Mobiili.fi Arvostelussa langattomat AKG K845BT –kuulokkeet – laadukas ääni, kestävä runko

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 6/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  AKG K845BT


  AKG K845BT –kuulokkeet tuotiin ensi kerran markkinoille vuonna 2013. Palkittu kuulokepari lupaa yhdistää ensiluokkaisen äänenlaadun Bluetooth-yhteyksien mahdollistamaan helppokäyttöisyyteen. Laatua sopiikin odottaa, sillä K845BT-kuulokkeiden hinnat liikkuvat 250 ja 300 euron välillä. Tässä artikkelissa selvitämme, ovatko nämä langattomat kuulokkeet kannattava sijoitus.

  Käyttöönotto

  K845BT on erittäin helppo ottaa käyttöön. Kuulokkeiden Bluetooth-yhteys käynnistyi yhdellä painalluksella, jonka jälkeen laite ilmaantui heti puhelimen Bluetooth-lisälaitevalikkoon. Toki puhelimen Bluetooth-haku täytyi myös olla päällä.

  Kuulokkeet tukevat myös NFC:tä, eli yhteensopivilla puhelimilla yhdistäminen onnistuu entistä helpommin. Laitteen ja kuulokkeiden välinen yhteys on luotettava, enkä kohdannut minkäänlaista katkeilua testieni aikana.

  Laatu ja käyttömukavuus

  [​IMG]
  Korkeuden säätö on helppoa ja valittu asetus pitää hyvin


  AKG:n Bluetooth-kuulokkeet ovat todella laadukkaasti valmistetut, mikä antaa luottamusta lisälaitteen kestävyyteen. Kuulokepannan korkeutta säädettäessä jokainen porras napsahtaa miellyttävästi ja valittu asetus pysyy tiukasti ilman valumista suuntaan tai toiseen. Samoin oikeaan kuulokkeeseen asennetut äänenvoimakkuus- ja toimintapainikkeet ovat helpot löytää ja käyttää.

  Lisäksi kuulokkeet istuvat tiukasti ja mukavasti päässä. Kuuloketyynyt ovat pehmeät ja sivuttaiskierto auttaa oikean asennon löytymisessä. Sen verran pienet nämä korvat peittävät kuulokkeet kuitenkin ovat, että pidempi yhtäjaksoinen käyttö saattaa alkaa kuumottaa korvalehtiä.

  Äänenlaadusta on vaikea keksiä mitään valittamista. Kappaleet toistuvat musiikkityylistä riippumatta tarkasti ja kuulokkeet pitävät huolen sekä korkeista että matalista taajuuksista. Laatu ei myöskään kärsi langattomasta yhteydestä, vaan kappaleet kuulostavat samoilta sekä johdolla että ilman kuunneltuna.

  [​IMG]
  Oikeasta kuulokkeesta löytyvät hallintapainikkeet, mikrofoni ja kuulokejohdon liitäntä


  Akkukesto

  AKG lupaa K845BT:lle kahdeksan tuntia yhtäjaksoista kuunteluaikaa. Tämä pitää varmasti kutinsa, sillä latausten välille mahtuu albumikaupalla kuunneltavaa ennen virran loppumista. Mukava lisä on myös paketista löytyvä 3,5 millimetrin äänijohto, jolla kuulokkeiden käyttöä voi jatkaa myös virran loppuessa.

  [​IMG]
  Vasemmassa kuulokkeessa on Micro USB -liitäntä latausta varten


  Kannettavuus

  Langattomuudesta ja myyntipakkauksen On The Go –tarrasta päätellen K845BT:n pitäisi olla myös vaivatta mukana kulkeva kokonaisuus. Todellisuudessa ongelmia saattaa kuitenkin tuottaa se, että kuulokkeet ovat melko kookkaat eivätkä ne taivu millään lailla kasaan. Sen sijaan ainoa muokkausmahdollisuus on kuulokeosien kääntäminen sivuttain, mikä saattaa toki auttaa kuulokkeiden kapeaan tilaan sijoittamisessa.

  Toisaalta nivelet ovat yleensä laitteessa kuin laitteessa heikko kohta. Kokoon taipuvina kuulokkeet eivät siis välttämättä olisi yhtä kestävät kuin mitä ne nyt ovat.

  Muilta osin musiikin kuuntelu tien päällä ei ole ongelma. Langattomuus sallii vapaan liikkumisen ja musiikin hallinta onnistuu näppärästi myös kuulokkeiden painikkeilla. Pieni murhe on kuitenkin, että kappaletta ei voi vaihtaa kuulokkeesta käsin, mikä olisi ollut tärkeä ominaisuus langattomuuden kannalta. Tämän olisi hyvin voinut toteuttaa vaikkapa toimintapainikkeen tuplanapautuksella.

  Suuri plussa taas irtoaa siitä, että kuulokkeilla voi vastata puheluihin tarvittaessa. Vastaaminen on helppoa ja puhe kuuluu molempiin suuntiin selkeästi. Lisäksi kuulokkeiden oma hälytysääni takaa, että puhelut eivät mene ohi suun.

  Yhteenveto

  AKG K845BT –kuulokkeet ovat mukavat, kestävät ja äänenlaadultaan loistavat. Kannettavuuden kannalta pieni miinus on annettava kuulokkeiden koosta ja kappaleenvaihtomahdollisuuden puutteesta, mutta muita heikkouksia K845BT:stä on vaikea löytää.

  Kuulokkeiden hinta saattaa tuntua korkealta, mutta voin taata, että laatua on tarjolla koko rahan edestä. Mikäli kaipaat helpommin mukana kulkevaa tai muutoin vaatimattomampaa matkakuulokeratkaisua, ei K845BT välttämättä ole kannattava ostos. Aidosti laadukasta ääntä tuottavia langattomia kuulokkeita etsivien kannattaa sen sijaan ehdottomasti tutustua näihin kuulokkeisiin. Laitteella on jo hieman ikää, mutta sitä löytää myynnistä edelleen.

  [​IMG]
  Kuulokeosat kääntyvät tarvittaessa sivuttain


  Artikkeli on toteutettu yhdessä Elisan kanssa. Elisa on toimittanut testilaitteen Mobiili.fille, jonka toimitus on omien näkemyksiensä ja kokemuksiensa perusteella tuottanut tämän artikkelin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju