Apua! Sonera Pro datan kytkentä!

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Kimble, 21/8/03.

 1. Kimble Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  1
  Hei.

  Tuli sitten ryssittyä oikein kunnolla tuon Sonera Pro datan kytkennän kanssa. Eli tapahtui seuraavaa:

  Liittymässä oli GPRS perusominaisuus. Vaihdoin sen netin kautta Pro dataksi. Tuli tekstiviesti:´Liittymään on tilattu Pro data palvelu. Kytkenta maksaa... ja kk-maksu on 18....saat palvelun käyttöön lähettämällä viestin KYTKE numeroon...´. Lähetin viestin ja sain vastauksen ´Sonera Pro data on kytketty...´

  Sitten vain Soneran kortilla nettiin, mutta...

  Tuli lasku: GPRS liikenne: 273 euroa!!!

  Kiistettyäni laskun ja Soneran selvitettyä asiaa, he sanovat että Pro data kytkeytyy laskutus kausittain! Väittivät vielä että paluu viestissä asia ilmoitetaan. Mielestäni näin ei ollut, muistan vain ensimmäisen virkkeen ' Sonera pro data on KYTKETTY...'

  Olisiko kenelläkään tuota samaa viestiä tallessa? Mitä siinä kokonaisuudessaan sanotaan? Unohdinko lukea viestin loppuosan vai...
  Joka tapauksessa mielestäni termi 'ON KYTKETTY' on väärä ja johti minut harhaan.

  Lasku on tietenkin aluksi maksettava, mutta onko sen kiistäminen tai vähintään kohtuullistaminen oikeutettua? Miten toimia?

  Katkeroitunut Kimmo :(
   
 2. liekki

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/7/03
  Viestit:
  517
  Tykkäykset:
  0
  Muutos tapahtuu vasta laskutuskauden vaihtuessa. Jos yhtään lohduttaa niin et ole ensimmäinen kenelle noin käy. Suoraan sanottuna perseestä koko touhu. linkki
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Jos viestissä lukee "on kytketty", niin se tarkoittaa että palvelu on kytketty päälle sitä ennen kuin luit sen viestin.

  Näin äidinkielen tunneilla on opetettu tästä rakkaasta kielestämme. Muuhun en ota kantaa.
   
 4. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Tyttöystävälleni sattui vastaavanlainen tapaus DNA:n maratonin kanssa.

  Hän oli kytkenyt maratonin ja soitellut DNA:n numeroihin. Viikon päästä tuli DNA:lta kirje, että maratonin kytkeminen oli epäonnistunut. Onneksi puheluita ei ollut tullut paljoa.
   
 5. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Jos kesken laskutuskauden vaihtaa Soneran Gprs palvelua, uuden paketin laskutus alkaa vasta seuraavan laskutuskauden alusta voimaan, siihen asti hinnoittelu menee "vanhan" gprs palvelun hinnaston mukaisesti.

  Eli jos perus gerpsi vaihdetaan, laskutus menee sentti/kilo laskun katkopäivään asti, sit astuu uuden paketin laskutus voimaan esim. open tai pro.
   
 6. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  Mikäli laskussa on jotain epäselvää ja haluat selvitellä asiaa, niin ensimmäinen juttu on ottaa yhteyttä operaattoriin (tämänhän olet jo tehnyt) Toinen mitä teet on että maksat SEN OSAN LASKUSTA MIKÄ ON RIIDATON.
  Sinun ei siis tarvitse maksaa koko laskua vaan se osa mikä on selvästi oikein.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olen ollut käsityksessä että laskutus lähtee seuraavan kuun alusta ja pakettiin kuuluva datamäärä heti kun palvelu on kytkeytynyt.
  Täytyypä tutkia vähän asiaa.
   
 8. Kimble Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/02
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  1
  Sain vähän selvitettyä asiaa....

  Nyt pitää maksaa puolet gprs kuluista eli Sonera tuli hieman vastaan. Ihan hyvä niin, mutta tuli vaan mieleen, että tällöinhän he osittain myöntävät olleensa väärässä vai pitäisikö tulkita hyväntahtoisuudeksi?

  Mutta edelleen, olisiko kenelläkään sitä kytkentä-tekstiviestiä tallessa, jotta tietäisi kannattaako vielä kiistää loppuosakin?

  Hieman kyllä lohduttaa, että nyysseissä oli muitakin, jotka ovat kärsineet ssamasta Soneran epämääräisestä kytkenätavasta.

