Mobiili.fi Applen tuleva pieni iPhone saamassa A9-suorittimen, iPad Air 3:een A9X

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/2/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Applen huhuttuun maaliskuun julkistustilaisuuteen on aikaa alle kuukausi, ja moni pohtii jo kuumeisesti, mitä uusia laitteita Cupertinon miehet ja naiset tuolloin esittelevät. Huhulistan kärkisijoilla ovat uusi, pieni iPhone-malli iPhone 5se sekä päivitetty iPad-malli iPad Air 3. Molemmat laitteet ovat näillä näkymin saamassa Applen tehokkaimpia mobiilisuorittimia sisäänsä.

  Uutistoimisto Bloomberg julkaisi tänään artikkelin, jossa se kertoo Applen itse suunnittelemista mobiilisuorittimista ja hiljattain toimitusjohtaja Tim Cookin johtoryhmään nousseesta Johny Sroujista, joka suorittimista vastaa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana artikkelissa mainitaan nimettömäksi jäävä lähde, jonka mukaan Apple on aikeissa julkaista maaliskuussa päivitetyn iPad-mallin, joka käyttää A9X-järjestelmäpiiriä, sekä pienellä näytöllä varustetun iPhone-mallin, joka käyttää A9-piiriä. Näin iPhone 5se nousisi tehoissaan iPhone 6s-mallien tasolle ja iPad Air 3 yltäisi iPad Pron tehoihin.

  [​IMG]

  Apple oli alkujaan aikeissa käyttää isossa iPad Pro -mallissa samaa kolmeytimisellä suorittimella varustettua A8X-piiriä, joka löytyy vanhemmasta iPad Air 2:sta. iPad Pron julkaisu kuitenkin viivästyi viime syksyyn ja se esiteltiin samaan aikaan iPhone 6s:n kanssa. Se olisi suorituskyvyssä hävinnyt iPhonen A9-piirille, joten Srouji piiskasi suunnittelijansa aikaistamaan seuraavan sukupolven A9X-piirin valmistumista, ja iPad Pro sai sisäänsä Applen tähän asti tehokkaimman mobiilisuorittimen.

  [​IMG]

  iPhone 6s -malleissa käytetty A9-piiri on yli 50 prosenttia tehokkaampi kuin vuotta aiempi iPhone 6:n A8-piiri. iPad Prossa käytetty A9X pohjautuu A9-piiriin, mutta sen graafiset tehot ovat kaksinkertaiset.

  Bloombergin artikkelissa käydään läpi myös Applen mobiilisuorittimien historiaa. Siinä mainitaan muun muassa, kuinka kilpailijat joutuivat tosissaan kiinnittämään huomiota Applen suorittimiin siinä vaiheessa, kun vuonna 2013 iPhone 5s:ssä esiteltiin ensimmäinen 64-bittinen mobiilisuoritin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju