APUA! Telia GPRS -yhteydenmuodostusongelma

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Kotkis, 3/12/02.

 1. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  -Puhelin: Nokia 6310i
  -Käyttis: Windows XP Home edition
  -Liitäntä: infrapuna
  -Ongelma: Telian GPRS internetyhteys (Telia Mobile Online hienolta nimeltään) ei toimi.

  Eli tarkemmin eriteltynä yhteyttä muodostettaessa päästään Windowssissa "Rekisteröidään työasema verkkoon" -kohtaan ja puhelimessa vilahtaa "Muodostetaan GPRS-yhteyttä". Siihen kuitenkin jää; tietokoneen virheilmo on
  Koodi:
  Virhe 734: PPP-linkkiohjausprotokolla lopetettiin.
  Ja puhelin sanoo
  Koodi:
  Virheellinen yhteysosoite.
  Telian omilla sivuilla annetut asetukset on käyty useita kertoja lävitse - myös aspan kanssa; asetuksissa on
  - modeemin asetuksissa se rimpsu: AT+CGDCONT=1,”IP”,”web.telia.fi”
  - dynaaminen ip ja dns osoitteet: 062.236.033.132 ja 195.010.132.129
  - soittonumero *99#
  - ei käyttäjätunnusta tahi salasanaa

  Lisäksi olen kokeillut windowssin ehdottamia toimia tuon virheilmon takia:
  - suojaamattomat salasanat on sallittu
  - LCP-laajennukset on kokeiltu poistaa käytöstä

  Modeemiajuri on kunnossa, koska jos vaihdan puhelimeen Radiolinjan kortin ja sen modeemin asetusten rimpsun, pelittää RL GPRS ihan ok.

  Tuntuis että vika olis siellä Telian päässä - syystä tai toisesta internet gateway (??) ei anna mulle lupaa liikennöidä lävitseen tai jotain...?
  Vahvistusviestiä palvelun kytkennästä ei ole Telialta kuulunut, mutta WAP-GPRS toimii ja aspa sanoo että kytkennän pitäis olla ok.
  Valitus on niillä sisässä ja lupailivat soitella vielä tämän illan aikana, mutta epäilenpä että sieltä mitään soittoa kuuluu. Yleensä tällaset asiat saa ratkoa itse...

  Eli onkos kellekään tuttu tilanne??
   
 2. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Itselläni oli vaihtelevasti parina päivänä (n. viikon sisällä) ongelmia Telian liittymällä wapin kanssa GPRS:n yli. Toimi ensin ja sitten ei toiminut (csd:n yli en edes kokeillut). Meinasi käämit palaa, kun ei tuntunut viesti menevän jakeluun. Enpä siinä voinut muuta tehdä, kuin kertoa selaimen vikakoodit, toistaa kerta toisensa jälkeen, etten ole asetuksia muuttanut, että olin aina Telian oman 1800 MHz:n verkon alueella ja että samoilla asetuksilla yhteys on jo toiminut sekä odotella. Lisäksi kertaalleen tein täydellisen resetin T720:lle ja hampaita kiristellen näpyttelin asetukset kiltisti paikoilleen.

  Väittivät tosiaan, ettei muutoksia ole tehty ja testasivat jollain toisella välineellä (en tiedä, oliko puhelin vai wap -selain pc:llä), että wap -palvelut toimivat. Lopulta, toisena päivänä tunnustivat, että jotain päivityksiä on verkkoon tehty. Telian pimu ei ainakaan osannut sanoa sitten yhtään mitään muuta selitykseksi.

  Saattoi se tietysti olla vain T720:n Phone.com:n selainta koskeva ongelma.

  Kotkikselle: äkkiseltään katsottuna asetuksesi näyttävät kyllä olevan kunnossa
   
 3. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Pari päivää kulunut ja "tekniikan pojat" ei ole vielä saaneet aikaiseksi vastata virheilmoitukseeni...
  Sinänsä ihan ystävällistä palvelua Telian aspasta olen saanut (mitä nyt ekalla kerralla ilta-aikaan jonotin 1,5 tuntia!), mutta kyllä ne kieltämättä on välillä aika hauskoja kun yrittävät itse alkaa asiaa ratkaisemaan: esimerkiksi viimeisin tyttö alkoi kyselemään minulta, että kukas mulla oikeen on se internetyhteydentarjoaja? Yritin sitten ihan ystävällisesti sanoa, että kyllä sen yhteyden tarjoaa tässä tapauksessa se Telia, vaikka likka muuta väittikin. Menee niillä välillä vissiin sähköpostitilien tarjoajat ja yhteydentarjoajat sekaisin... ;)
   
 4. MGR

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  62
  Tykkäykset:
  0
  Eihän sulla ole mitään Nokian "hienoja" softia asennettuna koneessa? Mulla kävi myös, että Telian GPRS ei toiminut vaikka Sonera , RL ja dna toimivat. Syynä oli virheellinen gprs-yhteysosoite. "internet" toimii muilla, mutta Telialle pitää olla se "web.telia.fi"

  Asensin Telian yhteyttä varten standardimodeemin, jonne lisäasetuksiin se AT+CGDCONT=1,"IP","web.telia.fi"
  Jostain kumman syystä Nokian modeemisofta (jota en siis edes käyttänyt!) "jyräsi" tämän asetuksen. Mulla oli Nokia modem optionseihin laitettu gprs yhteysosoitteeksi "internet". Kun muutin sinne "web.telia.fi" niin alkoi toimia. Poistin varmuuden vuoksi koneestani kaikki Nokian omat softat (Nokia 6310i modem driver)- niistä näyttää olevan vain harmia.
   