  Kimmo
   
 9. mv

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/11/02
  Viestit:
  94
  Tykkäykset:
  0
  Samainen tarina:

  Vaihdoin kesken laskutuskauden perus-gprs palvelusta pro dataan. Tarkistin parin päivän päästä saldon, ja eiköhän se ollut gprs liikenteen osalta joku 95€.

  Eikun soitto aspaan selvittämään asiaa. Kysyivät sitten että enkö nähnyt sitä ilmoitusta että "hinnoittelu säilyy kauden loppuun..". Kun kerroin että en nähnyt, niin sanoivat vain että korjaavat tilanteen ja kuulemiin. Suraavana päivänä tuli aspan tytöltä viesti että tilanne on korjattu.

  Saldokyselyissä kummitteli vielä perus-gprs hinnoittelu, mutta laskussa oli sitten pelkkä pro data kk maksu, hyvittivät vielä kytkentämaksunkin.

  Olihan tässä tapauksessa kysymys paljon pienemmästä summasta, mutta kuitenkin.
   
 10. JiVe

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/03
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Minulle kävi vastikään "toisinpäin".

  Vaihdoin kesken kauden OpenDatasta GPRS-perusominaisuuteen ja hups kyseisen kauden kaikki siirrot (850 kt) tulivatkin laskutettuna erikseen. Ja kyllä siinä muistettiin laskuttaa tuosta OpenDatastakin samalla ajalla. Aspan kanssa selvittelyä ja lopulta asia "selvisi", eli se oli laskussa väärin ja sain/saan hyvityksen seuraavaan laskuun.

  Enpä varmaan olisi kiinnittänyt huomiota asiaan muuten, mutta kun oli juuri irtisanonut tuon OpenDatan, koska en sillä mitään tehnyt. kaikki liikenne johon olin sitä käyttänyt oli todella väkisin tehtyä. (eli SM-liigatilanteiden hakua matsissa erätauolla) Silti olin joka kuukausi jäänyt pari sataa kilotavua alle "ilmaisen" megatavun. No nyt kun en ollut muuttanut käyttöäni mitenkään, olinkin muka saanut 850 kilotavua ylimääräistäkin.
   
 11. terpaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/03
  Viestit:
  538
  Tykkäykset:
  5
  Alkuperäisestä viestiä koskien...
  Ainakin joku täällä kirjoitteli, että vastaavassa tilanteessa ei ollut joutunut maksamaan gprs liikenteestä.
  Uhkaat vaan äänestää jaloillasi ja ottaa kuluttaja-asiamieheen yhteyttä niin eiköhän se sun lasku putoo järkevämmäksi. Sonera kyllä johtaa selvästi harhaan ton pro data palvelun kytkennän kanssa. Itse olisin myöskin varmasti mennyt retkuun jos olisin vaan soneran lähettämiä tekstiviestejä uskonut kytkennän yhteydessä. Onneksi olin tuosta soneran kusetus jutusta lukenut täältä foorumilta niin maltoin olla pari viikkoa gprs:ää käyttämättä.

  Oho...en huomannutkaan että alottajan viesti oli noinkin vanha.
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mä kytkin kanssa prodatan ja soitin aspaan ja kysyin siitä niin se sanoi selvästi ja suomenkielellä mulle että se laskutus alkaa vasta 22 .11 2003 eli seuraavan kauden alusta.Ja kysyin sitte voinko nyt jo kytkeä(9.11)? se sanoi että voi kytkeä ja netissä saa puoleen hintaan.
  Siispä tein niin ja palvelu kytkettiin .
  Sain tekstarin jossa oli tervetulotoivotus ja teksti PRO-DATA PALVELUN MUKAINEN HINNOITTELU ALKAA SEURAAVAN LASKUTUSKAUDEN ALUSTA 22.11-03 ALKAEN.
  Kantsii lukea tarkemmin noi ohjeet.Mäkin olen vaan nyt venaillu että pääsen kohta kuluttaa dataa..
  On se tekstari tossa luurissa tallella..
   
 13. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Kehitys kehittyy jopa asiakaspalvelussa. Tuo heinäkuun tilanne ei vain ollut ollenkaan yhtä selvä. Asiakaspalvelu oli ihan hoo moilasena pro datan ja laskutuksen kanssa, eikä kukaan tiennyt sanoa mitään tai jokainen eri tavalla. Hyvä kun siitä saa nyt jo tekstiviestinä selvän ohjeen.
   

Jaa tämä viestiketju