Appsien sopivuus puhelimeen

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja YJT, 25/6/16.

 1. YJT

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/14
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Google play ilmoittaa appseja tarkasteltaessa, onko se yhteensopiva käyttäjän puhelimen kanssa ("tämä ohjelma on yhteensopiva puhelimesi kanssa", tai jotain vastaavaa). Mutta onko jotain tapaa selvittää etukäteen, uuden puhelimen ostoa suunniteltaessa, toimiiko joku tietty appsi uudessa puhelimessa? Onko Android -versio ainoa määrättävä tekijä, vai pyörivätkö esim kaikki pelit myös halpispuhelimissa, kunhan vaan luurissa on tarpeeksi tuore Android -versio?

  Voisi helposti kuvitella, että ainakin jotkut raskaat pelit lagittavat pahasti, mutta Google playssa ei taideta antaa muita laitteistovaatimuksia kuin "vaatii Android 4.2 tai uudemman", tms.

  En löytänyt playsta mahdollisuutta "testata" appsin soveltuvuutta eri puhelimelle, tai mahdollisuutta lisätä omaan tiliin manuaalisesti uusia puhelimia. Onko tällaista mahdollisuutta olemassa, mutta en vain löytänyt sitä?

  Tämä kysymys ei varmaan ole yleensä kovin relevantti, sillä yleensä ihmiset varmasti ostavat paremman uuden puhelimen kuin mitä vanha oli. Joskus kuitenkin voisi olla hyvä tietää etukäteen; esim jos ostaa itselleen ulkomaanmatkalle tai festareille kakkospuhelimen, jonka hukkuminen tai varastaminen ei ole katastrofi, tai jos ostetaan perheenjäsenelle ekaa älypuhelinta ja halutaan että siinä toimii esim samat some -appsit tms. Ja varmaan voi käydä niinkin, että joku appsi toimii vanhalla Android -versiolla mutta ei enää uudella?
   

Jaa tämä viestiketju