 5. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Kiitokset avusta, mutta ei auttanut.
  Nokian Modem Options -ohjelmaan en ole koskaan laittanut mitään GPRS-yhteysosoitetta, vaan olen aina laittanut sen sinne modeemin alustuskomentoihin (Ja Radiolinjalla tämä on pelittänyt siis hyvin).
  No vihjeesi ansiosta kokeilin nyt sitten kaikkia mahdollisia yhdistelmiä modeemin alustuskomentojen, Modem Options -asetusten ja jopa puhelimen omien yhteysosoitteiden kanssa - tuloksetta. Poistin loppujen lopuksi sitten koko Nokian modeemin ja Modem Options -ohjelman; ongelma jatkuu edelleen standardimodeemilla.
  Ja kun Teliaakaan ei myyntihuumassa näytä asian ratkaiseminen kiinnostavan, täytynee kohta alkaa rustaamaan sinne jonkinlaista kirjallista reklamaatiota, että voivat kytkeä samantien gerpsinsä pois ja unohtaa laskutuksenkin sen osalta... >:-|
   
 6. joggey Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  4
  Asetukset näköjään vähän muuttuneet, tosin vanhatkin tuntuivat toimivan yhtä hyvin (tai huonosti) kuin uudet. APN nyt "internet", ennen "web.telia.fi", nimipalvelun IP nyt 62.113.190.150 ennen jotain muuta. Itselläni kateissa www.telia.fi, pitäisi kai kilauttaa aspaan, muttei hotsita.

  Nyysseissä isot pojat tiesivät kertoa, että gerpsi roamaa 2G:n verkossa, löytyykö vahvistusta huhulle?
   
 7. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  KIITOS!
  Noilla antamillasi asetuksillahan tuo toimii! (Mutta ei niillä edellisillä, jotka vielä ainakin eilen tuolla Telian sivuilla oli...)
  Kiva vaan, että olisin tarvinnut tuota gerpsiä juuri menneen viikon - nyt ei taas käyttötarvetta ole!
  Nyt tuli kyllä hieman asiaa Telialle, mutta ehkä on parasta käydä vähän ulkona kävelyllä ennen kuin alkaa soittelemaan/kirjoittelemaan sinne...
  ...on se nyt perkele, että vanhoja asetuksia tarjotaan asiakkaille, eikä kukaan laita tikkuakaan ristiin asian selvittämiseksi... prkl... >:(

  Saattaa hyvinkin olla että noi uudet asetukset liittyy gprs-roamaamiseen 2g:n verkossa. Eräs aspan tätsä sanoi alkuviikosta että asiasta neuvotellaan... samaten se sanoi että tarjoushinta 5e/kk jatkuu vielä tammikuun.

  ---

  Lisäys: No kävin ulkona kävelyllä ja sen jälkeen kirjailin muutaman sanan Telialle. Saa nähä mitä vastaavat.
   
 8. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Niin, ja mihinkähän hintaan, Telia city- ja Telia -liittymillä?
   
 9. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Tuo pääsi meikäläisen melkein yllättämään, kun vaihdoin puhelinta ja asetuksia tuli sorvattua suuntaan jos toiseenkin. Onneksi katselin sivustoa juuri ennen vaihtoa.

  Telian wap -palvelu ystävällisesti tiedotti muuttuneista wap -asetuksista, jotka sitten otin vastaan puhelimeeni.
   
 10. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Vastaus Telialta tuli, jossa pahoiteltiin vanhojen asetusten jäämistä nettiin ja sitä myötä myös AsPaan. Suostuivat myös vaatimukseeni GPRS-yhteysmaksun peruuttamisesta tältä laskutuskaudelta. Loppujen lopuksi, sähläyksistä huolimatta, pisteet asiakaspalvelulle! Osaavat myöntää virheensä ja suostuvat ottamaan niistä myös vastuun.
   
 11. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Taas tänään aloin käyttämään GPRS:ää ja nyt niillä uusilla asetuksilla yhteys muodostui hienosti samantien, mutta siihen se sitten jäikin: ei löytynyt www-sivuja, ei postipalvelimia, pingit ei löytäneet ketään... (wappikin jämähti kohtaan Muodostetaan GPRS-yhteyttä...)

  Maalaisjärjellä ajattelin heti että nimipalvelimen (DNS) kanssa olis jotain ongelmia ja soittelin aspaan. Ukko myönsi, että välillä ne vanhat DNS:ät toimii paremmin kuin tämä uusi ja että hän oli saanut toimimaan myös laittamalla DNS-haun automaattiseksi. Näillä eväillä kokeilemaan - ja todellakin: DNS-haku automaattisena alkoi pelittämään!

  Jonkinlaista asetusten säätelyä siellä on vissiin menossa... mutta onneksi osui asiantunteva asiakaspalvelija toiseen päähän! (Voihan se olla, että olisin itsekin jonkin ajan kuluttua tajunnut tuota kokeilla...)

  ---

  Lisäys: Kyllä ne jotain siellä hieroo, joo; nyt toimiviksi nimipalvelimiksi suostuivat vain ne vanhat..! Ja Telian sivut ei toimi Telian omalla GPRS-yhteydellä!! Aspa sanoo, että niillä toimii....
   
 12. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Sellaisen kanssa minäkin haluaisin keskustella. :p
   
 13. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Laitetaanpa nyt tasapuolisuuden nimissä tänne hieman positiivisempaakin viestiä: nyt joulunalusajan on Telian GPRS toiminut ihan moitteetta. Toivottavasti ovat saaneet ongelmansa korjattua.
   

Jaa tämä viestiketju