1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mobiili.fi Applen uusi sovellus opettaa koodausta helposti ja hauskasti niin isoille kuin pienillekin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  559
  Tykkäykset:
  0
  [​IMG]

  Hauska uutuus Applen eilisessä WWDC-konferenssin avauksessa oli uusi Swift Playgrounds -sovellus, joka on helppo ja hauska tapa opetella koodauksen alkeita.

  Kaikista ei välttämättä ole bittinikkareiksi, mutta ohjelmoinnin perusteiden ymmärtäminen saattaa monessa kohdassa auttaa selviytymään tänä älylaitteiden, elektroniikan ja sovellusten aikakautena. Swift Playground on pelillinen sovellus, jossa opetellaan Applen oman Swift-ohjelmointikielen perusteita helposti hahmotettavilla tavoilla.

  [​IMG]

  Aluksi sovelluksessa liikutetaan hahmoa värikkäissä kolmiulotteisissa maailmoissa yksinkertaisia koodikomentoja syöttämällä. Selkeiden ohjeiden ja yksinkertaisen syöttötavan ansiosta sovelluksessa on helppo päästä alkuun, ja kun perusteet on opittu, voidaan edetä monimutkaisempiin tehtäviin.

  Sovellus käyttää oikeaa Swift-ohjelmointikieltä, eli kokeneetkin kehittäjät voivat sillä tehdä sovelluksia, jotka esimerkiksi käyttävät iPadin asentotunnistinta tai Bluetoothia erillisten laitteiden kanssa. Koodaukset voi myös viedä Applen Xcode-ohjelmaan ja tehdä niistä lopulta täysimittaisia iOS- tai macOS-sovelluksia.

  [​IMG]

  Swift Playgrounds toimii iPad Airilla, Air 2:lla, iPad Pro -malleilla sekä iPad mini 2:lla ja uudemmilla mini-malleilla. Se sisältyy esiasennettuna iOS 10:n betaversioihin ja tulee syksyllä, iOS 10:n virallisen julkaisun yhteydessä maksutta tarjolle Applen App Storeen. Sovellus on ainakin vielä tässä vaiheessa englanninkielinen, eikä vielä ole tiedossa, tuleeko siitä suomenkielistä versiota. Koodauksessa on joka tapauksessa hyötyä englannin taitamisesta, eli hieman kielipäätä sovelluksen käyttäjältä vaaditaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju