Mobiili.fi Applen uusi macOS Sierra ladattavissa nyt

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  macOS Sierra tuo kirjautumisen Apple Watchilla osaan uudemmista Maceista.


  Applen käyttöjärjestelmäpäivitys sen Mac-tietokoneille, macOS Sierra, on nyt ladattavissa.

  macOS Sierra on ilmainen päivitys ja on ladattavissa Macin App Storen kautta tuetuilla Mac-tietokoneilla:

  • MacBook (2009 lopulta tai uudempi)
  • MacBook Pro (2010 keskivaiheilta tai uudempi)
  • MacBook Air (2010 lopulta tai uudempi)
  • Mac mini (2010 keskivaiheilta tai uudempi)
  • iMac (2009 lopulta tai uudempi)
  • Mac Pro (2010 keskivaiheilta tai uudempi)

  Aiemmin OS X -nimellä tunnettu käyttöjärjestelmä saa päivityksessä uuden nimen, joka on yhtenäinen Applen iOS:n, watchOS:n sekä tvOS:n kanssa. Tarkka uuden päivityksen versionumero on nyt 10.12.

  Suurin toimintouudistus macOS Sierrassa on iOS-laitteista tutun Sirin tulo nyt myös Maceihin. Siri toimii Maceissa pitkälti samaan tapaan kuin iOS-laitteissakin. Kuvake sille löytyy toimintopalkista näytön oikeasta yläkulmasta sekä Dockista. Merkittävä ero iOS-Siriin on, että Mac-Siri voi toimia myös tiedostojen eli macOS:n Finderin kanssa. Lisäksi toisaalta Mac-Siri ei vielä tue ulkopuolisia sovelluksia toisin kuin uudistettu Siri iOS 10:ssä.

  [​IMG]

  Uutena lisäyksenä macOS Sierra saa myös joukon Continuity-ominaisuuksia, jotka käsittävät yhteistoiminnan muiden Apple-laitteiden kanssa. Näitä ovat automaattinen lukituksesta avaaminen Apple Watchin ollessa Macin lähellä, universaali leikepöytä laitteiden kesken eli toisella Apple-laitteella kopioidun tekstin voi liittää suoraan toisella sekä uudistettu iCloud Drive -toiminnallisuus.

  Myös työpöydän ja dokumentit-kansion sisältämät tiedostot synkronoituvat jatkossa oletusasetuksena automaattisesti iCloud Driveen sekä tulevat näin tarjolle muihin Apple-laitteisiin. Lisäksi iCloudiin siirtyy jatkossa talteen vanhoja ja järjestelmän turhaksi näkemiä tiedostoja automaattisesti niiden samalla poistuessa itse laitteen muistista tilan vapauttamiseksi.

  Myös Macin Kuvat-sovellus ja Viestit-sovellus saavat iOS 10:ssä nähtyjä uusia lisäyksiä. Macilla iMessage-viesteissä pystyy vastaanottamaan iOS 10:llä tuettuja uusia ilmaisumuotoja, mutta ei ainakaan toistaiseksi vielä lähettämään. Kuvissa mukaan tulevat automaattiset kuvakokoelmat eli Muistot sekä kasvojen- ja kuvientunnistukseen perustuvat hakutoiminnot.

  Osa uusista toiminnoista on tarjolla vain uudemmissa Maceissa. Näitä on esimerkiksi automaattinen lukituksen avaus Watchilla, joka toimii vasta vuoden 2013 ja uudemmissa Maceissa niiden uudemman standardin Bluetooth-yhteyksien myötä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju