Asiaa Vuoden matkapuhelin -äänestyksestä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja memasa, 2/12/06.

 1. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Edellisessä äänestyksessä (2005) ei ollut minkäänlaisia kategorioita, vaan kaikki puhelimet peruskapulasta PDA-laitteisiin olivat samassa äänestyksessä. Minusta olisi hyvä, jos jonkinlaisia kategorioita luotaisiin seuraavaan äänestykseen (olettaen että uusi äänestys tulee), koska esimerkiksi Nokian 1xxx-sarjaa ja HTC:tä ei voi hyvällä tahdollakaan asettaa samalle viivalle. Tai voihan näin tietenkin tehdä, mutten näe sitä kovin järkevänä.

  On monia vaihtoehtoja, miten kategorisoinnin voisi toteuttaa, siis jos se nyt tarpeelliseksi katsotaan. Esimerkiksi tällaisia:

  Vaihtoehto 1:

  - GSM
  - 3G
  - ehkä PDA-laitteille oma kategoria

  Vaihtoehto 2:

  - low-end
  - midrange
  - high-end

  Joku muu kehitelköön noille luokille suomalaiset vastineet sekä tehköön päätökset siitä, mikä matkapuhelin kuuluu mihinkin. Jaottelussa voisi käyttää vertailukohtana joko keskihintaa tai sitten ominaisuuksia.


  No niin, saatte ihan vapaasti teilata ajatukseni tai mitä tahansa. Pääasia on, että saadaan muitakin mielipiteitä kehiin. Onko sittenkin niin, että vanhassa vara parempi?
   
 2. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  Vaihtoehto 1:

  - GSM
  - 3G
  - ehkä PDA-laitteille oma kategoria

  ja jos tohon voi enaa lisata mitaan niin:

  Vuoden halpispuhelin :)
   
 3. MiCO

  MiCO Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  31/3/04
  Viestit:
  1178
  Tykkäykset:
  2
  Kyllä se vanha yhden kategoriankin järjestelmä on minusta ihan toimiva. Jos joku puhelin tarjoaa luokassaan ylivoimaisen hinta-laatusuhteen kilpailijoihin verrattuna ja on muutenkin jotenkin merkityksellinen ja menestynyt malli, niin kyllä se äänestyksessäkin voi menestyä.

  Toisaalta, tällä foorumilla isolla osalla ihmisistä on varmasti sen verran kehittyneitä laitteita, että karvalakkimallit tuskin tuossa äänestyksessä pisteitä saisivat vaikka ehdolla olisivatkin.

  Hankala sanoa kumpi olisi parempi :)
   
 4. memasa

  memasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/1/06
  Viestit:
  838
  Tykkäykset:
  0
  Juuri tästä syystä kategorioita ehdotinkin. Niin kuin edellisvuoden äänestyksen yhteydessä joku totesi, Matkapuhelinfoorumin Vuoden matkapuhelin -äänestyksessä korostuvat henkilökohtaiset käyttökokemukset. Näin ollen äänestyksestä saattaa tulla hiukan tylsä. Ilman kategorioita on helppo ennakoida, että seuraava voittaja on 3G-puhelin, joko Nokia tai SonyEricsson. Veikkaan N73:a tai K800i:tä. Myös HTC TyTN tulee keräämään suhteellisen paljon ääniä.
   

Jaa tämä viestiketju