Mobiili.fi Applen Siri ymmärtää ja puhuu nyt suomea – katso videolta miten se pärjää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple tarjoaa ehdotuksia, mitä Sirille voi sanoa. Valitettavasti nyt beetavaiheessa nämä ehdotukset eivät lähes järjestään toimi lainkaan.


  Applen iPhone ja muut iOS-laitteet saavat vihdoin myös suomea ymmärtävän sekä puhuvan Siri-ääniavustajan.

  Suomenkielinen Siri löytyy iOS 9.3:sta, josta toistaiseksi on julkaistu vasta eilen illalla ensimmäinen beetatestiversio rekisteröityneille ja kehittäjäohjelmasta maksaneille sovelluskehittäjille.

  iOS 9.3:n julkaisua kaikelle kansalle voitaneen odottaa joidenkin viikkojen kuluessa. Ainakaan nyt beetatestivaiheessa Apple Watchin Siri ei tue suomea, ja suomenkielisen Sirin käyttöönotto iPhonessa poistaakin Sirin kokonaan käytöstä siihen liitetystä Watchista.

  Suomi-Siri, vai pitäisikö sanoa Siiri, on vielä varhaisessa vaiheessa – ja se näkyy käytössä. Toistaiseksi Siri ei suomeksi tunnu ymmärtävän esimerkiksi Twitteriin liittyviä komentoja lainkaan, kuten ei myöskään karttoihin liittyviä, esimerkiksi reittipyyntöjä. Samoin Apple tarjoilee Siri-näkymässä kattavan listan ehdotuksia siitä, mitä Sirille voisi sanoa: lähes järjestään yksikään näistä ehdotuksista ei vielä toimi, ei sitten yhtään. Tämän voisi kuitenkin olettaa olevan Applelle melko helppo ongelma korjattavaksi, joten kyse lienee vain ensimmäiselle beetavaiheelle ominaisesta tottelemattomuudesta.

  [​IMG]
  Siriltä voi kysyä suomeksikin, mikä kappale soi


  Perusasiat, kuten vaikkapa yhteystietojen kysely, simppelien viestien lähetys, kellotoiminnot sekä Applen omiin sovelluksiin perustuvat kyselyt esimerkiksi säästä tai pörssikursseista Siri hoitaa jo aika hyvin suomeksikin. Lisäksi yleisestikin Sirin toiminta tuntuisi nopeutuneen huomattavasti viimeisimpien päivitysten myötä – aiemmin Siriä oli hitaanlainen, nyt vastaus tulee useimmiten lähes saman tien.

  Kun yhdistetään Sirin suomen kielen tuki, parantunut vauhti sekä iOS 9:ssä tullut mahdollisuus herättää Siri koskematta puhelimeen vain sanomalla ”Hei Siri”, on ääniavustajatoiminnon hyödyllisyys meikäläisestä näkökulmasta noussut todella nopeasti merkittävällä tavalla.

  [​IMG]
  Esimerkki, miten suomi-Siri on vielä varhaisessa beetavaiheessa. Twitteriin liittyvät komennot eivät toimi lainkaan


  Englanninkielisestä Siristä suomenkielinen Siri poikkeaa nyt keskustelutaidon puutteellaan. ”Lontoon murteella” Sirille voi heittää monenmoista tai kysellä vapaampia kysymyksiä, ja monesti Siriltä saa hauskan vastauksen. Suomi-Siri on tylympi: se joko ei ymmärrä tällaista ollenkaan tai sitten ottaa nämä puheet vain verkkohakuina.

  Alla videolla kokeilussa on suomenkielisellä Sirillä 10 komentoa. Koska Siri on beetavaiheessa, useimmat kokeilemistani pyynnöistä olivat varsin yksinkertaisia ja helppoja. Niihin suomi-Sirikin jo vertyy varsin oivasti, kuten videolta selviää. Paneudumme suomi-Siriin ja muihin iOS 9.3:n uudistuksiin lisää tulevissa artikkeleissa.

  Suomi-Siriä on saatu odottaa pitkään, ja viimein se on täällä. Jollei muuta, niin ainakin hauskoja kokeiluhetkiä välillä pahasti – ja hauskastikin – pieleen menevien Sirin vastausten kanssa on tarjolla!

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju