Mobiili.fi Applen toimitusjohtaja Cook ei ole huolissaan: ”Minä kyllä tiedän totuuden”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Applen toimitusjohtaja Tim Cook.


  Apple-pomot toimitusjohtaja Tim Cook, ohjelmistokehityksen vetäjä Craig Federighi sekä internet-ohjelmistoista ja -palveluista vastaava Eddy Cue vannovat tuoreessa Fast Companyn haastattelussa uskoaan Appleen ja sen tulevaisuuteen.

  ”En lue kaikkea, mitä Applesta kirjoitetaan”, Applen toimitusjohtaja Cook kertoi haastattelussa. ”Katson asiaa niin, että minä kyllä tiedän totuuden”, totesi Cook viitaten hänen tietävän Applen tällä myytävien tuotteiden lisäksi myös siitä, mitä on luvassa.

  Applen ympärillä on alkanut esiintyä viime aikoina lisää epäilyjä. Kaksi kolmasosaa Applen liikevaihdosta tuovan iPhonen myynti on taantunut ja kääntynyt tämän vuoden puolella laskuun ensi kertaa vuotta aiemmasta. Samanaikaisesti Apple Watchin lanseeraus ei ole yltänyt kaikkiin odotuksiin ja Applen tulevaisuuden suurprojektin Apple-auton ympäriltä on kuultu myös huolestuttavia raportteja ongelmista ja henkilöstövaihdoksista kehitystyössä.

  [​IMG]
  iPhone on ollut Applelle jättipotti ja rahasampo vailla vertaa, mutta mitä seuraavaksi?


  Cookin mukaan Applen tavoitteet ovat korkealla, mutta kaikella on aikansa.

  ”Strategiamme on auttaa sinua elämäsi jokaisella osa-alueella, jossa pystymme, istuitpa sitten olohuoneessa, työpöytäsi ääressä, puhelimellasi tai autossasi”, toteaa Cook.

  Eddy Cue puolestaan muistuttaa haastattelussa, ettei Appleltakaan sentään joka vuosi voi odottaa koko maailman mullistavaa uutuustuotetta. ”Maailma ajattelee, että toimitimme sellaisen joka vuosi Steven ollessa täällä”, toteaa Cue viitaten Applen edesmenneeseen perustajaan Steve Jobsiin. ”Nuo tuotteet kehitettiin pitkän ajan aikana.”

  Myös Cookin aikajana Applen tulevaisuudelle on pitkä. ”Haluan Applen olevan täällä, tiedäthän, ikuisesti”, hän toteaa. Cook pitää muun muassa terveyttä uutena alueena Applelle. Cookin mukaan terveydenhoito on yhdeksän biljoonan dollarin liiketoimintaa kokonaisuutena. iPhonen valtava suosio ja tuomat miljardit ovat tehneet lähes kaikista uusista liiketoimintatilaisuuksista liian pieniä Applelle, jotta ne todella vaikuttaisivat Applen kokonaisuuteen, joka yltää yli 200 miljardin dollarin vuotuiseen liikevaihtoon. Terveydenhoito on kuitenkin riittävän suuri markkina jopa vain prosentin osuudella kokonaisuudesta eli 90 miljardilla dollarilla vuodessa. ”Jopa Applella voisi ajatella sitä varsin hyvän kokoisena bisneksenä”, toteaa Cook.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju