Mobiili.fi Arvostelussa Honor Holly – halvin Honor eroaa tovereistaan

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2119
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Honor Holly


  Honor Holly on Huawein Honor-laitesarjan halvin puhelin. Noin 138 euron hintaisena se alittaa jopa huokean Honor 4X:n lähes satasella. Mutta mitä näin halvalla hinnalla todellisuudessa saa?

  Honor Hollyn tekniset tiedot ovat seuraavat:

  • Mitat: 142,2 x 72,3 x 9,4 millimetriä
  • Paino: 156 grammaa
  • Näyttö: Viiden tuuman IPS LCD -näyttö 1280 x 720 pikselillä
  • Järjestelmäpiiri: Neliytiminen ja 1,3 gigahertsin Mediatek MT6582 -piiri
  • Muisti: Yksi gigatavu RAM-muistia ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa (laajennettavissa enintään 32 gigatavun microSD-kortilla)
  • Akku: 2000 milliampeerituntia
  • Kamerat: 8 megapikselin takakamera, 2 megapikselin etukamera
  • Yhteydet: Bluetooth, Wi-Fi 802.11 b/g/n, 3G-yhteydet ja kahden SIM-kortin tuki
  • Käyttöjärjestelmä: Android 4.4 KitKat / Huawei Emotion Lite UI 2.0

  Design

  [​IMG]
  Irroitettavan takakuoren alta löydät vaihdettavan akun ja korttipaikat


  Ulkoisesti Honor Holly on perussiisti, vaikkakin vähän vaatimaton. Tuntuma tai muovi ei itse asiassa ole sen halvempi kuin vaikkapa Honor 6:ssa, mutta pienten yksityiskohtien ja teksturoinnin puute sekä suurpiirteinen muotoilu tekevät puhelimesta hieman ”tylsemmän”.

  Lisäksi irroitettava takakuori saa kevyessä väännössä aikaan hieman natinaa. Pääosin kyseessä on kuitenkin muovipuhelimeksi kestävän oloinen laite.

  Etupuolta koristava 720p-näyttö on varsin riittävä laitteen hinnan huomioon ottaen. Kirkkaus ei välttämättä riitä suoraan auringonpaisteeseen, mutta useimmissa tilanteissa Holly pärjää hienosti. Samoin värit toistuvat miellyttävästi, mikä onkin hyvä, sillä puhelin ei tarjoa lisäasetuksia esimerkiksi värilämpötilan säätämiseen.

  [​IMG]
  Fyysiset painikkeet napsahtavat mukavan selkeästi


  Erikoinen ratkaisu sen sijaan on laitteen ulkoneva takakamera. Honor Holly ei ole mitenkään erityisen ohut puhelin, joten olen yllättynyt, ettei kameraa ole onnistuttu mahduttamaan täysin kuorien sisään.

  [​IMG]
  Hollyn takakamera kohoaa kuoren pinnan yläpuolelle


  Poikkeava Lite-käyttöliittymä

  [​IMG]
  Hollyn kotinäkymä


  Tutun Emotion UI:n sijaan Honor Hollyssa on yksinkertaisempi Emotion Lite UI -käyttöliittymä. Kokemuksen olisi tarkoitus olla kevyt ja yksinkertainen, mutta ikävä kyllä puhelimen käyttö tuntuu kankealta. Periaatteessa suurin osa perustoiminnoista hoituu ilman järkyttäviä viiveitä, mutta animaatiot ovat hitaita eikä esimerkiksi ilmoituspalkin alasvetäminen seuraa millään lailla sormen liikevauhtia.

  Lisämurhetta tuovat tietyt käytettävyysongelmat. Esimerkiksi ilmoituspalkin vetäminen videomateriaalin ylle ei oikein onnistu, minkä vuoksi kirkkauden säätö jäi joskus tarpeesta huolimatta tekemättä. Tällaiset ongelmat ovat verrattain pieniä, mutta aiheuttavat turhaa pahaa mieltä arjen keskellä.

  Samoin käyttöliittymän ulkoinen olemus on hieman ankea, mitä korostaa entisestään Huawein miellyttävien teemojen poissaolo. Toisaalta ”kömpelyys” tuo vastapainona hyvää käytettävyyttä esimerkiksi kookkaiden pika-asetuspainikkeiden muodossa.

  [​IMG]
  Pika-asetukset löytyvät isoista painikkeista.


  Suorituskyky ja akkukesto

  Odotetusti Honor Holly ei häikäise suorituskyvyllään. Peruspelaamiseen puhelin taipuu toki hienosti, eikä videoiden katsominenkaan tuota ongelmia, mutta raskaammat 3D-vetoiset pelit eivät ole pelattavissa.

  Positiivinen yllätys tosin ilmaantui Hearthstonen muodossa. Peli nimittäin varoitti, että laitteisto ei ole suositellulla tasolla, mutta lopulta toimikin varsin hyvin – kunhan pätkivistä alkuanimaatioista selvittiin.

  Akkukesto sen sijaan ei ollut positiivinen yllätys, sillä videotestissämme Hollyn akku tyhjeni alle neljässä tunnissa. Kahden päivän akkukestosta ei siis tarvitse haaveilla, mutta päivän puhelimella saattaa pärjätä, jos on vähänkään säästäväinen.

  Kamera

  Kahdeksan megapikselin takakamera tekee hyvin keskinkertaista jälkeä. Kohinaa ilmaantuu joskus myös kohtalaisesti valaistuissa olosuhteissa, eivätkä kuvat ole erityisen tarkkoja. Etukameran tuotokset ovat hyvin vastaavia.

  Hyvänä puolena Honor Hollyn kamera tarkentaa suhteellisen lähelle. Mistään makrokamerasta ei toki ole kyse, mutta lähitarkennuksilla saa parhaimmillaan ihan kivoja tuloksia.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Yhteenveto

  Honor Holly on halpa puhelin eikä sellaisenaan mitenkään toivoton esitys. On kuitenkin hieman ikävää, että ensimmäistä kertaa Honor-sarjan lyhyessä historiassa laite tuntuu oikeasti halvalta. Sekä puhelimen ulkomuodosta että käyttökokemuksesta puuttuu särmää ja tehopuoli jää verrattain heikoksi.

  Hollysta onkin vaikea keksiä mitään, mikä nostaisi sen selvästi muiden halpapuhelinten yläpuolelle. Näkemys ja tarpeet riippuvat toki aina käyttäjästä, mutta itse suosittelisin suuntaamaan katseen samassa hintaluokassa muualle. Tai panostamaan hieman enemmän rahaa ja ostamaan rutkasti vakuuttavamman Honor 4X:n.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju