1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.
 2. Nokia 8 on julkaistu

Apua puhelimen valintaan?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Loulou, 6/9/11.

 1. Loulou

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  samsung sgh-m300
  Nykyinen puhelimeni (Samsung sgh-m300) alkaa lähestyä käyttöikänsä loppua, ja edessä on mahdottomalta tuntuva tehtävä, eli uuden puhelimen valinta. Olen ollut nykyiseen puhelimeeni erittäin tyytyväinen, mutta samanlaista ei enää mistään saa, ja kun aika on mennyt tavallisten puhelinten ohi, olen alistunut siihen ajatukseen, että jonkinlainen älypuhelin kai olisi hankittava.

  Seuraavanlaisia kriteereitä tulee näin alkuun mieleen:
  - hyvä kuuluvuus, tekstiviestin lähetysominaisuudet ja toimivuus nimenomaan puhelimena (tietokoneita löytyy jo ihan riittävästi)
  - vähintään kohtuullinen kamera (ja muistikorttipaikka)
  - toimintavarmuus
  - hyvä akun kesto
  - ulkonäkö (kiiltomusta ei vastaa käsitystäni kauniista puhelimesta, mutta tästä nyt hätätilassa voin tinkiä ;)).

  Mitä niihin älyominaisuuksiin tulee, jonkinlainen nettiyhteys olisi hyvä olemassa, ja gps-paikannuksesta voisin kuvitella olevan jotain hyötyä, mutta en tosiaan kaipaa mitään tietokoneen korviketta, arvostan isoa näyttöä ja oikeaa näppäimistöä ihan liikaa. Puhelin on ensisijaisesti puhelinkäyttöön, kaikesta muusta voin joustaa.

  Eli tämmöiseltä pohjalta pitäisi löytyä uusi puhelin. Yritin netistä katsella puhelinmalleja, mutta valikoimaa on yksinkertaisesti liikaa, jotta osaisin valita yhden joukosta. Samsungin Galaxy Mini kiinnosti lähinnä hintansa puolesta, ja ajatuksena viehättää, että puhelin ei olisi mikään hervottoman kokoinen palikka - kun tuo nykyinenkään ei ole koolla pilattu. Mutta apu ja kommentit ovat tervetulleita!
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pitääkö olle puhelin näppis (ITU-T), vai kelpaako pelkkäkosketus näyttö, jos kosketusnäyttö niin haluatko fyysiset luurinapit.

  Jos ei näppis toiveita niin valinan varaa on enemmän.

  Riittääkö pelkkä GPS, vai halutko karttoja, tai jopa auto navigointi opastusta. tai jotain muita GPS sovelluskohteita, kuva tagitus, liikunta, jne. Tekstarit mainitsit, arvostatko näitä netin suosittuja yhteisöpalveluita.

  Kaikissa älypuhelimissa ei ola navigointi sovelluksia mukana, mutta niihen yleensä on monipuolista tarjontaa eri hinnalla (alla 100lla pääsee jo pitkälle)

  Jos tuo luokka kiinnostaa, voi myös katso ns kiinalaisten Android mallien tarjoukset, operaattoreilla aika kovia välillä. ja samalla vilasta foorumin ketjut aiheesta.
  Kamerasta tuossa hinnassa joutuu jo vähän tinkiin.

  Jos ei välttämättä pidä olla Android niin valikoima laajenee jonkin verran Symbian puolelle, jos näppis koneet kiinnostaa, mutta esim web surffailu ominaisuuksissa joutuu tinkiin, vastineeksi saa niitä ns puhelinominaisuuksia.

  WP7 ja iPhone menee sitten jo yli 200e. samoin taitaa mennä tiukille halvimmat Symbian 3 kosketus koneet (nokia C7 luurinapit)
   
 3. Dotzki

  Dotzki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  5907
  Tykkäykset:
  961
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Nyt voin suositella nokia e5 mallia. Hyvät näppäimet. Varsinkin navi näppäin toimivampi kuin kalliimmassa e72 mallissa. Täys qwerty voi tietenkin olla joillekin liian pieni. Ja toimii puhelimena. Ominaisuudet muutenkin kunnossa.
   
 4. jkstone

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  16/1/11
  Viestit:
  226
  Tykkäykset:
  2
  Galaxy miniä ei oikein kehtaa suositella, on se aikamoinen rimpula.
   
 5. Dotzki

  Dotzki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  5907
  Tykkäykset:
  961
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Joo, itse en edes miettis mitään kosketusnäyttöä perusluuriksi.
   
 6. Loulou

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/11
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  samsung sgh-m300
  Kiitos kaikista vinkeistä - nyt kävi niin, että perheen miesväki tuli ja jyräsi. Kuulemma tarvitsen kunnon nykyaikaisen puhelimen, jossa on kaikki mahdollinen ja kunnon kamera jne...Lähti sitten Samsungin Galaxy S2 tilaukseen, kai minä sitä jotenkin opin käyttämään, ja onpahan millä leikkiä. Ei ihan ollut oma ensimmäinen valintani, mutta näillä mennään...
   

Jaa tämä viestiketju