Mobiili.fi Applen tulevaisuus puhuttaa: osakkeen arvo laski vuoden 2014 tasolle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2153
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Viimeiset kuusi kuukautta ovat olleet Applelle haastavia. Älykelloista ei ainakaan tässä kohtaa ole tullut toivottua hittituotetta, eikä 12,9 tuuman iPad Pro piristänyt tablettien heikentyvää kysyntää. Samaan aikaan iPhone SE on saanut ristiriitaisen vastaanoton ja vuoden 2016 MacBook on saanut kritiikkiä riittämättömistä uudistuksista. Pelkästään viimeisen viikon aikana on lisäksi uutisoitu Applen Connect-palvelun tuottamasta pettymyksestä, iPhone-myyntien jäämisestä Yhdysvalloissa Samsungista jälkeen ja Fitbitin nousemisesta suosituimmaksi rannelaitebrändiksi.

  Lukuisat negatiiviset uutiset ovat viime aikoina heijastuneet myös Applen osakekurssiin, joka sukelsi perjantaina alimmalle tasolleen sitten vuoden 2014 kesäkuun. Alimmillaan osakkeen arvo kävi 91,85 dollarissa, mutta päätyi päivän päätteeksi 92,72 dollariin. Vertailun vuoksi osake kävi korkeimmillaan viime kesänä yli 132 dollarissa, joten 40 dollarin pudotus osakkeen arvossa on merkittävä.

  Tällä hetkellä suurimmat odotukset Applen osalta kohdistuvat loppuvuoteen, jolloin yhtiöltä odotetaan uusia julkistuksia älypuhelinten ja älykellojen saralla. Applen toimitusjohtaja Tim Cook onkin jo ehtinyt toteamaan, että laskeneet myynnit ovat väliaikaisia ja muotoilujohtaja Jony Ive on kertonut yhtiön suunnittelevan radikaaleja muutoksia tulevaisuudessa. Kysymykseksi nousee kuitenkin, nähdäänkö suuria uudistuksia vielä tänä vuonna, sillä Ive on lausunnossaan todennut muutosten tulevan lähivuosina ja alustavat huhut iPhone 7:stä ovat kuvailleet puhelinta monin tavoin iPhone 6s:n kaltaiseksi. Applen onkin arveltu esittelevän suuremmat muutokset vasta vuonna 2017 julkistettavassa puhelimessaan.

  [​IMG]
  Alustavat huhut iPhone 7:stä eivät lupaile tajunnan räjäyttäviä muutoksia. Sen sijaan Applen on väitetty esittelevän suuremmat uudistukset vasta vuonna 2017.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju