Mobiili.fi Applen Viestit-sovelluksesta nousi yksityisyyskohu – tiedot yhteystiedusteluista...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2137
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Viestit-sovelluksessa iMessaget näkyvät sinisenä, perinteiset SMS-tekstarit vihreänä.


  Applen Viestit-sovellus voi paljastaa mahdolliset viestittelykumppanit viranomaisille.

  Käyttäjien yksityisyyttä viime vuosina yhä enemmän kilpailuvalttinaan korostanut Apple käyttää iMessage-viesteissään täyttä salausta eikä Apple tai muutkaan pääse näin ollen käsiksi viestien sisältöön. Sen sijaan viestin lähettämisen aikeesta tallentuu tieto Applen palvelimille, paljasti The Intercept.

  Syynä on Viestit-sovelluksen toimintatapa. Saman sovelluksen kautta voi lähettää SMS-tekstiviestejä sekä iMessage-viestejä ja valinta näiden välillä tapahtuu automaattisesti sen perusteella, onko vastaanottajalla mahdollisuutta iMessage-viestejä vastaanottaa. Tämä tarkistetaan taustalla, kun viestin kirjoitusnäkymä avataan ja tiedot vastaanottajasta lisätään. Tarkistuksesta jää Applen palvelimille 30 päivän ajaksi talteen tieto mahdollisen viestin vastaanottajan sekä lähettäjän puhelinnumeroista, lähettäjän IP-osoitteesta sekä ajasta, jolloin tarkistus suoritettiin.

  Nämä tiedot Apple myös luovuttaa viranomaisille niitä asianmukaisesti tiedusteltaessa. Tietojen saanti vaatii kuitenkin oikeuden päätöksen.

  Apple on korostanut, että viestien sisältöä sillä ei ole viranomaisten käyttöön tarjota. Huomionarvoista on myös, että tarkistustiedot eivät sisällä tietoa edes viestin lopullisesta lähettämisestä vaan vain ja ainoastaan iMessage-välityksen tarkistuksesta eli viestin kirjoitusnäkymän avaamisesta ja yhteystiedon lisäämisestä siihen. Tämän jälkeen viestin on voinut jättää todellisuudessa lähettämättä.

  9to5Mac huomauttaa myös, että Apple on kertonut käyttöehdoissaan ja tietosuojalausunnoissaan puhelinnumeroiden ja IP-osoitteiden tallentumisesta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju