Mobiili.fi Applen uudessa kaupassa ei näkyviä turvalaitteita – kannattaako silti ryhtyä varkaisiin?...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 17/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Apple avasi viikonloppuna laajojen remontti- ja muutostöiden jälkeen uudelleen Lontoon Regent Streetin myymälänsä. Huomiota myymälässä on kiinnittänyt turvalaitteiden puute. Edes kalliit iPhonet, iPadit tai MacBookit eivät ole varustettu aiemmasta poiketen enää hälytinjohdoilla.

  Laitteiden hälytinjohtojen ohella myöskään turvakameroita ei kaupassa näy. Silti niitä Apple-kaupoissa aina on, lähteet kertovat 9to5Macille.

  Applen tuoreimmista turvaratkaisuista on myös saatu uutta tietoa.

  Myymälässä esillä oleva laitteet on varustettu erityisohjelmistolla ja nykyisin laite lukittuu ja muuttuu käyttökelvottomaksi välittömästi, jos sen yhteys myymälän Wi-Fi-verkkoon katoaa. Näin esillä olevien demolaitteiden varastaminen myymälästä on käytännössä turhaa puuhaa, mikä luonnollisesti suoraan vähentää myös tarvettä hälytinjohdoille.

  Ilman johtoja puhelimiin voi helposti esimerkiksi sovittaa kuoria ja muutenkin kokeilla niitä aiempaa vapaammin. Aiemmin useimmat hälytyslaitteiden hälytykset ovat syntyneet vahingossa asiakkaan tempaistessa epähuomiossa hälytyksen laukaisevan johdon irti.

  [​IMG]

  9to5Mac huomauttaa, että nykyisin myös esimerkiksi Mac-demolaitteisiin ei voi asettaa uutta kotisivua Safari-selaimeen. Lisäksi Macit nollautuvat alkutilaansa uudelleenkäynnistyksessä. iOS-laitteita puolestaan ei voi lukita pääsykoodilla.

  Aiemmin iPhone 5:n aikoihin Apple yritti jo hälytyslaitteista luopumista, mutta tuolloin sillä ei ollut vielä käytössä vastaavia laitteet heti niiden myymälästä poistuessa lukitsevia ominaisuuksia, joten varkaat aktivoituvat ja Apple luopui tuolloin suunnitelmistaan – näihin päiviin asti.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju