Mobiili.fi Arvostelussa Asus ZenPad 10 – välimallin suoriutuja arjen avuksi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/12/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Asus ZenPad 10


  Asus julkaisi tänä syksynä useita uusia tabletteja seitsemän, kahdeksan ja kymmenen tuuman kokoluokkiin. Näistä ensimmäisenä arvostelimme valikoiman lippulaivan, eli muita uutuuksia tehokkaamman ZenPad S 8.0:n. Tämän jälkeen testasimme saman kokoluokan halvempaa vaihtoehtoa, eli ZenPad 8.0:aa. Nyt vuorossa on pykälää kookkaampi ZenPad 10. Testilaitteen tekniset tiedot ovat seuraavat:

  • Näyttö: 10,1-tuumainen 1280 x 800 pikselin IPS-kosketusnäyttö
  • Koko: 251,6 x 172 x 7,9 millimetriä
  • Paino: 510 grammaa
  • Järjestelmäpiiri: Neliytiminen ja 64-bittinen Intel Atom Z3560 -järjestelmäpiiri 1,83 gigahertsin kellotaajuudella
  • Muisti: Kaksi gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-korttipaikka
  • Kamerat: Takakamera viisi megapikseliä, etukamera kaksi megapikseliä
  • Akku: 4890 milliampeerituntia, luvattu akkukesto 9 tuntia
  • Yhteydet: LTE, WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast-tuki
  • Äänentoisto: Kaksi eteenpäin suunnattua kaiutinta
  • Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop Asuksen omalla ZenUI-käyttöliittymällä

  Kyseisen kokoonpanon suositushinta on 349 euroa, mutta kaupoissa hinnat voivatkin laskea 300 euron tuntumaan. Tablettia on myös saatavilla erikokoisilla muisteilla ja kameroilla varustettuna.

  [​IMG]
  Kaiuttimet löytyvät ZenPad 10:n ylälaidasta


  Design

  ZenPad 10 on tyylitelty samoin kuin sarjan pienemmät tabletit. Linjat ovat suoraviivaisia ja takakuorta peittää teksturoitu muovi, joka jättää kuitenkin tabletin toisen pitkän laidan vapaaksi sileämmälle pinnalle. Samaa epäsummetristä muotoilua on hyödynnetty jo useissa Asus-tableteissa.

  [​IMG]
  Takakuoren teksturointia ja liitäntöjä


  Laatutuntuma ei yllätä erityisesti, mutta on varsin riittävä. Pintakuvioitu takapuoli tuntuu hyvältä kädessä ja tabletista saa helposti otteen.

  [​IMG]

  Näyttö

  ZenPad 10:n näyttö hoitaa suurimmilta osin hommansa hyvin. Tarkkuus on varsin riittävä, värit toistuvat hyvin ja katselukulmat ovat laajat.

  Näytönkirkkaus jättää kuitenkin toivomisen varaa. Jostain syystä sekä Zenpad 8.0 että ZenPad S 8.0 ajavat kymmentuumaisen sisaruksensa ohi kirkkauden saralla. Ero ei ole murskaava, mutta rinnakkaisessa vertailussa se on silti selvästi nähtävissä.

  Käyttöliittymä ja suorituskyky

  [​IMG]
  ZenUI


  Asuksen ZenUI-käyttöliittymä on varsin tuntuvasti muokattu Android. Mukana ovat esimerkiksi monissa elementeissä toistuvat pyöreät muodot, älykäs kansiointi sovellusvalikossa sekä näppärä kotinäkymien hallintavalikko. Esiasennettua sisältöä on paljon, mutta käyttökokemus on silti kohdallaan, kiitos kattavan muokattavuuden.

  Toiminnan sulavuudessa ZenPad 10 asettuu jonnekin ZenPad 8.0:n ja ZenPad S 8.0:n välimaastoon. Kokemus ei siis ole virheetön tai täysin vailla hidasteluita, mutta pääasiassa paikasta toiseen liikkuminen, sovellusten avaaminen, median katselu ja verkkoselaaminen hoituu hyvin sujuvasti.

  Pelikäyttöönkin ZenPad 10 taipuu tarvittaessa. Play-kaupan raskaimmat konsolikäännökset eivät välttämättä toimi laitteella – joko riittävän hyvin tai lainkaan – mutta 3D-vetoisia pelikokemuksia ei silti tarvitse väistää täysin.

  Akkukesto

  Akun kesto asettuu sekin ZenPad 8.0:n ja ZenPad S 8.0:n välimaastoon. Jatkuvaa verkkovideotoistoa ZenPad 10 jaksoi noin kuuden tunnin ajan, mikä on kohtalainen suoritus. Käytöstä riippuen virtaa riittää siis parhaimmillaan useammaksi päiväksi tai yhdeksi aktiiviseksi vuorokaudeksi.

  Yhteenveto

  ZenPad 10 on keskiluokan tabletti, joka ei yllätä erityisen positiivisesti, mutta ei myöskään aiheuta pettymyksiä. Suurimman ongelman laitteelle aiheuttaakin ZenPad S 8.0, joka tarjoaa lähes samaan hintaan ylivoimaisen käyttökokemuksen. Katse kannattaa siis suunnata S-mallin suuntaan, jos näytön koko ei ole kaikki kaikessa. Mikäli haussa on kuitenkin nimenomaan kookkaampi sopuhintainen tabletti, kannattaa ZenPad 10:een ehdottomasti tutustua. Laitteelle on myös saatavana erillinen näppäimistölisäosa, jonka arvostelemme piakkoin.

  [​IMG]
  Fyysiset painikkeet löytyvät vasemman yläkulman ympäriltä

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju