Mobiili.fi Applen Swift Playgrounds on nyt ladattavissa ilmaiseksi iPadille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Applen Swift Playgrounds on pelillinen sovellus, jossa opetellaan Applen oman Swift-ohjelmointikielen perusteita helposti hahmotettavilla tavoilla. Peli on helppo tapa päästä jyvälle sovellusten ohjelmoinnista, ja sillä on mahdollista tehdä täysin toimivia Swift-ohjelmointikieltä käyttäviä sovelluksia. Sovellus on nyt ladattavissa ilmaiseksi Applen App Storesta yhteensopiville iPad-laitteille.

  Aluksi sovelluksessa liikutetaan hahmoa värikkäissä kolmiulotteisissa maailmoissa yksinkertaisia koodikomentoja syöttämällä. Selkeiden ohjeiden ja yksinkertaisen syöttötavan ansiosta sovelluksessa on helppo päästä alkuun, ja kun perusteet on opittu, voidaan edetä monimutkaisempiin tehtäviin.

  [​IMG]

  Sovellus käyttää oikeaa Swift-ohjelmointikieltä, eli kokeneetkin kehittäjät voivat sillä tehdä sovelluksia, jotka esimerkiksi käyttävät iPadin asentotunnistinta tai Bluetoothia erillisten laitteiden kanssa. Koodaukset voi myös viedä Applen Xcode-ohjelmaan ja tehdä niistä lopulta täysimittaisia iOS- tai macOS-sovelluksia.

  Swift Playgrounds toimii iPad Airilla, Air 2:lla, iPad Pro -malleilla sekä iPad mini 2:lla ja uudemmilla mini-malleilla, joissa on käytössä iOS 10 -käyttöjärjestelmä. Sovellus on englanninkielinen, mutta koodauksessa on joka tapauksessa hyötyä englannin taitamisesta, eli hieman kielipäätä sovelluksen käyttäjältä vaaditaan.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju