Mobiili.fi Arvostelussa Asus ZenPad 8.0 – mainio akkukesto, sulavuudessa parantamista

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 19/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2169
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Asus ZenPad 8.0


  Asus julkaisi tänä syksynä useita uusia tabletteja seitsemän, kahdeksan ja kymmenen tuuman kokoluokkiin. Näistä ensimmäisenä arvostelimme valikoiman lippulaivan, eli muita uutuuksia tehokkaamman ZenPad S 8.0:n. Nyt vuorossa on pykälää halvempi ZenPad 8.0. Testilaitteen tekniset tiedot ovat seuraavat:

  • Näyttö: 8-tuumainen 1280 x 800 pikselin IPS-kosketusnäyttö Corning Gorilla Glass 1 -suojauksella
  • Koko: 209 x 123 x 8,5 millimetriä
  • Paino: 350 grammaa
  • Järjestelmäpiiri: Neliytiminen ja 64-bittinen Intel Atom x3-C3200 -järjestelmäpiiri
  • Muisti: Kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-korttipaikka
  • Kamerat: Takakamera viisi megapikseliä, etukamera kaksi megapikseliä
  • Akku: 4000 milliampeerituntia, luvattu akkukesto 8 tuntia
  • Yhteydet: WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast-tuki
  • Äänentoisto: Yksi stereokaiutin
  • Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop Asuksen omalla ZenUI-käyttöliittymällä

  ZenPad 8.0:n suositushinta on 199 euroa. Se on siis lähes puolet halvempi kuin ZenPad S 8.0. Kuinka paljon halvempi laite tinkii tarjonnastaan? Se selviää tässä arvostelussa.

  Design

  ZenPad 8.0:n muotokieli vastaa hyvin paljon muita moderneja Asus-tabletteja. Yksinkertainen tyylikkyys, etupuolen metallinvärinen reunus ja takakuoren epäsymmetrinen asettelu ovat siis jälleen läsnä. Takakuori on tällä kertaa teksturoitua muovia, mikä on itse asiassa varsin miellyttävä pinta kättä vasten. Takakuoria voi myös vaihtaa esimerkiksi toisenväriseen peruskuoreen tai lisäominaisuuksia tuovaan oheislaitekuoreen. Näihin pureudumme tarkemmin tulevassa artikkelissa.

  [​IMG]
  Tabletin takakuori on vaihdettavissa. Alta löytyvät myös SIM- ja microSD-korttipaikat.


  ZenPad S 8.0:aan verrattaessa selkein ero on laitteen muoto. ZenPad 8.0 on S-mallia pitkulaisempi, kiitos laajakuvasuhteisen näytön. Lisäksi tabletti on selkeästi paksumpi ja hieman painavampi. Näiden piirteiden ansiosta ZenPad 8.0 on halvemman oloinen, kuten odottaa saattaakin. Samalla rakenne on kuitenkin edelleen tukeva ja laite laadukkaasti valmistettu.

  [​IMG]
  Tabletin yläpäädyssä sijaitsevat Micro USB- ja audio-liitännät

  [​IMG]
  Selkeästi napsahtavat fyysiset painikkeet taas löytyvät oikealta kyljeltä


  Näyttö

  ZenPad 8.0:n näyttö on paljolti kiitettävä tapaus. Tarkkuus ei huimaa päätä, mutta on tässä kokoluokassa vielä ihan miellyttävä katsella. Samoin värit toistuvan kirkkaina ja katselukulmat ovat laajat.

  Kirkkaus onkin tämän tablettinäytön paras puoli, sillä paneelista irtoaa enemmän valotehoa kuin kalliimmassa ZenPad S 8.0:ssa. Luonnollisesti suora auringonpaiste ei edelleenkään ole laitteen ystävä, mutta ZenPad 8.0:lla päästään jo varsin pitkälle.

  [​IMG]
  Kahdeksantuumainen tabletti istuu vielä juuri ja juuri yhteen käteen


  Kamerat

  Asuksen uusimman pikkutabletin kamerakyvykkyys on heikkoa. Sekä etu- että takakamerat tuottavat vaatimattomia kuvia, joihin hiipii kohinaa jo kohtalaisella valolla. Hätätilanteisiin ja videochattailyyn kamerat ovat toki hyvät olla olemassa, mutta harkittuun valokuvaamiseen valitsisin jonkin toisen laitteen. Toki useimmilla käyttäjillä on jo puhelimessaan parempi kamera joka tapauksessa, mikä tekee tablettien kameroiden laadusta tiettyyn pisteeseen asti yhdentekevän.

  Käyttöliittymä ja suorituskyky

  [​IMG]
  ZenPad S 8.0:sta tutut näkymät ovat läsnä myös ZenPad 8.0:lla


  Android-pohjainen ZenUI on ZenPad 8.0:lla hyvin pitkälti identtinen ZenPad S 8.0:aan verrattuna. Mukana ovat siis pyöreät muodot, älykäs kansiointi, näppärä kotinäkymien hallintavalikko ja muut tutut elementit. Käyttökokemus on edelleen kohdallaan, kiitos kattavan muokattavuuden.

  Suurimmaksi eroksi malliston lippulaivan ja tämän huokeamman kasituumaisen välille nousee käytön sujuvuus. ZenPad 8.0 kärsii nimittäin ajoittain pienestä hidastelusta. Useimmiten sovellusten välillä sinkoilu hoituu nopeasti, mutta silloin tällöin tabletti jää miettimään yksinkertaisiakin tehtäviä hetkeksi. Kerran laite jopa jäätyi täysin Tiedostonhallinta-sovellusta käynnistäessään.

  Pelikäyttöön ZenPad 8.0 sen sijaan taipuu yllättävänkin hyvin. Ihan kaikkia markkinoilta löytyviä pelihirmuja laitteella ei varmasti voi pelata, mutta useat raskaammat 3D-vetoiset pelit pyörähtivät käyntiin paljolti ongelmitta. Pelatessa tabletti lämpenee hieman toisesta päädystään, mutta kuumuus ei nouse epämiellyttäväksi.

  Akkukesto

  ZenPad 8.0:n paras puoli on ehdottomasti sen akkukesto. Yksi lataus tarjoilee useiden päivien verran ajoittaista peruskäyttöä. Jatkuvaa mediakäyttöäkin laite kestää kiitettävästi, jaksaen YouTube-videotestissämme lähes kahdeksan tuntia yhdellä latauksella.

  Eniten tabletti kuitenkin loistaa lepotilassa, johon laitteen voi surutta jättää päiväkausiksi ilman välitöntä lataustarvetta seuraavalla käyttökerralla. Todella positiivinen yllätys Android-tabletilta.

  Yhteenveto

  Asus ZenPad 8.0 on kokonaisuutena varsin mainio pikkutabletti. Käyttökokemus on pääasiassa sujuva ja erityiskiitosta laite saa vähäisestä virrankulutuksesta lepotilassa. Harmiksi taas nousee ajoittainen yskähtelyä, jota tapahtuu hieman liian usein jo ihan peruskäytössä. Lisäksi tallennustilan määrä voisi olla suurempi.

  Varauksetta en siis voi ZenPad 8.0:aa suositella. Laitteen ostoa kannattaa kuitenkin harkita, jos kaipaa satunnaiseen käyttöön pientä ja edullista tablettia. ZenPad 8.0 venyy kuitenkin monenlaisiin tehtäviin ja jaksaa akkukestonsa puolesta odotella pidempiäkin aikoja käyttökertojen välillä.

  [​IMG]
  Takakuoren tekstuuri on miellyttävä kättä vasten

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju