sisällä mitään PDA:han viittaavaa toimintoa. Siinä ei ole puhelintoimintoja, ei nettiselailumahdollisuutta eikä nimenomaan kalenteria - ei ainakaan minkään esittely- tai uutissivun mukaan. Mitä siinä on, on GSM-pohjainen yhteys ainoastaan tekstipohjaista viestintää varten - olettaakseni halvimmat PDA:t eivät omaa minkäänlaisia GSM-ominaisuuksia.

  Ja mitä 'itsekeksittyihin nimityksiin' tulee, laite eroaa ratkaisevasti sekä PDA:sta että kännykästä. Se ei myöskään ole älypuhelin, joka on yksi näitä ilmeisen ärsyttäviä nimityksiä jotka joku on keksinyt kännykän ja PDA:n väliin. Tästä syystä en ole ainoa joka asiaa on joutunut miettimään; myös kaikki netin teknologiasivut käyttävät sille omaa nimitystään.

  Phonescoop.com nimeää sen
  ja Engadget.comin näkemyksen mukaan se on
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: AT&T Ogo

  En jaksanut etsi juttua tuosta vehkeestä, etkä tainnut siihen linkkiä laittaa, mutta ihmeen tekemistä Puhelintoiminoilla ja selaimella on PDAn kanssa?
  Kalenteri on toki varsin oleellinen asia.

  Eipä taida, jokin email mobiili terminaali, tai mitä tuollaiselle varsin markinaaliselle laitteelle edes ryhmitteleen.
  Niin älypuhelin on enemmänkin PDA:n ja Puhelimen yhdistelmä.

  Ilmeisesti laitteen suppeuden takia ei ole haluttu sekoittaa sitä älupuhelimiin tai PDA laitteisiin.
   

Jaa tämä viestiketju