Mobiili.fi Arviot Galaxy Note7 -fiaskon vaikutuksista Samsungille kasvavat: jopa 17 miljardin dollarin...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nicholasvillessä pamahtanut Galaxy Note7.


  Samsungin Galaxy Note7 -fiasko voi tulla Samsungille todella kalliiksi.

  Arviot iskun suuruudesta kasvavat nyt sen jälkeen, kun Samsung kertoi Galaxy Note7:n myynnin keskeytyksestä ja kehotti kaikkia Note7-käyttäjiä – oli puhelin sitten alkuperäinen, vaihtolaite tai myöhemmin ostettu – sammuttamaan sen ja lopettamaan käytön.

  Toistaiseksi ei tiedetä, miksi myös uudet Galaxy Note7:t ovat räjähdelleet. Alkuperäisten ongelmien syyksi Samsung kertoi Note7:n akuissa olleen rakenteellisen valmistusvian. Samsung ei ikinä erikseen vahvistanut viallisten akkujen olleen peräisin sen omaan yritysryppääseen kuuluvalta Samsung SDI:ltä, mutta kertoi uusissa puhelimissa käytettävän vain toisen, eri valmistajan akkuja. Siksi niiden piti olla turvallisia, mutta näin ei ollutkaan.

  Galaxy Note7:n myynti on nyt keskeytetty Samsungin tutkiessa uusia tapauksia. Välttämättä Note7 ei palaa myyntiin enää koskaan. Näin spekuloidaan jo yleisesti.

  Jos Samsung ei enää tuo Galaxy Note7:ää myyntiin, arvioivat analyytikot sen johtavan 19 miljoonan puhelimen myynnin menetykseen – arvoltaan jopa 17 miljardia dollaria, kertoo uutistoimisto Reuters.

  Aiemmin Samsungin on arvioitu kärsivän 5 miljardin dollarin menetykset. Alkuperäisten 2,5 miljoonan Galaxy Note7 -laitteen vaihdosta arvioitiin aiemmin tulevan 1-2 miljardin dollarin kustannukset. Älypuhelimet ovat vain osa Samsung Electronicsin lliketoimintaa ja sen 69 miljardin dollarin kassavarat kestävät hyvin nyt tiedossa olevat menetykset.

  Pidemmällä aikavälillä suurin menetys Samsungille voi kuitenkin tulla epäsuorasti sen puhelinten houkuttelevuuden vähentyessä. Otsikoissa Samsungin Galaxy Note7 -mokailu tulee pysymään pitkään myös oikeusjuttujen myötä.

  ”Heidän tulee kirjoittaa jokaiselle asiakkaalle anteeksipyyntö ja tarjota jonkinlaista kompensaatiota… Se tulee selvästi olemaan kallista yhtiölle, mutta vaihtoehto on päätyä Nokian ja BlackBerryn tielle”, maalailee jo brittiläisen lakitoimiston Weightmansin partneri Stephen Robb.

  Samsungin ahdingon on nähty hyödyttävän erityisesti ensimmäisten Google-puhelinten lanseerausta, Applen iPhone-menekkiä sekä myös pienempiä muita Android-valmistajia.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju