Mobiili.fi Applen omat rajoitukset haittaavat laatusovellusten tuomista iPad Prolle

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Applen uusi iso tabletti iPad Pro on nimensä mukaisesti suunnattu ammattikäyttöön esimerkiksi graafikoille ja piirtäjille. Applen oman sovelluskaupan rajoitukset kuitenkin estävät laitetta nousemasta täyteen kukoistukseensa, sillä sovelluskehittäjien on hankala tuoda ohjelmistojaan tarjolle App Storen kautta.

  Useat kuvasovelluksia kehittäneet ohjelmistotalot painivat samantapaisten ongelmien kanssa. The Vergelle puhuneet sovelluskehittäjät ovat listanneet muutamia suurimpia ongelmia iPad Prossa ja Applen sovelluskauppa App Storessa. Ensimmäinen ongelma on, ettei App Store mahdollista sovellusten maksutonta testaamista. Esimerkiksi Sketch-ohjelman Mac-tietokoneille luoneen Bohemian Codingin perustajajäsen Pieter Omvlee kuvailee, kuinka heidän ohjelmansa Mac-versio maksaa 99 dollaria, mutta potentiaalinen ostaja voi tutustua siihen maksutta rajoitetun ajan. Hän ei voi kuvitellakaan, että he pyytäisivät sovelluksesta 99 dollaria antamatta ostajalle ensin mahdollisuutta nähdä ja kokeilla sitä.

  Toinen iso ongelma App Storessa on sovellusten päivittämiseen ja ylläpitoon liittyvien kulujen kattaminen maksullisilla päivityksillä. Monia tietokoneille kehitettyjä, ammattikäyttöön suunnattuja ohjelmia voi päivittää säännöllisesti kohtuullisella maksulla, mutta Applen App Store ei mahdollista tällaista ratkaisua. Ainoina vaihtoehtoina ovat joko maksuttomat päivitykset tai kokonaan uuden sovelluksen myyminen, jolloin käyttäjä joutuu aina maksamaan uuden sovelluksen täyden hinnan. Microsoftin ja Adoben kaltaiset jättiyritykset ovat toki onnistuneet sitouttamaan asiakkaitaan kuukausimaksuihin, mutta pienemmille ohjelmistotaloille vastaava ratkaisu voi olla mahdoton toteuttaa.

  Sovelluskehittäjät eivät muutenkaan ole erityisen innokkaasti vielä ryhtyneet optimoimaan sovelluksiaan iPad Prolle. Sovellusten optimointi vaatii paljon työtä, ja monet ovatkin jääneet vielä tässä vaiheessa tarkkailemaan, kuinka paljon uusi malli myy, ja onko sen sovelluksille riittävästi kysyntää.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju